Foto bij De vroege vogel vangt de cornflakes

Zijn wekker had amper één keer gerinkeld of Pim zette hem uit, bang dat hij een kwaadaardige kracht zou kunnen wekken. Hij zat overeind, ademde een paar keer in en uit en probeerde iets te ontwarren in de absolute duisternis van zijn kamer. Het zweet stond op zijn borstkas toen hij iets dacht te zien bewegen. Iedere ochtend was het hetzelfde liedje – dezelfde angst dat dit wel eens zijn laatste dag kon zijn, dat ze hem eindelijk gepakt hadden.
      Hij slikte. Als hij zijn nachtlampje zou aandoen, was alles zo definitief. Dan zag hij iets staan – of zag hij helemaal niets staan. Dan keek hij de dood in de ogen – of dan kon hij nog een keertje ontbijten. Hij aarzelde even, probeerde iets meer te zien, maar faalde.
      Toen knipperde hij het licht aan.
      Daar stond hij.
      Flakes – die verdomde kat.
      Pim liet zich opgelucht weer in zijn bed vallen, terwijl Flakes op zijn buik sprong en alles deed om ook maar een beetje aandacht te krijgen. ‘Ja, ja,’ fluisterde Pim, terwijl hij zijn kat aaide en ondertussen uit zijn bed probeerde te klauteren.
      Het was vijf uur ’s ochtends; het enige moment waarop hij durfde om zijn ontbijtgranen uit de kast te halen.
      Wat waren de voordelen van om vijf uur ’s ochtends opstaan?
      1. Cornflakes eten
      2. Letterlijk… niets anders
      3. Cornflakes eten
      Pim wandelde op zijn tenen naar de keuken, Flakes trippelde achter hem aan. Heel zachtjes opende Pim zijn kast met daarin een vergrendelde kluis. Het was niet illegaal om een kluis open te doen om vijf uur in de ochtend, maar hij gokte dat er dingen waren die hem minder verdacht zouden maken. Heel voorzichtig gaf hij de code in en haalde hij zijn doos cornflakes eruit.
      Zijn dierbare cornflakes… Hij glimlachte onbewust en zette zich aan tafel. De cornflakes bewogen in de doos en maakten een geluid dat eigenlijk té luid was, maar Pim was te verheugd om zich er ook maar iets van aan te trekken. Wanneer zijn ontbijtgranen tegenover hem stonden, leek al de rest te verdwijnen.
      Heerlijk.
      Hij gooide wat cornflakes in zijn kommetje, keek bijna verliefd naar zijn ontbijt en sloot de doos cornflakes vervolgens weer op in de kluis. Daarna goot hij wat melk over zijn ontbijtgranen – cornflakes was pas compleet als je er melk bij deed – en keek hij trots naar zijn ontbijt.
      Hij likte zijn lippen en boog voorover.
      Precies op dat moment hoorde hij voetstappen op de gang – die verdomde isolatie. Hij kwam overeind, twijfelde om zijn cornflakes in één keer naar binnen te spelen, maar besloot vervolgens om ze toch weg te zetten in zijn kast. Maar nog voor hij de sporen van zijn illegale dag had verborgen, werd er op de deur geklopt.

Reacties (4)

 • Lorem

  Mijn vraag is dan, waar haal je dan zo'n doosje illegale cornflakes. hmmm

  2 jaar geleden
  • Reiner

   Geduld, dat komt nog :')

   2 jaar geleden
 • Slughorn

  Haha, zelfs zijn kat heet Flakes (':

  2 jaar geleden
 • Necessity

  Dit is gewoon geweldig :'D

  Wat waren de voordelen van om vijf uur ’s ochtends opstaan?
  2. Letterlijk… niets anders

  I felt this :')

  2 jaar geleden
 • Azriel

  ik ben fan.

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen