Foto bij 40 England - Friday 1

Wat een kriem van een hoofdstuk om te typen. Er staat op het punt iets te gebeuren en om daar naar toe te werken is zo lastig. Ik hoop dat jullie tevreden zijn met het hoofdstuk. Het duurde even voor ik het was, vandaar dat hij nu pas online staat. Ik ga er vanuit dat ik woensdag gewoon weer een deel klaar heb staan voor jullie.

Dankjewel voor de onwijs lieve reacties op mijn poll.
Ik vind al mijn lezers zo bijzonder en jullie motiveren mij zo ontzettend hard dat ik gewoon baalde dat ik woensdag nog geen letter op papier had (we 400 ideeën in mijn hoofd, maar het wilde er even niet uit)
Heel veel lees plezier!!

Love you!! x

Jade’s point of view
Luna zit met een trotse glimlach tegenover mij aan tafel terwijl wij onze pasta aan het eten zijn. Ondanks dat ik Luna haar goede humeur niet wil verpesten, heb ik niet veel keus en moet ik eerlijk zijn over wat er op mijn werk is gebeurd.
‘Luun, er is iets gebeurd op mijn werk vandaag,’ zeg ik en neem een hap van mijn pasta, die echt lekker is.
‘Problemen met je collega over Max?’ Ik schud mijn hoofd. Dat ik van de week op kantoor kwam, liep er een vrouwelijke collega van een andere afdeling te roddelen dat ik heel veel vrij kreeg en niet zoveel hoef te werken, omdat ik met Max zou aanpappen zodat ons bedrijf meer reclame zou krijgen. Wat belachelijk is, want ik denk dat ik juist meer ben gaan werken, omdat ik altijd een manuscript mee heb als ik aan het reizen ben. Die collega heeft een officiële waarschuwing gehad aangezien dit gedrag niet wordt getolereerd.
Het is niet dat het gedoe mij te veel wordt, maar ik vraag mij wel af waarom mij dit nu weer moet overkomen. Ik zou niet willen dat Luna dit zou overkomen, maar die zou haar schouders ophalen en denken “joe, ga lekker iemand anders lastigvallen met deze onzin.” Helaas hebben mijn hersenen besloten dat ik niet zo in elkaar zit en blijven de woorden van mijn collega en de berichten op social media door mijn hoofd spoken.
Ik schud mijn hoofd als antwoord op Luna haar vraag.
‘Nee, het was niet echt op het werk maar meer op de parkeerplaats.’ Nadat ik nog een hap heb genomen van mijn pasta en mijn mond heb leeggegeten, ga ik verder met het verhaal.
‘Ik denk dat de zogenoemde fans van Max weten waar ik werk. Dat ik klaar was met werken en naar huis wilde rijden, zag ik dat mijn autobanden leeg waren. Ik heb iemand van mijn werk mee laten kijken en hij zag meteen dat ze zijn lek gestoken.’ Ik zie hoe Luna haar ogen vergoten en haar vork met pasta halverwege zijn weg naar haar mond is blijven hangen.
‘Wat hebben jullie toen gedaan?’
‘We hebben de politie gebeld, melding gemaakt van het vandalisme. Vervolgens heb ik foto’s gemaakt voor de verzekering en mijn auto laten ophalen door de garage. De garage gaat nieuwe banden bestellen en die er opzetten, maar dat kan ik wel mooi zelf betalen.’
‘Zijn er video opnames gemaakt?’ Luna denkt ook meteen aan alles. Dat heeft bij mij wel even geduurd voor dat idee in mij opkwam.
‘Ja, op aanraden van de politie hebben we bij ons kantoor en omliggende bedrijven de camera beelden opgevraagd. Ik heb maandagochtend een afspraak staan bij de politie om mijn verhaal te doen over de online berichten, die misschien te maken zouden kunnen hebben met dit voorval.’
Luna knikt begrijpend.
‘En hoe gaat het met jou?’ Ik kijk haar onwetend aan en haal mijn schouders op.
‘Geen idee, aan de ene kant doet het mij niks. Maar aan de andere kant, als het echt fans zijn die iets tegen mij hebben en weten waar ik werk hoelang duurt het dan voor ze bij ons voor de deur staan?’
Luna reageert niet op mijn retorische vraag, maar eet haar pasta op en staat vervolgens op. Ze komt even later terug met een schrijfblok en een pen. Ik zie meteen dat ze aantekeningen aan het maken is over wat ik net heb verteld.
Terwijl Luna mij af en toe wat vragen stelt over vanmiddag, afgelopen weekend en over mijn collega begin ik de tafel af te ruimen. Een naar gevoel nestelt zich in mijn buik als ik er aan denk dat ik straks Max moet bellen. Het liefst laat ik hem met rust, zodat hij zich kan concentreren op zijn race in Silverstone zondag, maar ik weet ook dat dit, helaas, onderdeel is van onze relatie.
‘Waarom schrijf je dit allemaal op?’ Vraag ik Luna als ik klaar ben met afruimen.
‘Zodat ik dit door kan geven aan Red Bull.’
‘Hoezo dat? Dat is toch helemaal niet nodig?’ Ga ik er verbaasd tegen in.
‘Niet? Is hun coureur niet de reden dat jij hier last van hebt?’ Ik weet dat ze het niet zo bedoelt, maar de beschuldigende ondertoon is duidelijk hoorbaar.
‘Lekker bot weer.’ Zucht ik en laat mijn hoofd gefrustreerd in mijn handen vallen.
‘Het is toch zo. Niet lullig bedoeld, maar als Max onze buurjongen was geweest en geen formule 1 coureur, was dit niet gebeurt. Dus ik vind dat Red Bull Racing dit soort dingen hoort te weten. Ik wil ook altijd het gehele verhaal weten als ik iemand moet beveiligen, zodat de kans het kleinst is dat er onverwachte dingen gebeuren.’ Ze kijkt mij doordringend aan en ze weet dat ze deze strijd heeft gewonnen. Natuurlijk is het belangrijk dat ze weten wat er aan de hand is. Maar moet dit hele circus nou alleen om een paar lekken banden.

Vampiremouse®


Reacties (4)

 • LokiofAsgard

  Oh dear, nu krijgt ze te maken met hoe ver sommigen kunnen gaan O:

  1 jaar geleden
 • 33girlx96

  Fijn dat Luna alles regelt want ik denk ook niet dat Jade het langste was voor Luna haar reactie... die van Max moet nog komen. Al kan ik denk ik al een beetje zijn reactie bedenken, maar het kan ook zomaar de andere kant op gaan.

  Jade mag blij zijn met zo'n fantastische vriendin als beveiliger om der heen. Al kan ik me voorstellen dat Jade Luna er niet te veel mee wilt belasten.

  Het is weer een heerlijk stuk om te lezen, ik kijk uit naar het vervolg. Maar voel je alsjeblieft niet opgelaten als het niet lukt om te posten. (Al kijk ik er wel naar uit:X) maar als het niet lukt dan maar even niet.(H)

  1 jaar geleden
 • Luckey

  Ja ook om een paar lekke banden
  Straks weten ze inderdaad war je woont en ga ze ruiten in gooien!
  Luister naar Luna!
  Ben benieuwd naar Max zijn reactie als die er achter komt!
  Hoop wel dat ze het eerder doet als Luna aan red bull verteld. Anders flipt Max helemaal voor de race
  Mag ik hooivork pakken? Om die mensen in billen te prikken????

  Ik blijf hef zeggen!
  Als het niet gaat gaat het niet!!
  Je hebt ook een privé leven buiten deze site en verhaal om!!
  Als je een drukke periode heb aan geven dan houd iedereen daar rekening mee!

  En is nog maar 3 weken ongeveer voor jet nieuwe seizoen!

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Thanks 4 je reactie die je pb :p

   1 jaar geleden
 • Winterdawn

  "Maar moet dit hele circus nou alleen om een paar lekken banden." Ik zie het al voor me. Luna helemaal druk met dingen regelen en dan het gezicht van Jade er bij. giechelt verder Ik kan het niet omschrijven maar het beeld blijft in mijn hoofd zitten hahahaha.

  Ben nu zooooooo benieuwd naar Max zijn reactie! En je moet je niet verplicht voelen elke woensdag te updaten als het niet lukt en daarna een schuld gevoel krijgen als het een keertje niet gaat;):PWe hebben er allemaal begrip voor, hoop ik - anders kom ik met mijn hooivorken en fakkel leger langs, als het een keertje niet lukt:P

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Hahaha dankjewel voor je reactie. Nu krijg ik het ook niet uit m'n hoofdxD

   En i know!! Maar vind het zelf gewoon kut want geniet zo van jullie reacties!!!!
   Xxx

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen