Foto bij 42 England – Raceday 1

Heey Lieverds,
Sorry dat ik vorige week niet heb gepost. De donderdag nadat ik het vorige hoofdstuk heb geplaatst werd mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis. Ze mocht gelukkig die zaterdagavond daarna weer naar huis, maar is niet niks. Vervolgens heb ik afgelopen week ruim 50 uur gewerkt (met een contract van 32 uur) dus ik had geen energie meer om mijn laptop op te starten en aan mijn verhaal te werken.
1000 maal sorry. Ik heb onwijs veel inspiratie en heb mijzelf maandagavond even laten gaan en ben nu hoofdstuk 44 al aan het typen (:

Heel veel lees plezier!
Love you!

Luna’s point of view
Eind van de ochtend had Dave even tijd tussen alle race weekend drukte door. Ik heb hem de nieuwe updates rondom Jade gegeven en ook mijn verwachtingen en aanpak. Ondanks dat ik Jade wel probeer te waarschuwen, maar tegelijkertijd rustig te houden, weet ik dat de kans groot is dat het niet alleen bij twee lekke banden blijft. Dat is niet alleen mijn gevoel, maar ook mijn ervaring en kennis van dit vak. Dave staat daarin hetzelfde als ik. Ik heb met Dave afgesproken dat ik haar dit weekend niet uit het oog zal verliezen en maandag mee ga naar de politie. Aangezien ik nu ook voor Red Bull Racing werk heeft Dave mij al meteen mijn eerste werkopdracht gegeven. Het dossier vormen met betrekking tot alle incidenten en onze verwachtingen en welke handelingen wij daar voor nodig hebben.
Het telefoongesprek vond gelukkig plaats terwijl Jade onder de douche stond, die heeft dus niks van mijn zorgen meegekregen en dat mag ook zeker niet. Jade zit met haar neus in een manuscript van een onwijs spannend boek, zoals ze dat zelf beschrijft. Ik daarentegen zit achter mijn laptop, zo neergezet dat Jade niet achter langs kan lopen en mijn scherm dus kan zien. Ik ben bezig met alle data te verzamelen. Jade heeft mij begin deze week haar inlog van Instagram al gegeven zodat ik die bij kan houden met de reacties. Zodoende ben ik nu alles aan het opslaan in het dossier dat ik aan het bouwen ben.
Het dossier bestaat op dit moment uit een hele hoop foto's van reacties die zijn gegeven, van een word bestand met daarin de officiële verklaring van de relatie van Max en Jade en een Word bestand met daarin een uitgebreid verslag met de gebeurtenissen de afgelopen acht dagen.
Ik wil net aan het documenten met verwachtingen beginnen als Jade mij roept dat de kwalificatie gaat beginnen.

De kwalificatie was weer net zo spannend als altijd. Lewis heeft de eerste positie weten te veroveren voor zijn thuis publiek en Max is vijfde geworden met achter hem Daniel op de zesde plek.
Beide rijden ze een sterkte kwalificatie, maar toch weet Max bijna vijf tiende sneller te zijn dan Daniel. Vraag mij af waarom.
Ondanks dat ik de kwalificatie normaal net zo spannend vind als de race, kon ik mijn gedachte er niet bij houden. Zodra de kwalificatie voorbij is heb ik mijzelf weer achter mijn laptop geïnstalleerd.
Ik zucht zachtjes terwijl mijn vingers boven mijn toetsenbord blijven hangen.
Langzaam beginnen mijn vingers toch het gene te typen waarvan ik niet hoop dat dit gebeurt.
"De persoon in kwestie heeft bovengenoemde voorvallen al meegemaakt. Ergste scenario is dat persoon in kwestie persoonlijk belaagd gaat worden door de fans. Veiligheid van persoon in kwestie moet altijd voorop blijven staan. Maandag bespreken met hoofd beveiliging hoe dit gewaarborgd kan worden."
'Godver,’ vloek ik tegen mijzelf. Dit moet in het Engels. Meteen schieten de beelden door mijn hoofd van fans die Jade belagen terwijl ze naar haar werk gaat.
Ik typ het document af terwijl de beelden alleen maar erger worden in mijn hoofd. Ik probeer mijzelf zoveel mogelijk in te houden aangezien Jade aan de overkant van de kamer op de bank zit.
Zodra ik klaar ben met typen sla ik mijn laptop dicht en laat ik mijn hoofd in mijn handen zakken.
'Alles oké?'
Ik kijk op naar Jade en forceer een glimlach.
'Ja hoor. Is gewoon wennen al die dossiers in het Engels maken. Wil je wat drinken?'
'Thee lekker.' Glimlacht ze en verdiept zich weer in haar boek.

8 juli 2018 de GP van Engeland op Silverstone. Jade en ik zitten traditie getrouw om 14 uur al klaar voor de voorbeschouwing. Aangezien het begin van de zomer is staan beide deuren open en genieten we van de heerlijke zon. We zijn samen optijd opgestaan en hebben de ochtend door gebracht op het strand met Alice.
Alice moest om 15 uur weer werken dus dat kwam mooi uit.

Na de voorbeschouwing en het pit rondje van Jack zijn de twintig coureurs klaar om hun leven weer te wagen voor deze super spannende race.
Lewis komt heel beroerd van start en wordt in bocht drie in de rondte getikt door Kimi die zich bij het inhalen verremde.
Max en Daniel komen zonder problemen de eerste start ronde door. We zitten op het puntje van onze stoel.
Daniel werd halverwege de race binnen gehaald voor een tweede pitstop en zakt van de vierde maar de zesde plaats en kan weer tempo maken. Zes rondes voor het einde, als Max op de vijfde positie rijdt, verliest hij de controle en schiet de grindbak in.
'Nee!' Roepen we in koor in de woonkamer en kijken gefrustreerd naar het scherm als hij uit zijn auto moet stappen.
'Hij had zo een geweldige reeks. Balen!' Mompelt Jade terwijl ze betreurt naar het beeldscherm kijkt.
'Dan moet jij hem morgen maar even opvrolijken.' Grijns ik terwijl ik met mijn wenkbrauwen wiebel. Ik krijg een duw van Jade en hoor haar mompelen dat ze niet weet wanneer ze hem weer ziet.
Ik trek mijn beste vriendin in een knuffel en wrijf over haar haren.
Ze duwt mij weg en beiden kijken we de laatste paar ronden van de wedstrijd.

‘Maar dat is toch belachelijk!’ Boos smijt Jade haar telefoon naar de andere kant van de bank.
‘Wat is belachelijk?’
‘Nou, de fans denken dat Max zelf een stuur fout maakte, omdat hij te veel aan mij zou hebben gedacht.’ Ze slaat haar armen demonstratief over elkaar en kijkt boos naar buiten.
‘Maar Max heeft zelf gezegd dat zijn versnellingsbak in zijn één bleef hangen en dat hij daardoor geen controle meer had over zijn auto.’
‘Vertel jij dat lekker tegen die zogenaamde fans.’ Jade is echt pislink en neemt het zich nog persoonlijker aan dan Max. Wat ik mij wel kan voorstellen. Ik verplaats mijzelf van achter mijn laptop naar de bank en ga naast mijn beste vriendin zitten. Ik pak haar beide armen, vouw die uit elkaar en sla ze om mij heen. Eerst laat ze zichzelf doelloos tegen mij aan handen, maar knuffelt mij uit eindelijk wel terug. Na een paar minuten laat Jade mij toch weer los.
‘Ik ga Max nog even appen en dan ga ik slapen.’ Ik glimlach goedkeurend naar haar.
‘Doe je goed. Ik drink mijn kop thee nog even op en ga dan ook slapen.’

Die avond kom ik slecht in slaap. Een naar gevoel sluimert in mijn onderbewustzijn, maar ik kan niet precies zeggen wat er aan de hand is. Als ik dan eindelijk in slaap ben gevallen is dat helaas van korte duur. Ik hoor gestommel bij de voorkant van het huis. Vervolgens hoor ik een klap en de ijselijke gil van Jade.

Vampiremouse®

Reacties (5)

 • F1theone

  Leuk stukje weer! En vooral het einde, super spannend, ben echt benieuwd! Je weet de spanning iig wel op te bouwen zeg!

  Had mezelf eindelijk tijd gegeven dit te lezen, en nu ga ik snel slapen want morgen gaat de wekker uiteraard weer lekker vroeg haha.. benieuwd naar de kwalificatie!

  1 jaar geleden
 • 33girlx96

  Je moeder is belangrijker hoor!! Schrijven kan je altijd nog doen, al ben ik wel echt fan van je verhaal!!!!

  Wtf gebeurd er met jade en Luna. Je maakt me bang... Je weet er wel een cliffhanger van te maken zeg pff.

  Zo lief hoe Luna haar best doet voor Jade. Het is zo lastig om zo in 2 strijdt te zijn lijkt mij. Ze moet rekening met haar gevoelens houden maarja ze moet der ook in leven houden.... respect voor der.

  1 jaar geleden
 • Winterdawn

  OMG Neeeeeeeeeee D: Poor Jade and Luna at the end! Ik hoop zo dat ze er snel achter komen wie zo stom doen over de relatie van Max en Jade! Zoals je het nu schrijft is het zo'n leuk stel samen!

  Vanaf vrijdag het nieuwe seizoen! <3 Kan niet meer wachten! Ben zoooooo benieuwd! En ook naar de resultaten wie waar gaat eindigen! Hoop echt zo dat Red Bull gelijk al goede punten weet binnen te halen:DIk hoop dat we dit jaar wel eens een andere kampioen gaan zien, voor de verandering XD

  1 jaar geleden
 • Luckey

  Hopelijk gaat alles beter met je moeder!
  Een week overslaan maakt niks uit
  Denk aan jezelf en je familie !
  Gelukkig heb je maandag even los laten gaan
  Zondag doen we dat met de race!

  Ik voel me net een Luna!!
  (Ik zeg niks! )
  Maar wat weet je ons weer lekker in spanning te houden!!!
  I Will Møre!!

  1 jaar geleden
 • VETTEL_5

  Holy shit.
  Dit gaat spannend worden. Ben zo benieuwd.

  Bekend verhaal hier met de drukke werkweek. Lekker chaos op t werk en werk idd ook boven mijn contracturen 😴
  Hopelijk gaat t met je moeder beter nu!

  Xx

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   woow wat ben jij snel met reageren zeg! Super leuk!
   Ja ik vind het ook heel spannend en ik schrijf het zelf haha.
   Dankjewel voor je reactie <3
   Met mijn mamma gaat het weer wat beter. Komt allemaal goed ^^
   xx

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen