Foto bij Far Too Young To Die – Peter Parker

Ik ben herrezen als een phoenix. Oké, niet letterlijk. Maar ik ben terug, deels. Ik ben op het moment bezig met mijn afstudeerstage en daar mag ik gebruik maken van mijn eigen laptop. Oftewel, als ik me enigszins verveel, wat eigenlijk onmogelijk moet zijn vanwege de meeloopactiviteiten en het schrijven van mijn scriptie, post ik een hoofdstuk of twee op Quizlet.

Dus bij deze een one shot geïnspireerd op de song Far Too Young To Die van Panic! at the Disco.


Spider-Man slingert door de straten van New York City. Hij zorgt ervoor dat één vrouw haar fiets weer terug krijgt van de dief. Hij helpt een oude vrouw met oversteken en zorgt er voor dat een groep tieners ophoudt met elkaar slaan. Het is een drukke dag voor de friendly neighbourhood Spider-Man. Maar hij wil meer. Hij wil meer dan alleen de mensen uit zijn buurt helpen. Hij wil de wereld veranderen.

Onder het masker van Spider-Man schuilt een vijftien jarig jongetje genaamd Peter Parker. Hij leeft met zijn tante, omdat zijn ouders zijn omgekomen in een tragisch ongeluk. Hij heeft een crush op het populairste meisje van school, maar hij en zijn beste vriend, Ned Leeds, worden gezien als de grootste nerds van de school.

De volgende dag moet Peter weer gewoon vroeg op school zijn. Hij stapt uit de schoolbus en loopt het gebouw in samen met Ned.
“Ik hoorde een gerucht rondgaan dat we vandaag een nieuw meisje bij ons in de klas krijgen. Ik hoop dat ze knap is,” zegt Ned en ze lopen het lokaal in.
En knap dat is ze zeker. Lang krullend donkerblond haar met lichtgekleurde groene grote ogen. Sproeten zitten over heel haar gezicht. Ze is niet slank, maar ze is ook niet dik. Ze heeft een donkergekleurde spijkerbroek aan. Daarboven op heeft ze een licht paars shirt met de worden ‘girl power’ erop. En om het af te maken heeft ze een rood geruite blouseje openhangen.
“Jongens, meiden, mag ik even jullie aandacht. Dit is Katy Triggs. Ze is nieuw in jullie klas. Ik neem aan dat jullie haar welkom laten voelen,” zegt de docent en wijst een plekje aan waar Katy kan gaan zitten. Peter en Ned zijn niet de enige jongens die haar nakijken. Zelfs een aantal meiden beginnen te twijfelen aan hun seksualiteit.

In de pauze is Katy op zoek naar een plekje waar ze kan gaan zitten en ze ziet dat alle tafels waar de populaire aanzitten al bezet zijn. Ze ziet dat aan de tafel waar Peter, Ned en Michelle zitten nog wel plek is.
“Mag ik bij jullie komen zitten?” vraagt ze verlegen en de jongens knikken hevig ja. Ze neemt plaats tegenover Peter en blijft hem lang aanstaren.
“Het lijkt net of er spinnen te zien zijn in je ogen,” zegt ze vanuit het niets. De jongens kijken haar verbaasd aan. Ook Michelle kijkt op van haar boek.
“Rood en blauwe kleuren zijn ook te zien.” De jongens begrijpen nu waarom deze meid nog singel is. Ze mag er dan wel heel mooi uit zien, maar ze kraamt onzin uit. Of is het wel onzin. Katy heeft namelijk door dat Peter Spider-Man is. Geen enkele held kan zich voor Katy verborgen houden. Ze ziet het pak rondom Peter heeft en ook welke krachten hij heeft en hoe hij daar aan is gekomen.
“Het is vast heel traumatisch zijn geweest om gebeten te zijn door een spin. Dat is mijn gelukkig nog nooit overkomen,” zegt ze en Peter en Ned kijken elkaar nu steeds banger aan.
“Geen zorgen, je geheim is veilig bij mij.”

Na school volgt Peter Katy naar haar huis. Ze loopt naar een appartementencomplex en daar gaat ze naar de derde verdieping.
“Ik weet dat je me volgt, Spider-Man,” zegt ze zodra ze uit de lift stapt.
“Hoe wist je dat ik Spider-Man ben?” vraagt Peter die gewoon in zijn gewone kleren voor haar staat.
“Jij hebt jouw gaves en ik de mijne. Ik kan je niet vertellen hoe ik ze heb gekregen en ik kan je ook niet vertellen wat ze zijn.” Ze loopt weg van hem, maar Peter is nog niet klaar met praten: “Waarom moet je zo vaag zijn? Waarom ben je naar onze school gekomen? En wie ben jij echt?”
“Ik ben nieuw en daardoor mag ik vaag zijn. En je weet mijn naam al.” Ze loopt appartement nummer 3F binnen. Haar ‘ouders’ wachten haar al op.

“Jullie hadden gelijk. Spider-Man zit op die school. Krijg ik nu alsjeblieft mijn medicatie weer terug?”
“Natuurlijk, darling. Zo lang je hem maar blijft volgen en uitschakelt. Dat is het belangrijkste,” zegt de vrouw.
Katy vertoonde op jonge leeftijd al haar krachten en Hydra wist snel dat ze deze baby zelf moesten opvoeden. Het enige nadeel was, dat zonder haar echte ouders ze eigenlijk niet kan overleven aangezien ze afhankelijk is van het licht wat haar vader produceert en de lucht die haar moeder produceert.
Samen met de twee Hydra agenten loopt Katy naar de donkerste kamer in het appartement. Haar echte ouders zitten hier opgesloten. Zodra de deur open gaat, vliegt ze in de armen van haar ouders. Ze voelt zich meteen opknappen. Niet alleen vanwege de krachten van haar ouders, maar ook omdat ze ze eindelijk weer in haar armen kan sluiten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen