Dit is een samenvatting van de rest van het leven van Emily, voor hen die geïnteresseerd zijn in deze versie van haar leven :3

Er is nog meer info; er gebeurt nog van alles na dit, maar ik weet niet of het dan te ingewikkeld wordt. Willen jullie laten weten of je het nog interessant vindt om te horen wat er hierna met Emily gebeurt?

Na het weerzien van haar ouders gaat Emily met gemengde gevoelens een aantal maanden op vakantie met hen en Cordelia, om hun band te versterken. Hoewel Cordelia meer naar haar ouders toe groeit, voelt Emily juist meer afstand na die tijd: ze is verandert en vindt haar ouders te veel hangen in hun oude denkbeeld. Dit komt ook doordat zij heel negatief zijn over de relatie tussen Cordelia en Kato.
Als ze terugkomen, geeft Rodey aan Emily toe dat hij haar leuk vindt en begint Emily daar zelf ook over na te denken. Ze ontdekt dat zij ook gevoelens heeft voor hem en ze beginnen een relatie.
Op een gegeven moment komt er een vampier op hun school; Cordelia herkent hem onmiddellijk, want het is de man die haar gered heeft uit het ziekenhuis. Zijn naam is Camuel en hoewel hij slechte dingen gedaan heeft in het verleden, is hij een goede jongen. Hij heeft echter een moment van toegeving en daarbij doet hij Cordelia pijn. Daardoor krijgt Kato een enorme hekel aan hem en wordt hij door niemand geaccepteerd.
Emily ziet echter een andere kant van hem en trekt steeds meer met hem op. Op een gegeven moment krijgt ze gevoelens voor hem en dat vindt ze verschrikkelijk, want ze wil Rodey niet kwijt. Uiteindelijk biecht ze aan Rodey op dat ze gevoelens heeft voor Camuel, waarna ze uit elkaar gaan. Niet lang daarna begint ze een relatie met Camuel.
Hierdoor krijgt ze wel met twee vijanden van Camuel te maken, die hij in het verleden tegen heeft gewerkt. Als ze erachter komen dat Camuel een vriendin heeft, pakken ze haar. Emily wordt gebeten.
Ze wordt ontdekt en naar de ziekenboeg gebracht, waar ze in een soort coma raakt. Camuel vertrekt daarna, omdat hij niet meer schade aan haar wil toebrengen.
In dezelfde periode komt de neef van Haliae, Baiel, haar steunen omdat ze het zwaar heeft met haar verliefdheid op Kato. Op een dag neemt Haliae hem mee naar de ziekenboeg, waar hij Emily voor het eerst ziet, en zodra hij haar ziet, weet hij dat zij zijn grote liefde is (want, zoals al bekend is, kunnen nereïdes maar één keer verliefd worden). Hij hoopt met heel zijn hart dat ze ooit wakker gaat worden en op een gegeven moment drukt hij een keer een kus op haar voorhoofd.
Een paar dagen daarna wordt Emily wakker, met het idee dat het Camuel was die de kus op haar voorhoofd drukte. Als ze erachter komt dat het Baiel is, die ze helemaal niet kent, wordt ze boos op hem, maar dat windt haar heel erg op want ze is nog steeds erg zwak.
De artsen ontdekken dat ze vampierbloed in haar lichaam heeft stromen en dat haar bloed 'ververst' moet worden met nieuw bloed. Haar ouders durven het land niet op te gaan om haar een bloedtransfusie te geven en uiteindelijk blijkt dat van haar zussen alleen Cordelia en hun jongste zusje een match blijken te zijn qua bloedgroep, dus besluit Cordelia zich op te offeren. Een aantal dagen wordt er bij Cordelia bloed afgetapt en wordt Emily's bloed ververst. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat Emily volledig herstelt.
Baiel vertrekt weer van school, nadat hij erachter komt dat Haliae (omdat ze een half-nereïde is) toch ook op iemand anders blijkt te kunnen vallen en dit ook wederzijds blijkt te zijn. Voor hij vertrekt, heeft hij nog een aantal gesprekken met Emily, waarin hij uiteindelijk aan haar toegeeft dat zij degene is op wie hij valt. Zij schrikt daarvan en voelt zich schuldig dat ze niet hetzelfde voor hem voelt, ook al hadden ze een heel slechte start. Daarna vertrekt hij.

In de vijf jaar die volgen, ronden Emily, Cordelia en Kato hun educatie af en verhuizen ze naar de rand van het eiland waar Kato's familie vandaan komt. Cordelia krijgen daar hun eerste kind (Nykin). Tegelijk houden zij contact met Haliae, Baiel en Rodey, ook al weet Emily dat niet echt. Op een dag komt Baiel bij Cordelia en Kato op beozoek. Nadat hij hen vertelt dat het best goed met hem gaat, komt Emily binnen, die hem met grote ogen aankijkt en direct weer wegloopt. Baiel komt haar achterna en vraagt haar waarom ze overstuur is, maar dat kan ze niet verklaren.
In de dagen die volgen, houden ze meer contact met elkaar. Emily merkt dat haar gevoelens voor hem beginnen te groeien, maar heeft momenteel een relatie met een ander zeewezen (Oliver), en wil dit niet verpesten. Als Oliver haar echter steeds slechter begint te behandelen, maakt Emily het uit. Diezelfde avond vangt Baiel haar op en slapen ze met elkaar.
Emily gaat daarna in paniek weg, niet wetende wat ze met haar gevoelens voor Baiel moet. Hij zoekt contact met haar, maar ze durft hem niet onder ogen te komen. Uiteindelijk gaat ze naar hem toe en vertelt ze hem dat ze bang is voor het hele idee dat hij 'voor altijd van haar zal blijven houden'. Dat geeft haar het gevoel alsof ze nu een keuze moet maken voor de rest van haar leven.
Als ze het uitgepraat hebben, zoenen ze, en vanaf dan starten ze een relatie. Een paar weken later komt Emily erachter dat ze zwanger is en drie maanden nadat ze met elkaar geslapen hebben, baart ze twee eieren: een tweeling.

Reacties (1)

  • xxJennyxx

    Geweldig maar ook hoop toch dat je door gaat

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen