Vermoeid zat ik in mijn kantoor. Het gesprek met Jake was erg kort, maar zo ontzettend krachtig. Het trok alle energie uit mijn lichaam. Met hem in één ruimte zijn is interessant, het is een interessante man, maar hij is zo intimiderend. Een zucht verliet mijn lippen terwijl ik mijn bureaustoel naar achteren schoof en opstond om mijn spullen te pakken. Het was al laat en ik moest echt naar huis, slaap inhalen. Rustig verliet ik mijn kantoor en draaide ik hem op slot, waarna ik richting de afdeling met medicijnen liep. Joanne stond nog achter de balie, ze schonk me een glimlach en ik glimlachte terug.
      'Joanne, dear... I really need sleep tonight, do you have something for me?' De vraag kwam voorzichtig over mijn lippen, eigenlijk was het niet de bedoeling dat ik hier om medicatie kwam vragen, maar ik kon niet nog een nacht als die van gisteren hebben. Joanne keek ongerust, maar knikte mijn kant op.
      'May I ask why you need it?' Vroeg ze voorzichtig. Twijfelend ademde ik even in, waarna ik het haar toch maar besloot te vertellen.
      'I didn't sleep last night, because of what hapened with Archer.' Joanne leek niet verbaast door mijn woorden, ze knikte en schoof een verpakking met twee pilletjes mijn kant op.
      'Just take one, you'll sleep fine. The other one you can keep, for whenever you need sleep.' Ze schonk me een glimlach en ik glimlachte terug.
      'Thankyou, Joanne.'

De volgende ochtend voelde ik me een stuk beter. Ik had heerlijk geslapen, een goede acht uur. 's Ochtends had ik een kopje koffie voor mezelf gezet en zat ik rustig op de bank met Tommy. De kat spinde onder mijn hand terwijl hij kopjes gaf. Thuis was het altijd zo rustig en vredig, de plek die ik hard nodig had met mijn werk. Mijn gedachten dwaalde weer af naar Jake Archer, de patiënt met heel veel problemen. In zijn dossier staat wat hij allemaal heeft uitgespookt. Hij heeft zijn moeder vermoord omdat ze had gelogen over zijn vader. Hij was compleet doorgedraaid. Het duurde ongeveer een jaar voor ze er achter kwam dat hij de moordenaar was. Na zijn moeder heeft hij meer mensen vermoord. Het kwam er bij hem op neer dat hij zo gestoord was dat hij er van genoot om bloed aan zijn handen te hebben. Gek genoeg, als je hem spreekt merk je er niet veel van. Zodra je begint over de moorden zie je zijn blik veranderen. Hij geniet van het onderwerp. Ik schudde mijn hoofd heen en weer om mezelf uit deze gedachten te halen. Snel stond ik op en liep ik naar mijn kamer om me om te kleden en klaar te maken voor werk.

      'Goodmorning docter Vaughan.' Klonk er vriendelijk van een van de bewakers, waar ik vriendelijk naar knikte. Met mijn koffer in mijn hand liep ik door de gang richting mijn kantoor. Er stond ook een bewaker voor mijn kantoor.
      'May I ask why you are infront of my office?' Vroeg ik met een opgetrokken wenkbrauw. Als er niemand in mijn kantoor was hoefde er ook geen bewaker buiten te staan.
      'Precaution, ma'am.' Zei de man neutraal, waarna hij aan de kant ging, zodat ik mijn kantoor in kon. Waarschijnlijk omdat Archer in mijn kantoor had gebroken gisteren.
      'Thankyou, sir.' Knikte ik zijn kant op terwijl ik de sleutel in het slot stak en open draaide. De deur ging open en rustig liep ik naar binnen, waarna ik mijn koffer op het bureau zette. Toch voelt het raar dat er een beveiliger voor mijn kantoor staat, terwijl ik er niet ben. Jake zit in een gesloten cel, dus het is vrijwel onmogelijk om hier te komen. Het bracht vragen bij me naar boven, maar voor nu liet ik het gaan. Met een plof ging ik op mijn bureaustoel zitten en draaide ik een rondje.
      'Okay, focus.' Vertelde ik mezelf. Snel haalde ik sleuteltjes uit mijn tas en opende ik de lade met dossiers, waar ik het dossier van Jake Archer naar boven haalde. Even gingen mijn ogen er overheen, maar snel deed ik het weer terug in de lade. Vandaag had ik een sessie met een jongedame die hier sinds een week opgenomen was. Ik zocht naar haar naam, Delacour was het dacht ik. Mijn vingers gleden over de dossiers, tot ik bij Delacour, Daisy kwam.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen