Foto bij Chapter ninety-two

I recently started a new story on Wattpad! It's written in English ~
For the ones who are interested you can find it here: Game Changer || Inazuma Eleven


De wedstrijd wordt hervat en de ene Catenaccio Counter, na de andere vliegt ons om de oren en er is niemand nog ontkomen aan de speelstijl van Orpheus. Tot nu toe ben ik de enige die nog niet vastgegrepen is door deze tactiek, maar dat is wellicht omdat ik de enige persoon ben die een move heeft om de bal gewoon uit deze tactiek te schoppen. Een simpele Frost Arrow en de bal is uit hun tactiek, precies hetgeen dat ik toen deed bij de Perfect Zone Press van Fire Dragon. Mijn blik raast over het veld en ik krijg de bal aangespeeld. Met grote ogen kijk ik naar de bruinharige jongen die plots voor mij staat en het team dat mij omsingeld heeft. Voordat ik ook maar mijn hissatsu in uitvoering kan brengen, spint Fidio op dezelfde manier om mij heen en schopt de bal bij mijn voeten vandaan. Het moment dat hij mij passeert, staar ik verbluft van Fidio die de bal naar voren schiet, naar Kidou die op het middenveld staat. Dat was precies de manier waarop Kidou beweegt. De behendige bewegingen en het tactische spel dat hij gebruikt om zijn tegenstander te slim af te zijn. Dat is Kidou’s speelstijl.
Er luidt een fluitsignaal over het veld en ik kijk verbaasd naar de bal die opnieuw in ons net ligt. Fidio staat tegenover Endou en ondanks het gemaakte goal, krult er een grijns op Endou’s gezicht. De wedstrijd is nog lang niet voorbij en het is duidelijk dat Endou alleen maar enthousiaster wordt. Bij ieder sterk schot dat ze op Endou af zullen schieten, zullen Endou’s hissatsu sterker worden, net zolang tot hij alle schoten kan stoppen.
Als ik Hiroto richting de zijlijn zie lopen, kijk ik verbaasd om en kijkt verrast op als Fudou het veld op komt rennen. Hij stapt op ons af met instructies van de coach. Kidou is degene die de Catenaccio Counter moet stoppen. ‘Jij bent de enige die weet hoe Fidio als volgt gaat bewegen,’ zegt Fudou schouderophalend. Kidou kijkt verbaasd op naar de jongen voor hem. ‘Ik?’ Ik knik even ter bevestiging en laat mijn blik op Fidio rusten. ‘Gouenji en Atsuya moeten het ook gemerkt hebben toen ze vast stonden in Catenaccio Counter, net als dat ik het merkte. Jij zou het als het goed is ook al gemerkt moeten hebben na drie keer vast te hebben gestaan. Fidio beweegt net als jij doet Kidou,’ zeg ik met een zucht. Kidou lijkt nog altijd geschokt te zijn en keert zijn blik naar de bruinharige jongen aan de andere kant van het veld. ‘Dus ik ben niet de enige die dat opgevallen is? Ik dacht dat ik het mij verbeelde,’ mompelt Kidou als antwoord. Hij slaakt kort een zucht en knikt dan vastberaden. ‘Prima, ik zal een einde brengen aan Catenaccio Counter. We moeten deze wedstrijd winnen en zodra we ze te slim af zijn, hebben ze niets meer om ons te stoppen.’

Met de bal in ons bezit wordt de wedstrijd hervat en Kidou wordt opnieuw omsingeld door Orpheus. Ditmaal beweegt hij net als Fidio, in tegenovergestelde richting en bewegen ze op éen lijn, zigzaggend langs elkaar heen. Zodra Kidou een opening vindt, raast hij met de bal langs Fidio en is hij uiteindelijk degene die Catenaccio Counter weet te doorbreken. ‘Atsuya! Milou!’ roept hij luid. Ik kijk verrast op en kijk om naar Atsuya. We knikken elkaar toe en rennen beide naar voren. Atsuya rent helemaal rechts en ik ren op hetzelfde tempo aan de andere kant. Kidou schiet de bal recht naar voren en op hetzelfde moment, zetten Atsuya en ik ons af om naar de bal te rennen. De wervelwind die veroorzaakt wordt als we er beide op hoge snelheid heen rennen, is groter dan normaal. De bal schieten wij hoog de lucht in en springen er tegelijkertijd achteraan. Wanneer we de juiste hoogte bereikt hebben, schieten we de bal recht op het goal af. ‘White Frost Hurricane!’ De Colosseo Guard van Orpheus goalkeeper houdt geen stand tegen de kracht van het gemaakte schot en de bal raast langs de keeper, het goal in. Met een gelijke score van 2 tegen 2, wordt de eerste helft afgefloten door de scheidsrechter en verlaten beide teams het veld.
Een diepe zucht verlaat mijn lippen als ik neerplof op de grond en ik een grote slok van mijn drinken neem. Mijn blik keer ik naar het team dat zich bij de andere reservebanken gevestigd heeft en laat het rusten op de man dat zijn team toespreekt. Er moet iets gebeurd zijn dat ervoor gezorgd heeft dat hij nu een compleet ander persoon lijkt te zijn.
Wanneer er een getinte jongen op het team van Orpheus afloopt, wordt hij direct warm ontvangen door het hele team en hoor ik meermaals het woord “aanvoerder” vallen. Ik kijk verbaasd naar Fidio. Ik dacht dat hij de aanvoerder was? Veel van de gesprekken die ze hebben vang ik niet op. Endou en Kidou lijken heel subtiel iets dichterbij te gaan staan om mee te kunnen luisteren en kijken toe naar het tafereel voor hen. Er komt een klein meisje bij de jongen en Kageyama staan, maar wanneer ze dichtbij lijkt te willen komen, houdt Kageyama haar tegen. Hij glimlacht even kort en spreekt ze beide toe. Uiteindelijk keert hij zijn rug naar hen toe. De jongen knikt kort en begeleid het meisje terug de spelersgang in. Wanneer hij terugkomt, is hij omgekleed in het tenue van Orpheus. Fidio overhandigd de aanvoerdersband aan hem en Endou stapt op de twee af. In de tussentijd duw ik mezelf zuchtend van de grond en vestig mijn blik opnieuw op Kageyama. Hij tikt een aantal keer tegen zijn pols en knikt mij toe. Ik sluit zuchtend mijn ogen en knik kort terug.
Als het fluitsignaal luidt, stappen we terug het veld op. Mijn focus ligt direct op de getinte jongen die het team van Orpheus leidt. Onze blikken kruisen met elkaar en er krult een grijns op, op het gezicht van de jongen. ‘Hisame Milou,’ kan ik hem horen zeggen vanaf zijn positie. Mijn ogen vernauwen zich en kijk razendsnel via mijn ooghoeken, van Kageyama, terug naar de aanvoerder op het veld. Wat heeft Kageyama hem verteld over mij? Als ik de jongen zijn blik volg, merk ik dat hij kort bij Kidou stopt en het team daarna wat korte instructies geeft. Als het fluitsignaal over het veld echoot, komt Orpheus in beweging en lijkt hun speelstijl al direct compleet anders te zijn dan de eerste helft. De bal raakt geen enkel moment nog de grond en wordt constant over gespeeld. Zodra ze zich langzaam een baan naar voren lijken te spelen, zie ik een kleine opening tussen twee spelers in en raas naar voren. ‘Ice Ground!' Door de uitvoering van de hissatsu en het ijs dat zich over de grond uitspreidt, weet ik mij een stuk sneller te kunnen verplaatsen en grijp ik de bal tussen mijn voeten vast wanneer deze overgespeeld wordt. Een brede grijns krult op, op mijn gezicht en ren naar voren met de bal. ‘Catenaccio Counter!’ Voor ik het weet, sta ik opnieuw ingesloten in de ultieme counter van Orpheus, maar door goed op Kidou’s bewegingen gelet te hebben, weet ik Fidio te ontwijken zodra hij de bal af probeert te nemen. Net wanneer ik denk er langs te gaan, staat de aanvoerder van Orpheus plots voor mij en onderschept de bal. Vol ongeloof kijk ik de jongens na die op hun beurt een counter aanval inzetten.
Dit kan nog eens de zwaarste wedstrijd voor ons worden. Kageyama die zijn passie voor voetbal teruggevonden heeft en een team heeft waar hij op éen lijn kan spelen. Net als vroeger, net als met Teikoku. Wellicht is dit het gevaarlijkste team waar we tot nu toe mee te maken hebben gehad.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen