We waren in een groot gevecht. Water en de Boomclan vielen ons aan. We waren helemaal in ons eentje... Ik sprong op een grootte Waterclan kat.‘Grauwh!’ Krijste hij. ‘Mrauwh!’ Plots hoorde ik de stem van Snelpoot. Ik rende als een gek er naar toe.
‘S-snelpoot!’ Hijgde ik. ‘Sintelstorm!’ Geen antwoord... Was ik nu echt in mijn eentje?

‘We worden aangevallen! Snel, snel!’ We verdedigde ons kamp maar de aanvallers waren met meer. ‘D-de Boomclan? En de
W-watetclan!?’ We waren in een groot gevecht. Water en de Boomclan vielen ons aan. We waren helemaal in ons eentje... Ik sprong op een grootte Waterclan kat.‘Grauwh!’ Krijste hij. ‘Mrauwh!’ Plots hoorde ik de stem van Snelpoot. Ik rende als een gek er naar toe.
‘S-snelpoot!’ Hijgde ik. ‘Sintelstorm!’ Geen antwoord... Was ik nu echt in mijn eentje? Ik moest vluchten. Ze waren met te veel! Plots hoorde ik weer die warme stem. ‘Ga! De sterrenclan vecht aan jou zijde, ga!’
Ik voelde opnieuw de kracht tussen mijn vacht kriebelen. Ik sprong uit mijn verstopplaats en vocht. Ik sloeg een kat met mijn raar lange nagels (te danken aan Tijgerklauw). En steeds deed ik dat. De meeste katten waren gevlucht. ‘M-maanpoot?’ Vroeg Doornstaart. ‘Ik heb je niet eens leren vechten en dan flik je me dit!?’ Ik was dus toch niet in mijn eentje! ‘Vergeet de Sterrenclan niet! En ik zal mijn leven opofferen voor de clan!’ Zei ik. ‘Je hebt gelijk!’ Zei Doornstaart. Ik zocht naar onze krijgers maar ik vond alleen maar:
Sneeuwpoot, Doornstaart, Witster, Donkerhart, Uilvacht, Klauwstaart, Zandklauw, Kwikpoot en Lichtpoel (Lichtpoel is ook een goeie vriendin!) ‘S-sintelstorm..’ Hijgde ik. ‘Is ze dood?’ Plots hoorde ik weer Schorsster. ‘Ze jaagt nu net de sterrenclan!’
‘O-oke ik denk eh dat ze dood is?’ Stamelde ik. ‘Helaas ja..’ Het was Witster. ‘Ze jaagt met de sterrenclan maar ze was wel een dappere medicijnkat!’ (Medicijnkatten zijn ook de beste ^.^)
‘Wacht.. Snelpoot!’ Schreeuwde ik. ‘Niet Snelpoot!’ Iedereen keek naar de grond. Hoe konden we weten dat het zo snel voorbij was met ons? ‘We zijn nog maar met weinig en zelfs Kleinstaart is weg!’ Iedereen knikte. ‘Ik denk dat we moeten samenwerken met een andere clan.. ‘ ‘Met wie dan? Met de zonneclan? NOOIT!’ Snauwde Zandklauw. ‘We hebben geen keus... Ook al zijn ze onze grootste vijand... We moeten sterk blijven!’ Witster keek spijtig naar de grond. ‘We moeten sterk blijven!’ ‘Ja, we moeten sterk blijven!’ Herhaalde ik. ‘We moeten sterk blijven!’ Deden de andere. ‘We moeten sterk blijven!’ Juichden we. ‘Hmmm... Maanpoot, Klauwstaart en Doornstaart gaan erop uit naar de Zonneclan!’ Vervolgde Witster. Ik knikte. ‘Lichtpoel zal vanaf nu ook de nieuwe medicijnkat worden!’ Witster sprong van de donkereboom af. ‘Lichtpoel, mogen we reiskruiden?’ ‘Ja maar eerst nog wat verzamelen. De hele voorraad is kapot!’ Ik knikte. ‘Ik ga wel jagen!’ Doornstaart knikte. ‘Is goed!’ Ik sprong op een konijn en doodde hem. Daarna op een muis en doodde hem. Toen op een waterrat en doodde hem. Ik had in totaal 3 vangsten! Daar kon je trots op zijn! ‘Witster ik heb als eerst een konijn gevangen..’ ‘Dus je eerste vangst, bedankt!’ Grinnikte Witster. Ik gaf het konijn en legde de rest bij de voedselberg (Bij ons kamp is dat een berg voedsel, alles wat is gevangen). Ik nam mijn muis en at hem op. ‘Reiskruiden zijn klaar!’ Riep Lichtpoel. ‘Bedankt Lichtpoel!’ Ik at een rare bes op maar voelde me wel krachtiger worden. ‘We kunnen gaan!’ Riep Doornstaart. We gingen op pad. Het duurde even maar we waren er (hun kamp lag helemaal aan de andere kant). ‘Indringers!’ Riep Bloedklauw. ‘We komen in vrede!’ Zei Doornstaart snel. ‘Kom volg me maar!’ Zei Bloedklauw. We liepen nar hun kamp. ‘Snelster, deze haarballen willen je spreken.’ Snelster knikte. ‘Wat is er nu dan he? Kleintjes?’ Vroeg Snelster. Ik zag aan hem dat het niet goed ging met hem. ‘De Water en Boomclan hebben ons aangevallen!’ Legde Klauwstaart uit. ‘We vragen nu of jullie willen samenwerken...’ Doornstaart was zenuwachtig. ‘Wij zijn ook aangevallen door hun. En ze komen zeker nog terug... We werken samen!’ Zei Snelster. Ik kon wel juichen. ‘Zolang de Zonneclan de leiding heeft ga ik akkoord!’ Doornstaart knikte onwillig. ‘Ja..’ Het was gelukt! ‘We gaan terug. Maar mogen we een paar Zonneclan krijgers in ons kamp. We hebben bijna geen krijgers meer!’ Snelster knikte. ‘Bloedklauw en Spikkelvacht gaan met jullie mee!’ Bloedklauw knikte en Spikkelvacht volgde. ‘Kom!’ Riep Doornstaart. We sprintte naar ons territorium. ‘Het is gelukt Witster maar Snelster wilt de leiding hebben!’ Witster knikt. ‘Zolang hun aan onze kant staan ga ik ermee akkoord!’ Doornstaart knikte. Ik ging slapen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen