Foto bij H5: Nicks huis ~ Khana

“We zijn er”, zei Nick en ik keek op. Deze buurt kwam me inderdaad bekend voor en ik zuchtte trillerig. Nick had gezegd dat hij wel al het papierwerk zou regelen voor de begrafenis en toen waren we in een taxi gestapt, om naar zijn huis te gaan. Ik probeerde zo weinig mogelijk aan mijn oma te denken, want ik voelde me al doodop van de emoties die mij het afgelopen uur hadden overvallen. Ik wist dat dit ging gebeuren en ik wist dat ik blij moest zijn dat ik haar nog had kunnen spreken, maar het deed me ontzettend veel pijn om haar daar te zien liggen. Hoewel ik wist dat ze degelijk niet meer leefde, hoopte ik nog altijd ergens dat ze nog wakker zou worden. Dat ik haar niet kwijt zou zijn.

De taxi reed door de poort het domein van Nicks huis op. Ondanks dat ik me nog steeds vreselijk voelde, kon ik er niet aan doen dat ik nog steeds met verwondering naar het huis keek. Ik had enkel maar in appartementen gewoond voor zover ik me dat kon herinneren, nooit in zo’n gigantisch huis als dat van Nick. De taxi stopte onder een soort afdak en ik zag dat ook de chauffeur onder de indruk was. Vanuit mijn ooghoeken zag ik Nick hoofdschuddend grijnzen en hij stapte als eerste uit, waarna de chauffeur snel volgde. Met een zucht pakte ik de geschenken die Miyuki nog op het laatste nippertje had meegegeven en stapte toen ook uit. De warmte sloeg me meteen in het gezicht en ik zuchtte even. Deze temperaturen maakten me suf en lui, wat niet handig was als je nog de koffers moest uitladen en uitpakken…

Eenmaal de taxi weer verdwenen was, draaide ik me om en pakte al zoveel mogelijk spullen vast. Ik zag dat Nick bij de uitpuilende brievenbus stond en er een enkele brief uit pakte. Zijn gezicht betrok en ik vroeg: “Is er iets?” Hij snoof even en zei toen: “Niet echt, behalve dat Halatir zijn ontslag heeft ingediend en dat ik geen klusjesman meer heb…” Ik kon het niet laten om even te glimlachen door de norse toon waarmee hij sprak, maar ik fronste wel toen hij nog begon te mompelen: “Vreemd… Ik heb hem nog niet betaald voor zijn laatste klussen…? En daarbij, deze brief dateert van 25 mei, net de dag dat hij zei dat hij voor familiezaken weg moest… Maar ik had toch de brievenbus nagekeken? Of niet?” Nick krabde even verward in zijn haar, maar haalde toen zijn schouders op. “Ach ja, dan kan jij in zijn kamer slapen als je wilt?” zei hij toen en keek me vragend aan, waarna ik knikte. “Dat is goed”, zei ik en hij deed de voordeur open. “Misschien kunnen we beter eerst alles binnen in de hal zetten, anders komt er teveel warmte binnen”, zei hij en ik knikte, waarna we de koffers naar binnen brachten.

Toen alles binnen stond, begon Nick de deuren open te maken. De deur aan onze linkerkant kende ik nog, want die kwam uit op zijn bureau. Wat er achter de deur voor ons en aan onze rechterkant lag, wist ik nog niet. “Welke sleutel was het ook al weer…”, hoorde ik hem mompelen en ik zag dat hij aan zijn sleutelbos 5 sleutels had hangen. Na 4 pogingen kreeg hij de deur voor ons met de 5de sleutel open, waarna ik met grote ogen naar deze hal keek. Hij was groter dan de inkomhal en er kwamen 2 gangen op uit. “Aan het einde van deze gang vind je jouw kamer”, zei Nick en wees naar de gang aan mijn linker kant. Ik knikte en met mijn koffers liep ik die gang al in. Achter mij hoorde ik Nick nog wat mompelen, maar ik besteedde er geen aandacht aan en ging naar mijn kamer.

Mijn kamer was simpel met een eigen badkamer en zelfs een inloopkast. Ik zag niets meer staan van Halatir, dus zette ik mijn spullen neer op de grond en ging op het opgemaakte bed liggen. Er waaide wat stof op en kort hoestte ik. Het was duidelijk dat hier al een tijdje niemand meer was geweest. Kort sloot ik mijn ogen, maar deed ze meteen terug open toen ik iemand op de deur hoorde kloppen. Deze ging open en ik zag Nick verschijnen. “Ik ga even mijn kat halen en ook wat inkopen doen, is er iets dat je nodig hebt?” vroeg hij en ik schudde mijn hoofd. “Nee, bedankt”, antwoordde ik en hij knikte, waarna hij weer weg ging en ik niet veel later de voordeur dicht hoorde vallen.

Reacties (1)

  • Kaffaljidhmah

    Zijn kat halenxDhet eerste wat hij doet

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen