Foto bij Hoofdstuk 114

Zodra ik in de kamer sta laat ik mezelf terug veranderen naar mijn oorspronkelijk staat.
‘Ik zou je me een gunst willen vragen.’ Zeg ik zachtjes terwijl ik me naar ze omdraai. Draco sluit de deur en draait zich naar me toe. Hij glimlacht lief naar me en loopt op me af. Hij trekt me in een omhelzing en drukt een kus op mijn slaap. Stevig houd hij mij tegen zich aangedrukt. Bang dat ik verdwijn als hij me los laat.
‘Ik ben blij je weer te zien.’ fluistert hij tegen mijn slaap en drukt er nog een kus op. zachtjes gniffel ik en druk mezelf uit zijn omhelzing.
‘Er is nu geen tijd voor gekroel. Ik heb een opdracht uit te voeren en jij moet me daar mee helpen.’ Zeg ik waarop de jongen zijn gezicht vertrekt en knikt.
‘Wat voor opdracht?’ vraagt hij me bezorgd.
‘Gruzelementen vernietigen. Ik laats uit gedokterd in wat voor voorwerpen zielen van Voldemort zitten. Ik weet ook welke er nog over zijn. Je moet me helpen ze te vinden!’ zeg ik waarop de jongen zwak knikt.
‘Ravenklauws diadeem is een. Nagini de slang van Voldemort, Harry zelf en ik. we zijn als enigste nog over.’ Zeg ik waarop de verbaasdheid van de jongen zijn gezicht druipt.
‘Hoezo ben jij een van de gruzelementen?’ vraagt hij me zachtjes.
‘Omdat ik Harry wilde redden. Mijn opoffering werd een wens die ik alleen maar kon vervullen, maar daar voor kreeg ik wel een stukje van mijn vaders ziel in me.’ vertel ik de jongen zachtjes. ‘Zodra alle gruzelementen vernietig zijn moet je mij vermoorden. Jij bent de enigste die het misschien nog zou lukken.’ Vertel ik hem waarop hij zijn hoofdschut. ‘Voldemort gaat Harry vermoorden. Als hij er achter komt wat dat met hem doet zal hij mij niet meer willen vermoorden, dus zal iemand anders dat moeten doen.’ De jongen zet een stap van mij vandaan en schut opnieuw zijn hoofd. ‘Het is mijn leven offeren of een Voldemort die aan de macht is. Wat wil je liever?’ vraag ik de jongen.
‘Je bent knetter! Ik ben je al een keer verloren dat wil ik niet nog eens. Ik hoe van je en wil je niet kwijt.’ zegt de jongen waardoor ik begin te glimlachen en op hem afloop.
‘Ik hou ook van jou Draco. Met heel mijn hard, maar ik moet dood. Ik weet dat ik dit niet aan jou zou moeten vragen, maar wie wil me anders geloven. Ik heb een opdracht en dat is het hier weer veilig te krijgen. dat kan niet gebeuren zolang ik nog leef.’ Zeg ik. de jongen zucht en druk zijn lippen dan op die van mij.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen