Foto bij Chapter eighty-eight

De dag voor onze wedstrijd tegen Orpheus, het team dat Kageyama over heeft genomen als coach, nadert en ik kan de spanning die Kidou met zich meedraagt voelen. Sakuma en Fudou hebben meermaals tijdens trainingen hem tot zinnen te roepen, vooral omdat de drie hun gezamenlijke hissatsu zo krachtig mogelijk hebben geprobeerd te maken. Speciaal om de grond aan te vegen met Kageyama. Maar tot nu toe hebben ze het maar eenmalig voor elkaar gekregen dat Kidou samen met hen, Emperor Penguin Nr 3 uitvoert. Iedere andere keer is Kidou zo gespannen, dat zijn focus volledig op zijn eigen speelstijl ligt en op het feit dat hij zelf krachtiger moet zijn. Waar het lijkt dat zijn schoten vol frustratie sterker zijn dan wanneer hij normaal schiet, is schijn. Maar dat beseft Kidou zich niet. Sakuma en Fudou hebben het gedeeltelijk al opgegeven en het enige dat ik tot nu toe gedaan heb, is observeren. Een manier vinden om deze jongen tot rust te laten komen, maar hij laat niemand toe. Hij heeft geen behoefte om te praten. Negeert iedereen om zich heen en worstelt in zijn eentje tegen iets dat hij niet alleen kan verslaan. Het vreet hem van binnen op en het duurt niet lang, of Kidou zal niet meer de Kidou zijn die we kennen.

Een zucht verlaat mijn lippen. Daar waar ik dacht vandaag rustig aan te kunnen doen, lijkt de coach daar heel anders over te denken. Gezien de wedstrijd tegen Orpheus bepalend gaat zijn of we wel of niet doorgaan naar de halve finale, heeft een ander team in poule B precies hetzelfde probleem. Daarom leek het coach Kudou de uitgelezen kans om een oefenduel te spelen tegen Red Matador. Ook zij moeten hun wedstrijd winnen om door te mogen. Ik werp nog een blik op de brief in mijn handen. Laat mijn ogen nog eens langzaam over de letters glijden en verkreukel al knarsetandend de brief, voordat ik hem weg stop en naar buiten loop.
Ondanks het succesvolle spel van The Frost Twins and the Ice Queen, heeft de coach aangegeven deze opstelling alleen nog te gebruiken wanneer dit hoognodig is. In de tussentijd zal hij proberen een gepaste opstelling te bedenken zodat wij alsnog Ice Kirin kunnen gebruiken, zonder dat Shiro vanaf de defenceline helemaal naar voren moet.
Een diepe zucht verlaat mijn lippen en stap naar mijn positie. Met vier van Kageyama’s “probleemkinderen” op het middenveld, ben ik benieuwd wat de bedoeling is. Ik kijk naar de jongens die naast mij opgesteld staan op het middenveld en laat mijn blik op Kidou rusten.
Zijn focus ligt volledig op het goal voor zich en zodra de wedstrijd van start gaat, schiet Kidou ook direct naar voren. Zodra hij de bal aangespeeld krijgt, voegen Sakuma en Fudou zich bij hem. Zonder mij verder van mijn positie te verplaatsen, kan ik zien hoe gespannen Kidou is. Sakuma lijkt hem uiteindelijk wel te overtuigen en de drie springen gezamenlijk de lucht in. Kidou roept de pinguïns op en met zijn drieën voeren ze Emperor Penguin Nr.3 uit en bemachtigen daarmee het eerste doelpunt voor ons.
Red Matador laat het er niet bij zitten en met een sterke aanval weten ze zich langs onze spelers te manoeuvreren. Ze hebben een sterke offence en ook bij de verdediging lijken ze erg sterk te zijn. Met alleen Endou nog over, voeren ook drie van hun spelers een hissatsu schot uit. Endou Ijigen the Hand is niet sterk genoeg om de bal van zijn koers te verplaatsen en de Red Matadors bemachtigen een punt. Mijn blik rust op het goal voor ons en laat mijn blik over het veld glijden voor een opening. Iets dat Kidou meestal doet, maar waar hij zich op dit moment totaal niet op focust. Daar waar dit echter alleen maar een oefenwedstrijd is, speelt hij extreem offensief en forceert zich overal doorheen waar mogelijk is. Wanneer hij opnieuw met de bal naar voren raast, voegen Sakuma en Fudou zich opnieuw bij hem, maar deze keer raast hij in zijn eentje naar voren. Hij beweegt behendig langs de spelers van Red Matador en maakt een krachtig schot op het goal. De keeper lijkt niet verwacht te hebben dat de bal zoveel kracht zou bevatten, maar weet de bal alsnog met veel tegenkracht te verplaatsen en raast de bal vervolgens over het goal. Kidou lijkt alleen maar gefrustreerde te raken en als hij langs Sakuma en Fudou loopt, negeert hij Fudou compleet als hij door hem aangesproken wordt. Voordat hij ook maar een stap verder kan zetten, ga ik in de weg sta en houd hem tegen voordat hij mij ondersteboven loopt. Hij kijkt verbaasd naar mij op. ‘Oh, sorry Milou, ik zag je niet,’ mompelt hij. Ik grijp Kidou bij zijn kraag en trek hem dichter naar mij toe. ‘Ik ben niet de enige persoon die je op dit moment niet ziet staan Kidou!’ snauw ik naar hem toe. Ik kijk langs hem heen naar Sakuma en Fudou en keer me weer naar hem toe. ‘Deze strijd betreft niet alleen jou, Kidou. Sakuma, Fudou en ik willen ook wraak. Maar wij lijken de enige te zijn die nog helder na kan denken. Het enige waar jij nu aan denkt is hoe je Kageyama kan verslaan, maar heb je wel eens nagedacht dat het ook anders kan?’ vraag ik hem. De jongen voor mij kijkt mij met grote ogen aan en kijkt kort over zijn schouder naar Sakuma en Fudou. Hij slaat zijn blik neer en zucht diep. ‘Het spijt me. Ik ben er inderdaad niet bewust van waar ik mee bezig ben. Ik zal erop letten,’ mompelt hij terug. Ik laat hem met een zucht los en kijk hem met een kleine glimlach aan. ‘Je staat er niet alleen voor, Kidou.’

De oefenwedstrijd tegen Red Matador eindigt na de eerste helft en met een score van 1-1. Hoeveel deze wedstrijd ons gaat helpen tegen Orpheus weet ik niet, maar het is zeker de moeite waard geweest. Terwijl Endou de aanvoerder van het andere team bedankt, stap ik naar de zijlijn om wat te drinken. Via mijn ooghoeken zie ik Fuyuka naar mij toelopen. ‘Milou? Er is een brief voor je binnengekomen. Hier,’ zegt ze met een glimlach en overhandigd mij de brief. Ik pak vragend de brief van haar over en kijk haar aan. ‘Van wie is het?’ vraag ik haar. Ze schudt even kort haar hoofd en kijkt mij verontschuldigend aan. ‘Het lag binnen, waarschijnlijk heeft iemand het neergelegd tijdens de training en wedstrijd toen iedereen hier was,’ beantwoordt ze mij. Ik knik haar even toe en bedank haar. Mijn blik raast razendsnel over Kai en mijn ouders, voordat ik mij van de groep afzonder. De brief lijkt anders dan degene die ik vanmorgen al onderschept had. Een dreigement dat Inazuma Japan de wedstrijd tegen Orpheus niet mag winnen. Iets waarvan je eerste instantie verwacht dat het van Kageyama af zou komen, wordt dat met deze brief meteen tegengesproken. Wanneer zijn initialen aan de onderkant van de brief die ik open, sta, knars ik even zacht mijn tanden. Ik slaak een diepe zucht om te kunnen ontspannen, werp een blik op mijn team dat nog altijd rondom en op het veld staat en bekijk dan pas goed de brief. Of in ieder geval de informatie, want veel tekst staat er niet op. ‘Italië’s playground, 15:00 uur. Wees op tijd. Mr. K.’

Reacties (1)

  • Luckey

    snel verder

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen