1x12 Welcome Back Songs

Chelan – Before The Light Is Gone
Josh Record – The War
Oh The Larceny – Man On A Mission
Ruelle – Until We Go Down
Overview
Title: Welcome Back
Release Date: 11 February 2019
Episode: 12 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Wat vinden jullie van de STR14 en de FW42? Ik vind zelf de STR14 helemaal top. Lekker kleurtje, ook al lijkt 't er op dat het ten opzichte van vorig jaar weinig is veranderd. Echter vind ik die van Williams een beetje tegen vallen betreft de paint job, alsof een beginneling met een gradient tool heeft gewerkt XD Voor mij had de overgang wel wat beter gekund, maar ach, hé wie weet staat 'ie straks op de baan wel mooi.

Wie heeft er trouwens de live stream van Lando Norris zaterdag gezien waarin hij samen met Max zo ongelofelijk idioot aan het rondrijden was wat er voor zorgde dat je de slappe lach kreeg? Ik heb echt gehuild van het lachen op een gegeven moment.

Nu ik kijk naar de hoeveelheid episodes die er nu zijn en wat er nog komen gaat, kan ik enigszins zeggen dat we op de helft van het seizoen zitten en dat het nu snel gaat, maar ook dat de weg naar de afronding straks zal gaan beginnen over enkele episodes. Hebben jullie al enig idee wie Max ontvoerd zou kunnen hebben en waarom? Ik wil wel eens weten wat jullie tot nu toe denken.

WinterDawn

Weken zijn inmiddels verstreken sinds Jaxson terug is uit Argentinië. Inmiddels heeft hij de telefoon die Sam niet goed genoeg gewist had helemaal terug weten te zetten naar een laatste back-up. Veel verder kwam hij er nog niet veel mee. Met een zucht laat hij de telefoon weer naast zich op de bank vallen. Daniel heeft hem laten weten dat de FIA die 2019 F1 seizoen nog een slag om de arm willen houden in de hoop dat Max terug gevonden wordt voor Gasly officieel bij Red Bull in de plaats komt voor Max in 2020. Daniel, die plannen had om naar Renault te gaan, heeft besloten dit toch niet te doen omdat hij een belofte aan Christian heeft gedaan om samen met Jax er voor te zorgen dat ze Max terug zouden vinden. Het is een behoorlijke druk die op de jonge rechercheur terecht komt en zo nu en dan begint het z’n tol te eisen. “Waar ben je toch?”, mompelt hij dan wel eens. Al enkele malen heeft hij alles van punt 0 tot aan nu bekeken en uitgestippeld om ergens verder te komen. Het lijkt er steeds op dat Sam hem nu wel iets te slim af is geweest in vervolg stappen. Het frustreert de jonge rechercheur dan ook enorm waardoor hij steeds vaker met Daniel aan de telefoon hangt, die op dit moment in Australië aan het opladen is voor het nieuwe Formule 1 seizoen. “Jaxson, ik weet dat je ontzettend je best doet om hem te vinden, maar denk ook aan jezelf!”, krijgt hij nu bijna elk gesprek te horen.

Het is een nieuwe dag, wanneer de wekker van Jaxson weer gaat en de dekens die hij over heeft met een wilde beweging naast hem worden gegooid. “Ik ben er klaar mee!”, hij springt op alsof hem iets in zijn achterwerk stak. Binnen de kortste keren staat hij helemaal fris en fruitig voor een shop in downtown LA. “Hé Jax!” Begroet één van de medewerkers hem, terwijl hij doorloopt naar de kelder. Eenmaal aangekomen gaat hij aan de poker tafel zitten en neemt de kaarten die hem voorgelegd worden voor een nieuw potje. “Ga je weer de onderwereld in?”, vraagt Don, afgekort voor Donald, als hij hem eens met opgetrokken wenkbrauwen aan kijkt. Een zucht volgt, waarna hij wat geld bij de pot doet. “Ik zie op dit moment geen andere uitweg, nee.” Het eerste potje verliest Jax. Starend stemt hij toch in voor een tweede. “Ik zou je misschien kunnen helpen, maar je weet dat je in ruil daarvoor iets voor me moet doen!” “I know, vertel gelijk maar wat ik moet doen.”, het klinkt als een wanhopige actie. “Iemand is mij nog wat verschuldigd. Laatste keer dat ik wat gehoord heb, is al weer weken terug. Het enige wat ik weet van andere is dat hij zich in Europa verborgen houdt.” De jonge rechercheur knikt eens en kijkt Don aan. “Wie zoek je?” “Samuel Illias Goodwell also known as ‘the Snitch’ in de onderworld en de man die jij beter kent als Sam Brown.” Meteen nadat de naam van Sam wordt uitgesproken, verslikt de blonde jongeman zich in zijn eigen speeksel. “Ik ga mijn best doen.”

Met een smak wordt het dossier op het bureau van McCall gegooid. “Ik verwacht aan het einde van de ochtend mijn baan terug!”, waarna de jonge rechercheur het kantoor weer uit loopt en naar de tijdelijke afdeling terug loopt. Ondertussen heeft hij een hele hoop informatie weten binnen te hengelen op zijn systemen, zoals kopieën van de CCTV in Argentinië waar zowel Max als Sam op te zien zijn, het gehele dossier van ‘Sinéad’ en alle informatie die hij van de telefoon heeft weten te halen. Al is dat niet het enige. De jonge rechercheur heeft gevonden hoe Max het land uit is gekomen.
“Ben je van hem afgekomen?” “Ja, het is precies gegaan zoals we wilden. Het gebouw is ingestort waar hij in Jaxson zich bevond. Je kan nu gerust het land verlaten via de haven van Buenos Aires. Daar werken ze allemaal gewillig mee zonder dat er iets gemeld of geregistreerd gaat worden. Het enige is dat je enkele weken op de zee zult verblijven voor we aan land kunnen.”
Het enige wat Sam ooit vergeten is te doen, is de conditie van de jonge rechercheur in de gaten houden waardoor hij heeft weten te ontkomen. Door de vrienden in de onderwereld weet hij ook al dat Sam in ieder geval van het weekend aan is gekomen in Frankrijk. Weliswaar in Marseille, om geen verdachte situatie te laten ontstaan. Echter ontkomt hij niet aan Jaxson.

“Ehm, agent Hunter?”, klinkt het plots achter hem waardoor hij zich nonchalant omdraait op zijn bureaustoel die na al die weken nog steeds voor geen meter zit. “Ja?” De blik van McCall zegt hem genoeg dat zijn houding de man niet aanstaat, maar weet dat hij er niets van moet zeggen omdat het zijn beste rechercheur in de organisatie is die hij op dit moment heeft. “Maak dat je weer naar je kantoor komt op de afdeling waar je hoort en verder gaat met het dossier van meneer Verstappen!” Het enige wat iedereen perplex laat staan, is een luide ‘yes’ en een jonge, blonde jongeman die met een al ingepakte doos van eigendommen over de afdeling snelt om naar zijn eigen kantoor terug te keren. Dat was iets wat hij zich geen tweede keer liet zeggen. “I’m a man on a mission, oh I don’t need any permissions!”, komt er zingend uit in de lift. Echter heeft hij de pech dat op dat exacte moment ook McCall in de lift krijgt. “Over dat gesproken! Ga je gang, maar laat ons op tijd weten wat er gaande is en waar je bent.” Op dat moment maakt de lift het geluid voor het bereiken van de juiste verdieping. Voor Jaxson ook nog maar één spier kan bewegen, gaat McCall verder: “En nu echt uit mijn ogen verdwijnen, ik kan je voorlopig niet meer zien! Je hebt me al genoeg voor schut gezet!” Met een grote grijns op zijn gezicht verlaat hij de lift met een sprintje naar zijn kantoor. “Eindelijk!”, weerklinkt het voor zijn spullen met een knal op het bureau komen te vallen en Jaxson zijn telefoon erbij pakt. “Jaxxie, do you know what time it is!?”, klinkt het dan vanaf de andere kant. “Ja en dat boeit mij op dit moment niet Dan! Ik heb geweldig nieuws! Ik heb mijn functie terug en weet je wat dat betekend?” “You’re a free man again?”, klinkt het dan nog steeds slaperig vanaf de andere kant van de lijn.

Diezelfde middag is de rechercheur met zijn privéjet richting Europa gevlogen na alles goed in de gaten te hebben gehouden over de bevindingen van Sam in Marseille. Het is middernacht en de man die hem naar Max zou kunnen leiden, bevindt zich op een luxueuze jacht in de haven. Vanaf een veilige afstand en een zeer scherpe lens op een fotocamera, weet hij het nummer van de jacht te achterhalen. Daarna duurt het niet lang, voor hij in een criminele, luxe club staat en bij een van de grotere Franse maffia leden aan tafel zit. Wanneer de baas van de club hem ziet, wordt hij meegenomen naar een afgelegen kantoor. “Long time no see.”, klinkt het wat nors. “Wat wil je, ik heb vermissingen op te lossen. Weet jij wat van de haven hier?” De man draait zich abrupt om, zodat hij de jonge rechercheur kan aankijken. “Wat wil je weten over mijn haven!” Dreigend komt hij op hem af. “Van wie is deze jacht!” Voor de clubbaas hem iets kan aandoen, duwt hij de afgedrukte foto van de jacht, waarvan de naam duidelijk op te zien is, voor zijn neus. “I don’t know.” Met de foto in zijn hand, loopt de clubbaas naar zijn bureau waar een logboek ligt van alles in zijn haven. Het duurt even, maar dan heeft hij het te pakken. “SBMV, vertrekt morgenvroeg weer?” “Thanks!” Voor de man ook maar iets kan zeggen, stormt Jaxson het kantoor uit.

Voorzichtig met zijn uitrusting en de gps-tracker loopt hij naar een gedeelte van de haven waar ze hem niet zullen opmerken. Bij de jacht staan namelijk een aantal mannen in een pak met wapens in hun handen. Zo stil en onopvallend mogelijk, trekt hij zijn duikuitrusting aan en neemt hij de GPS-tracker mee voor hij het water voorzichtig in gaat. Zo onopvallend mogelijk zwemt hij naar voor aan de jacht om te zien of ze hem enigszins in de gaten hebben. Maar niets lijkt er op dat dit inderdaad ook het geval is. Net achter de jacht, duikt hij onder water en zwemt naar de onderzijde van jacht waar vaak een verborgen ruimte zit. Met het gereedschap die hij bij zich heeft, weet hij het luik open te maken, waarna hij de gps-tracker daar in weet te leggen en klem zet, zodat hij op zijn plaats blijft. Het luik gaat weer dicht en Jaxson zwemt terug naar zijn verborgen plaats in de haven waar hij het water weer uit kan. Als eerste controleert hij het signaal, wat prima wordt afgegeven naar hun eigen satelliet, voor hij zich weer omkleed en vertrekt naar zijn eigen hotel om vanaf daar alles weer via zijn MacBook in de gaten te houden.

Reacties (1)

 • VampireMouse

  Super leuk stuk!!!

  Nja ik hoef je denk ik niet te vertellen dat ik ook als een gek aan je 't lachen was zaterdagavond hahaha wat een hilariteit!!

  Ben benieuwd of hij wat kan gaan vinden met die GPS en omg als met Max alles maar goed is!!!
  Verder!!!!!
  X

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihi, vooruit! Speciaal vanwege jou, blijft Max in leven 😂😂😂

   Was echt priceless die stream!

   Tsja, misschien is de hint al enigszins voorspelbaar als je kijkt naar de episode names 🤔🙈🤭

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen