Foto bij Lifesaver forty three

Ik staar zonder iets te zeggen naar het briefje in mijn handen. Het nummer van een meisje, met de naam Ramona.. Het is een mooi handschrift, moet ik wel zeggen. Dit was de eerste keer dat ik een nummer van een meisje had gevonden.
Opeens lijken allerlei puzzelstukjes in elkaar te vallen. Het zat in Harry's pak. Er zat maar één pak in de was, en dat was degene van het concert waar ik niet bij was. Hij had niet gereageerd op mijn berichten, rook sterk naar de alcohol toen ik thuiskwam. De verstijfde blik toen ik hem gister vertelde seks met hem te willen hebben, hij had mij afgewezen voor seks de afgelopen drie dagen en deed de afgelopen drie dagen toch al bijzonder raar.
Ik bijt zachtjes op mijn lip en leg het briefje op de tafel. Wat moet ik hiermee? Moet ik Harry hiermee confronteren? Moet ik het laten en er vanuit gaan dat het een fan is die hem een nummer heeft gegeven? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Ik zucht eventjes en pak mijn iPhone. Ik heb een bericht van Harry. Normaal ben ik altijd blij als ik een bericht krijg en maakt mijn hart een sprongetje, maar nu heb ik mixed feelings.
Ik voel me blij, bang, ongerust, boos? Ik kan er eigenlijk niet eens goed een vinger op leggen wat het is dat ik voel.
- Laatste interview is gecanceld, dus ik ben eerder thuis. - Ik sluit mijn Whatsapp weer af en besluit Naomi te bellen. Zij weet wat ik moet doen, altijd. ''Jesssssssiee!!'' zegt ze. ''Hee Naoom.'' zeg ik kortaf en bijt op mijn lip. ''Oh no, wat is er?'' vraag ik. Naomi wist meteen dat er iets aan de hand was, soms zag ze het zelfs aan mijn lichaamshouding. ''Vertel op.'' zegt ze. Ik zucht eventjes en voel tranen opwellen, waarna ik begin te huilen. ''Jess... Wat is er?!'' vraagt ze me. ''Ik...ik... Ik weet het niet.'' huil ik. ''Rustig ademen Jess, en vertel me wat er is please..'' zegt ze. Ik bijt zachtjes op mijn lip. ''Ik snap het even allemaal niet meer. Drie dagen geleden kwam ik thuis van mijn nachtdienst en lag Harry dronken op bed met een sterke alcoholgeur om hem heen. We hadden ervoor drie dagen lang ruzie en elkaar eigenlijk niet echt gezien en gesproken. Hij doet sindsdien anders, afstandelijk..'' zeg ik. ''Oh..'' is Naomi haar enige reactie. ''Ja, hij deed de eerste dag echt heel raar en afzijdig, gister was het weer minder, maar ik probeerde gister twee of drie keer om seks met hem te hebben en hij wees me letterlijk af. De eerste keer betrok zijn hele gezicht helemaal.'' zeg ik. '
'Ohnee, wat denk je dat er is?'' vraagt ze. ''Het klinkt niet heel positief om eerlijk te zijn Jess.'' zegt ze. ''Dat vind ik ook.. Het verhaal is nog niet klaar.. Ik was dus vandaag onze was ophalen bij Herman, en toen kreeg ik een briefje in mijn handen geduwd.'' zeg ik. ''Ja...?'' vraagt ze nieuwsgierig. ''Ik heb het hier zonet geopend en nouja... Het is een briefje met een meisjesnaam en een telefoonnummer.'' stamel ik. Aan de andere kant van de lijn valt er een doodse stilte. ''Jess... Denk je?'' vraagt ze. ''Ik weet het niet.'' stamel ik en voel de tranen over mijn wangen lopen. ''Ik hoop het niet. Maar het klopt gewoon niet.'' zeg ik. ''Ik snap wat je bedoelt.. Ik zou hetzelfde denken.'' zegt ze eerlijk. ''Wat ga je doen?'' vraagt ze. ''Ik weet het niet. Straks is het een nummer van een fan en maak ik een heel drama voor helemaal niets.'' zeg ik en zucht. ''Ja...'' Naomi is even stil. ''Ik heb misschien een idee.'' zegt ze. ''Nou?''
''Als je je nu eens helemaal opdoft en je uitslooft voor een romantisch etentje en tijdens het etentje allemaal kleine hints dropt, noem een keer haar naam in een casual gesprek en kijk hoe hij reageert.. Aan het eind van het etentje zorg je ervoor dat het briefje op een opvallende plek open ligt en kijk je wat hij ermee doet.'' zegt ze. Ik denk eventjes na. ''Dat is niet eens zo verkeerd..'' zeg ik en zucht. ''Nee, toch?'' zegt ze. ''Als het dan echt zo blijkt te zijn, dan zie je in ieder geval er spetterend uit op het moment dat je hem te kakken zet.'' constateert ze. Hoewel ze gelijk heeft, hoop ik dat het niet zo hoef te zijn dat ik hem te kakken moet zetten. Harry kan mij toch niet bedriegen? Zoiets zou hij me nooit aandoen.
Ik knik even maar bedenk me dat ze dit toch niet kan zien. ''Thanks Naoom.'' zeg ik. ''No problem babe, ik hoop voor je dat het niet waar is en dat het nummer gewoon van een fan is.'' zegt ze. ''Ik hoop het ook, heel erg.'' zucht ik. Naomi en ik praten nog eventjes over wat dingetjes en besluiten dan op te hangen. Het idee van Naomi was goed, zo kan ik even aftasten hoe Harry hierop reageert en dan besluiten of ik hem er wel of niet mee confronteer. Ik bedenk een soort strategie voor vanavond. Ik besluit om te kiezen voor een huisgemaakte maaltijd met een goede fles rode wijn en veel kaarsjes en bloemen. Ik loop naar mijn auto en stap in om wat eten ervoor te halen. Ik haal een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje en stop wat kaarsen in mijn kar. Bij de bloemenzaak haal ik een aantal rozen en rij door naar mijn eigen huis om een outfit voor vanavond uit te kiezen. Ik grijp allerlei spullen in een tas bij elkaar en rij door naar Harry's huis.
Met een soort blok in mijn maag en een gigantische brok in mijn keel stap ik zijn huis binnen en ruim ik alle spullen op in de koelkast.
Ik vind hetgeen wat ik zojuist ga doen doodeng. Ik ben bang, bang dat mijn verdenkingen waar zijn en dat ik vanavond gekwetst ga worden, maar ik moet het weten. Hoewel ik het liever niet doe, ik zou gek van mezelf worden als ik hiermee zelf rond blijf lopen.


—————————————————
Wat zouden jullie denken & doen?

Reacties (1)

  • LeLouisx3

    Ik zou kwaad wachten tot hij thuiskomt en meteen dat briefje onder zijn neus duwen. Geen haar op mij hoofd dat er aan zou denken om nog moeite te doen. Hij mag de moeite doen en het uitleggen.

    8 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen