Foto bij Lifesaver forty four

Ik haal de krultang los als ik mijn laatste krul in mijn haren heb gezet en kam er even met mijn vingers doorheen. Ik kijk naar het eindresultaat. Mijn make up heb ik inmiddels al gedaan. Ik hijs mezelf in mijn jurkje. Tevreden kijk ik naar mezelf in de spiegel, waarna ik naar beneden loop om de rozen op tafel te zetten en de tafel te dekken en vol te zetten met kaarsjes. Ik haal een hand door mijn haren heen en kijk even tevreden naar de tafel. Ik zet het voorgerecht klaar op borden en zet het op tafel neer. Ik kijk eventjes op mijn horloge. Harry zou elk moment thuis kunnen komen. Ik hoor zijn auto de oprit oprijden en dim de lichten. Ik zet twee glazen wijn op het barretje en open de wijnfles. Terwijl ik de wijn in de glazen schenk hoor ik Harry binnenkomen. ''Hey baby..'' zegt hij en valt stil. Zijn ogen worden groot. ''Wow...'' hij kijkt naar de tafel en glimlacht. ''Jess...'' hij loopt op me af en zet zijn tas neer. Hij legt zijn handen op mijn heupen en bekijkt me eens goed. ''Je ziet er prachtig uit...'' zegt hij en drukt een kus op mijn lippen. ''Surprise.'' zeg ik en glimlach. Ik streel met mijn vingers over zijn pak. Ook Harry ziet er fantastisch uit, maar zelfs als hij in een vuilniszak zou lopen zou ik nog zeggen dat hij er enorm aantrekkelijk uitziet.
''Heerlijk thuiskomen.'' zegt hij. Hij knikt eventjes en grijnst. ''Mag ik me nog even gauw opfrissen voordat we gaan eten?'' vraagt hij. Ik knik. ''Ik heb onze was opgehaald. Mooi pak had je aan tijdens je concert.'' glimlach ik. Hint één. Harry kijkt me eventjes niet begrijpend aan. ''Thanks babe.'' zegt hij en grijnst. Hij loopt naar boven en verdwijnt in de badkamer. Ik kijk even naar mijn handen die trillen. Ik moet oppassen met het snijden van vlees en groenten, straks snijd ik van de zenuwen nog scheef en snijd ik in mijn vingers.
Ik ben bloed nerveus. Niet veel later verschijnt Harry weer beneden. ''Hi handsome...'' Ik glimlach even en werp een blik in de oven naar de aardappeltjes die erin staan. ''Ze staan er net in, dus laten we gauw gaan eten.'' zeg ik en wijs naar de tafel. Ik neem plaats tegenover Harry en pak mijn wijnglas op. ''Cheers, op ons.'' grijns ik. Harry grinnikt. ''Op ons..'' zegt hij. ''Waar heb ik dit aan verdiend?'' vraagt hij me. Ik haal mijn schouders op. ''Omdat je altijd zo enorm lief voor me bent, en omdat de laatste dagen het nogal stroef verloopt soms tussen ons.. Ik dacht ik doe een soort surprise dinner in de hoop dat het weer wat lekkerder gaat tussen ons..'' zeg ik. Harry bijt op zijn lip en wend zijn blik even af. ''Sorry daarvoor. Ik reageer soms niet echt leuk hé.'' zegt hij. Hint nummer twee begrepen. Ik kijk hem aan. ''Is er iets, dan?'' vraag ik. ''Ik ben gewoon erg gestresst over het opnemen van nieuwe nummers.'' legt hij uit. Ik knik even en neem een slok van mijn wijn waarna we samen beginnen met eten. ''Jess, het is heerlijk.'' zegt hij. Ik kijk op als de oven piept. Ik eet mijn laatste beetje op en neem de borden mee naar de keuken. Ik pak de aardappeltjes met groente uit de oven en bak twee stukken biefstuk met een zelfgemaakt sausje. Ik dek alles op op de borden en loop met twee borden naar Harry toe. ''Jess, het ruikt heerlijk.'' hij stopt zijn telefoon in zijn broekzak. Zou hij daarmee Ramona berichten? Jess stop. Trek nu geen conclusies voor jezelf..
''Dus, ik was vandaag in de starbucks.'' zeg ik en kijk hem aan. ''Oh, lekker!'' zegt hij vrolijk. ''Uhu. De dame achter de toonbank herkende mij en zei dat ze groot fan was van jou.'' leg ik uit. Hij knikt. ''Leuk..'' grijnst hij. ''Ja, ik had haar beloofd een foto te laten zien.'' ik pak mijn telefoon en zoek de foto op en laat het hem zien. ''Leuke foto babe.'' grijnst hij en neemt een hap van zijn biefstuk. ''Ja hé? Ik kan even niet op haar naam komen...'' zeg ik. ''Het begint met de R..'' ik doe net alsof ik ijverig nadenk en kijk hem aan. ''Ohja, Ramona!'' zeg ik en kijk hem triomfantelijk aan. Harry's blik verschiet en hij begint te hoesten. Hint nummer drie, zeer zeker ontvangen.
Ik ga hem straks confronteren met het briefje. ''Leuke naam.'' zegt hij en glimlacht als hij weer tot zichzelf gekomen is. Ik knik even. ''Vond ik ook..'' zeg ik en neem een hap van mijn eten. ''Hmm..'' zeg ik en sluit eventjes mijn ogen. ''Wat kan ik toch goed koken.'' grinnik ik. ''Het smaakt echt onwijs goed..'' zegt Harry. Ik glimlach. ''Thanks baby... Je hebt het verdiend na een zware dag werken.'' ik wrijf met mijn duim over zijn wang en knipoog eventjes. Harry glimlacht. ''Je bent een schatje.'' zegt hij en drinkt zijn wijn in een teug leeg. ''Dorst?'' grinnik ik. ''Ja, en nogal warm..'' Harry trekt wat aan de boord van zijn shirt. Ik schenk nog een wijntje voor ons in en eet mijn bord leeg. Zodra we beide klaar zijn sta ik op. Ik loop naar de bank en leg het briefje tactisch neer op de salontafel. Ik loop terug naar de keuken en pak de bak met ijs en twee lepels.
''Ik stel voor om het toetje op de bank te eten...'' zeg ik en kijk hem met een speelse glimlach aan. Harry knikt eventjes en staat op. ''Misschien bekroon ik jou wel tot het toetje.'' knipoogt hij. Ik grinnik. ''Daar zeg ik geen nee tegen...''
''Ik neem de wijn mee.'' zegt hij en pakt de glazen en de fles. ''We hebben het nodig.'' grijns ik. Hij loopt langs me met de glazen en gaat zitten. Terwijl hij de glazen op tafel zet valt hij stil zodra zijn ogen op het briefje vallen en hij het leest. Ik zie zijn blik verschieten waarna hij mij aankijkt. Ik trek een wenkbrauw op en kijk hem afwachtend aan. ''Whatsup, babe?''

——————————
Hoe zal Harry reageren denken jullie?
Btw het eind van deel 1 is heel dichtbij, maar deel 2 volgt!

Reacties (3)

 • kussmyrnex

  Als het maar wel goedkomt.....
  Ze zijn zo leuk!!

  1 jaar geleden
  • Phuque

   <3
   Wat wordt de shipnaam, Jarry, Jerry, Hess/Hass? HAHA

   1 jaar geleden
 • LaureWithAnE

  Oehhhh!! Laat Harry maar goed zweten haha! Asshole 🙄

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Haha give him what he deserves!!

   1 jaar geleden
 • RiverWild

  zoooo spannend! Kan niet wachten tot het volgende hoofdstuk! 😱😱😱

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Nog even wachtennn!! <3

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen