Foto bij Lifesaver nineteen

Ik staar naar mijn outfit in de spiegel en draai even een rondje. Het is niet normaal mooi weer vandaag buiten, dus droeg ik een rokje en een off shoulder witte top met witte all stars. Mijn all stars zijn eigenlijk niet meer zo wit en vrij afgetrapt. Ik pak een tasje en stop daar mijn portemonnee en telefoon in. Vandaag had Harry goed nieuws gekregen, zijn gips mocht eraf.
Hij moet de komende week zich dan focussen op de fysiotherapie en het opbouwen van kracht in zijn benen en dan zou hij weer naar huis toe mogen. Harry en ik hadden afgesproken om onze eerste ontmoeting overnieuw te doen en ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot het zover is. Ik bijt zachtjes op mijn lip en doe nog wat lippenstift op.
Ik loop naar beneden toe en pak mijn auto sleutels. Harry had gevraagd of ik bij het verwijderen van zijn gips wilde zijn en bij zijn eerste therapie.
Ik stap in mijn auto en rij naar het ziekenhuis toe. Blindelings maak ik mijn weg naar boven toe en naar Harry's kamer.
''Babe!'' zegt hij vrolijk en kijkt me aan. ''Hee knapperd.'' grijns ik en druk een kus op zijn lippen.
''Ben je er klaar voor om een niet gespierd been te zien?'' lach ik en wrijf over zijn gips. Hij lacht. ''Ik wil mijn gips wel mee, je hebt er zo mooi op getekend.'' lacht hij en wijst ernaar. Er stond een ingekleurd hartje met ''Jess.'' eronder.
Ik grinnik. ''Dat is ook het beste wat ik kan qua tekenen.'' lach ik en haal een hand door mijn haren.
Hij grijnst en perst zijn lippen op mijn kaaklijn. ''Heb je lekker gewerkt gisteren?'' vraagt hij en pakt mijn hand vast.
Ik knik. ''Ja... ik heb vijf operaties gedaan.'' zeg ik. ''Ik heb 12 uur lang gewerkt.'' ik zucht vermoeid. ''Ik zie wel aan je dat je een beetje moe bent inderdaad.'' zegt hij. ''Sorry dat je hier zo vroeg moest zijn.'' zegt hij en veegt met zijn duim over mijn wang. ''Geen probleem..'' Ik druk een kus op zijn hand. ''Laten we gaan.'' zeg ik en kijk naar hem. Hij knikt en stapt behendig over op zijn rolstoel. Ik loop met hem naar beneden naar de poli waar ze Harry zijn gips zullen verwijderen.
''Als we terug zijn zal ik als ik jou was goed je been insmeren met lotion.'' zeg ik. ''Heb ik niet.'' zegt hij. ''Hmm, ik heb misschien wel wat in mijn tas, anders haal ik wat.'' zeg ik en leg mijn hand op zijn schouder. Hij grijnst. ''Lief ben je voor me.'' zegt hij en pakt mijn hand vast. Ik grinnik en neem plaats met hem in de wachtruimte.
Ik zie een van de meiden die in de wachtkamer naar Harry en mij staren. Ik was even vergeten dat Harry ook fans hebben die het ziekenhuis bezoeken.
Ik kijk naar Harry, die de dame ook heeft gezien. ''It's fine, babe.'' zegt hij en glimlacht. Ik glimlach eventjes en kijk op als we binnen worden geroepen. Ik duw Harry met zijn rolstoel naar binnen en laat hem overstappen op een van de ligbanken.
De vrouw komt aangelopen en stelt zich aan ons voor. Ze vertelt Harry hoe ze straks te werk zal gaan en wat hij kan verwachten.
Ze pakt de zaag en ik zie Harry eventjes geschrokken naar mij kijken. Ik strek mijn arm uit zodat hij mijn hand kan pakken. ''Ze zaagt alleen je gips door, babe.'' zeg ik en kijk naar hem. Hij knikt en lacht.
''Zijn jullie al lang samen?'' vraagt de vrouw. Ik kijk naar Harry. ''Nog niet.. we kennen elkaar nu iets langer als een maand.'' antwoord hij.
''Hm, dan zijn jullie snel bij elkaar gekomen.'' zegt ze. ''We zijn nog aan het daten.'' ergens in haar stem hoor ik dat ze ons veroordeelt. Ik besluit niet te reageren. Harry knijpt in mijn hand als ze de zaag op zijn gips zet. Ik zou dat zelf ook wel eng vinden na alles wat hij heeft meegemaakt. Het gips valt in tweeën en Harry's been komt tevoorschijn. Hij opent zijn ogen en kijkt naar zijn been. ''Wow.... spier loos.'' lacht hij. Ik moet lachen en knik. ''Komt wel weer.'' zeg ik.
We mogen weer gaan en lopen gauw terug naar zijn kamer. ''Hoorde je de klank van die vrouw toen ze zei dat we snel bij elkaar gekomen zijn?'' mompel ik.
Hij knikt. ''Uhu... Trek je er niets van aan lieverd.'' zegt hij en legt zijn hand op mijn onderrug. ''We hebben tenslotte nog steeds geen echte date gehad.'' grinnikt hij. Ik grijns. De lift gaat open en we lopen naar zijn kamer toe. Harry neemt plaats op de stoel en bekijkt zijn been. ''Ik ga morgen meteen een skinny jeans aandoen..'' lacht hij. ''Zou je misschien wat kleding voor me kunnen halen?'' vraagt hij. Ik knik. ''Ik zal na je therapie wat halen voor je.. Moet ik de rest wassen?'' stel ik voor. Hij bloost. ''Als je wilt..'' ik glimlach. ''Tuurlijk.'' ik loop naar zijn kast en raap zijn was bij elkaar. ''Babe..'' hoor ik hem. ''Hmm?'' ''Kom eens.'' ik draai me om en Harry klopt op zijn schoot. Ik neem voorzichtig plaats, waarna hij zijn armen om me heen slaat.
''Eindelijk kan het zonder dat je op mijn gips drukt.'' lacht hij. Ik grinnik eventjes en speel voorzichtig met een krul van zijn haren.
''Nu ben je eindelijk gips loos..'' zeg ik en druk een kus op zijn lippen.
Hij glimlacht en streelt mijn zijn vingers door mijn haren. ''Over een kwartiertje komt de fysio.'' zeg ik. ''Hmm.. dan hebben we nog een kwartiertje voor onszelf.'' hij grijnst en trekt me naar zich toe. Harry drukt zijn lippen tegen me aan en begint me te zoenen. Ik leg mijn hand in zijn nek en druk kusjes van zijn lippen naar zijn nek. Harry kreunt goedkeurend en schuift zijn hand onder mijn shirtje. Zijn handen voelen goed op mijn huid, ze zijn zacht en warm. Hij werkt zijn weg naar boven en streelt even met de toppen van zijn vingers over de onderkant van mijn BH. Ik voel kippenvel op mijn lichaam ontstaan en grijns even tegen zijn lippen. ''Heb je het koud?'' vraagt hij. ''Na-ah..'' grijns ik en kijk hem aan. ''Jij geeft me kippenvel.'' ik grinnik. Hij grijnst eventjes. Ik kus hem in zijn nek en kijk hem aan. ''Jij mij ook..'' is zijn reactie daarop.
Ik sta op en kijk op als de fysiotherapeut binnenkomt. Ik trek mijn shirtje recht naar beneden. ''Dhr Brooks..'' ik wil graag met je gaan oefenen om te gaan lopen.'' zegt hij. ''Mag ik eventjes been bekijken?'' vraagt hij. Ik ga op Harry zijn bed zitten en kijk naar de therapeut en hoe hij aan de slag gaat.
''Oké, alles ziet er goed uit.. Kom maar staan..'' zegt hij. Hij helpt Harry omhoog. Met mijn telefoon film ik hoe Harry zijn eerste stappen moeizaam zet. ''Het voelt heel raar.'' zegt hij en kijkt grijnzend op in de camera. Ik glimlach en stop met filmen. ''Je doet het goed, Haz.'' zeg ik. Hij grijnst. ''Thanks Jess..'' hij neemt weer plaats op de stoel. ''Ik wil graag dat je elke dag, 3 keer per dag een rondje in je kamer loopt, en wat oefeningen doet die ik straks met je gaat doornemen.'' zegt de therapeut. ''Ik verwacht dat je vrij snel op de been zal zijn, je herstelt heel goed.'' zegt hij. De therapeut geeft Harry oefeningen mee en verlaat de ruimte. Ik laat Harry zijn filmpje zien. ''Kun je die naar me sturen?'' vraagt hij. Ik knik. Zodra hij het filmpje binnen heeft stuurt hij het door naar zijn Anne en Gemma.
Ik zie hoe hij Instagram opent en de video plaatst met de tekst - Kracht aan het opbouwen na 6 weken een gipsbeen te hebben gehad.. - Ik grijns even en druk een kus op mijn lippen. ''Ik ben trots op je.'' zeg ik.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen