1x13 Troublemaker Songs

Led Zeppelin – Whole Lotta Love
Placebo – Running Up That Hill
Ruelle – Madness
SOHN – The Chase
Overview
Title: Troublemaker
Release Date: 18 February 2019
Episode: 13 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Pfoeh, ik heb dit nét geschreven, dus perfect is het niet! I promise, next would be more fun! Vanaf daar kan ik schrijven naar het eind toe wat best wel spannend gaat worden, tenminste hoop ik haha! Bij het volgende deel zal ik weer een aantal episode titels bekend maken met de release data erbij.

Iemand de F1 tests gezien van vandaag? Ik heb in ieder geval genoten en hoop dat het snel maart is, want ik kan niet wachten! Overigens die Honda motoren O.O ♥_♥ Bwoah, wat klinken die lekker zeg!

Anyways, 1x14 gaat op 18 maart gereleased worden, kan ik tenminste een beetje bijschrijven voor zover het lukt én hoop ik dat de Australia GP mij ook weer een boost geeft! But for now, have fun with 1x13!

WinterDawn

Het is 5 uur in de ochtend als de alarm bellen af gaan op de telefoon van Jaxson. Meteen zit de jonge rechercheur rechtop in zijn bed versuft om zich heen te kijken. Rechts van hem blijft het alarm maar afgaan en is zijn blik alleen maar op de muur voor hem gevestigd tot het begint te dagen waar hij ook al weer is en hij zijn telefoon naast zich grijpt om te zien wat er aan de hand is. “GPS SYSTEM: Movement signal!” Meteen wordt de MacBook er weer bij gehaald en ziet de blonde jongeman hoe er beweging is gekomen in de luxe jacht die de haven heeft verlaten. Zo gauw als hij kan rent hij de badkamer in om een douche te nemen en zich klaar te maken voor een nieuwe reis. Een goed uur later staat Jax kant en klaar om te vertrekken naar wat lijkt een stadje vlak buiten Marseille. “Kan ik een auto van je lenen, Don?”, klinkt het dan over de telefoon als het te opvallend is om weer met een taxi aan te komen. Niet veel later staat Don met een nieuwe Mercedes AMG voor het hotel. Jaxson trekt zijn wenkbrauwen eens op. “Je laat me toch niet in een Lewis wagen rijden?!” “Een wat?” “Laat maar… Thanks Don!”, en voor de Franse maffia baas nog wat kan zeggen is Jaxson al lang en breed de straat uitgereden. Het stadje ligt op een kleine 30 minuten rijden, maar één van de hobby’s van Jaxson als klein kind was het racen van karts. Hij stond op het punt net als een paar van zijn vrienden verder te gaan de motorsport in toen zijn vader hem het meest nodig had in het werk wat hij nu al jaren uit voert. Het is dan ook heerlijk om een auto met zoveel pk’s te kunnen rijden en weer een te kunnen racen in een geweldig gebied, al mag hij het niet allemaal met elkaar vergelijken.

De rechercheur parkeert zijn wagen nét buiten het haven gebied, als hij zijn telefoon nog eens checkt. Zonder er erg bij in te hebben loopt hij een smal straatje in waar hij Sam met een aantal andere mannen ziet zitten bij een restaurant en wat hem dan nog het meest verbaasd is dat Max daar naast zit. Op het moment dat de jonge rechercheur haast verstijfd staat van wat er voor zijn ogen gebeurd, lijkt het één van de mannen op te vallen hoe de jonge man hen aan kijkt. Gelukkig staat er een wat oudere vrouw in de deur van een woning vlak in de buurt voor hij daar op af gaat en haar aanspreekt in het Frans, terwijl hij haar snel zijn badge laat zien. “Mama! Hier ben je! Ik heb je overal gezocht.”, op z’n best in het Frans gesproken terwijl ze hem binnen laat en de deur dan dicht doet voor ze met haar handen in haar zij gaat staan en om een verklaring vraagt. In het kort legt de rechercheur uit wat er aan de hand is waarna de vrouw het gordijn eens aan de kant doet zonder al te veel op te vallen. “Het is maar goed dat je niet opviel! Ze zitten er nog steeds.” Echter heeft Jaxson zijn les vandaag wel geleerd. Nooit, maar dan ook nooit de focus verliezen en te verbaasd reageren. Voor je het weet, ga je de mist weer in.

Onopgemerkt loopt hij het huis van de vrouw weer uit om het restaurant in te gaan. Van een afstand binnen in het restaurant heeft hij zicht op het terras. “Wat kan ik voor u doen?” Een jonge serveerster kijkt hem vriendelijk aan als hij uit zijn concentratie luistert naar het gesprek wat de groep aan het voeren is. “Een witte wijn, alstublieft.” Met een schuine blik naar achteren, krijgt hij het gesprek mee. “Hoe zit dat nou met die Jason waar je het laatst over had Sam? Wat deed hij in Argentinië?”, klinkt de zo bekende stem van Max in het gesprek. “Ik heb werkelijk geen idee hoe hij wist dat wij daar waren! Mijn mensen hebben gekeken bij alle ziekenhuizen in de buurt en in politie rapporten. Ze hebben niemand gevonden in het puin. Ik weet niets over zijn status op dit moment.” “Dus hij kan net zo goed hier in Frankrijk zitten?”, klinkt het verontwaardigd. “Maak je nou maar niet al té druk. Zo slim is hij vast niet! Hij zal ons vast niet weten te vinden in Mo…” Jaxson wordt onderbroken door de serveerster om zijn witte wijn.

Plots vallen enkele puzzelstukjes voor Jaxson op zijn plaats als hij merkt dat de groep ineens spoorloos verdwenen is en de aanwijzingen die er altijd al zijn geweest. Het op zee verblijven, de verbrande foto, de foto’s van enkele gebouwen die veelal gelijk zijn aan de omgeving die hij hier tot nu toe heeft gezien, de luxe jacht die ze bezitten en hoe ze allemaal gekleed waren. Met een smak gooit hij het contante geld naast zijn lege wijnglas neer voor hij het restaurant uit stormt. Zijn telefoon laat zien dat de jacht nog niet vertrokken is uit de haven. Met een snelle pas loopt hij de haven in van het stadje. Vanaf de afstand die hij nu nog heeft, is het enige wat hij kan zien nog een paar man die op het dek staat voor de trossen los worden gemaakt en de jacht langzaam van de kant los begint te komen. Voor de zekerheid checkt hij zijn telefoon nog eens waar de GPS tracker nog steeds een signaal lijkt te versturen. “Als je denkt dat je slim bent Sam, had ik voor een andere locatie gekozen.” De blonde jongeman gaat terug naar zijn geleende Mercedes AMG. Eenmaal in z’n ‘Lewis’ wagen, lacht hij eens. “Everything makes sense now.” Grijnzend rijdt de rechercheur het stadje uit. “But you can’t hide from me, you know.” Het gaspedaal wordt dieper ingetrapt, het geluid van de motor in zijn wagen duidelijk te horen tussen de kliffen door. “Monaco, here I come.”, klinkt het als hij de weg op rijdt die hem naar Monaco leidt. De telefoon gaat een aantal keer over, voor er aan de andere kant wordt opgenomen. “Jaxxie!”, klinkt het vrolijk. “Zin in wat avontuur?” “Tuurlijk! Eh, wacht wat gaan we doen?”. De stem van Daniel klinkt ineens heel serieus. “Wat dat je van een missie Troublemaking?!”

Reacties (3)

 • Luckey

  Oh dit klinkt heel erg leuk!!

  5 maanden geleden
 • HorseDreamer_

  Het is zo goed geschreven, maar als nog begrijp ik er geen snars van :')

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihi, dat is ook de bedoeling haha! Net als een serie, soms kan de storyline je heel erg verwarren waardoor je niet begrijpt war er aan de hand is, maar een paar episodes later of aan het eind, denk je van “Potverdorrie! Ik had het kunnen weten!?” 😂😂

   Je reactie doet me goed! Want zo weet ik precies of mijn doel van elke episode behaald worden 😂😂😂

   1 jaar geleden
  • HorseDreamer_

   Haha, je doel is zeker aan het slagen. Ik kan niet wachten tot de euro gaat vallen en dat ik door krijg wat er aan het gebeuren is:D

   1 jaar geleden
 • VampireMouse

  ” “Dus hij kan net zo goed hier in Frankrijk zitten?”, klinkt het verontwaardigd.

  Zegt Max dit? Want ik zou 't raar vinden als hij het zegt. Tenzij hij helemaal niet gered wil worden....

  Beter ga je snel verder!!!!!!!!!!!love it


  Xxx

  Ps.. Lewis wagen ik vind em leukxD

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   😏😏😏 Ik zeg niks, je gaat het, ooit, lezen 😂😂😂

   Haha, volgende maand komt er weer een spannende, maar vooral leuke episode! Nog even geduld dus:P

   Ja nou, mijn vader zit altijd te zeuren dat ik ook Mercedes moet gaan rijden! Dus ik heb ‘m ooit gezegd “Je denkt toch niet dat ik in een Lewis wagen ga rijden?!” Sindsdien is Mercedes een Lewis wagen 😂😂😂

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here