Foto bij What it takes 1 - Audition

Sophie.


Met trillende handen sta ik te wachten totdat ik op mag. Ik heb mij dit jaar opgegeven voor X factor. Ik ben bloednerveus. De opnames zijn in de studios in media park Hilversum en vandaag is de eerste auditie dag.
Het is nu ongeveer twaalf uur. Ik heb al de hele ochtend en middag niks kunnen eten en het is dan eindelijk bijna zover. Ik kijk op als de presentator naar mij toe komt lopen.
''Zeg Sophie, ben je er klaar voor?'' ik merk dat mijn handen trillen. ''Totaal niet.'' zeg ik en bijt op mijn lip. ''Ik ben echt enorm nerveus. Ik hoop zo dat het goed gaat.'' zeg ik. Mijn moeder staat naast me. ''Lieverd, je stem is prachtig. Ik weet zeker dat het heel goed zal gaan.'' zegt ze. ''Je kunt het.'' zegt ze. Ik grijns en kijk naar haar. ''Thanks mam.'' zeg ik en grinnik.
Ik kijk op als ik een que krijg dat ik het podium op mag. ''Oh my god.'' piep ik. Ik loop met trillende benen en handen het podium op. Luid applaus volgt terwijl ik plaatsneem bij de microfoon. Dit jaar hebben ze het voor het eerst anders georganiseerd.
In plaats van in een aparte ruimte, hebben ze nu een zaal waarin ook daadwerkelijk publiek zit om toe te kijken.
De jury is dit jaar ook anders. In de jury van dit jaar zit Ronnie Flex, Gordon, Angela Groothuizen en voor het eerst dit jaar een internationaal jury lid, Simon Cowell.
Simon stond bekend als streng en heel kritisch, maar hij had bijvoorbeeld wel voor elkaar gekregen om de boyband One Direction bij elkaar te zetten en te zorgen voor een groot succes. Nu maar hopen dat hij iets in mij ziet.
''Goedemiddag, hoe heet je?'' vraagt Angela. Ik bijt op mijn lip. ''Hi, ik ben Sophie.'' stamel ik en zucht even. ''Ach meisje, ben je nerveus?'' vraagt Gordon. Ik knik even. ''Ik ben bloed nerveus.. Ik heb al sinds vanmorgen geen hap door mijn keel kunnen krijgen.'' lach ik. De jury lacht. Simon begint te spreken. ''Hoelang zing je al, Sophie en wat wil je bereiken met je deelname aan X factor?'' vraagt hij. Goede vraag. ''Ik zing al vanaf mijn vijfde. Het is altijd mijn droom om door te breken en muziek te mogen maken, maar ik heb me nooit durven opgeven omdat ik dacht niet goed genoeg te zijn. Nu sta ik hier.'' zeg ik. Gordon lacht. ''Ik vind jou wel leuk..''
''Wat ga je zingen?'' vraagt Ronnie. ''Ik ga Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper zingen.'' zeg ik en haal even diep adem. Het valt even stil in de zaal. Het is een super moeilijk nummer, maar ik weet dat ik het kan. ''Succes.'' zegt Angela. Ik stel de microfoon af op mijn hoogte en kijk naar mijn vingers. Ik sluit mijn vingers om de microfoon en luister naar het begin, de pianist begint de eerste tonen te spelen, waarna ik begin te zingen. Er wordt geapplaudisseerd zodra ik begin, waardoor ik klein glimlach en mijn ogen sluit. Mijn handen voel ik trillen, ik probeer het te negeren en me te focussen op het zingen. Zodra ik het refrein inzet begint het luide applaus en gejuich. Ik open mijn ogen en zie Gordon en Angela staan. ''WAUW!'' hoor ik Gordon luid roepen. ''Unbelievable.'' hoor ik Simon zelfs. Oh mijn god... Ik sluit het nummer af en sla eventjes verbaasd mijn handen voor mijn mond als ik van zowel het publiek als de jury een staande ovatie krijg.
Na een paar minuten valt het stil. ''Wauw Sophie...'' begint Angela. ''Dit was ongelooflijk goed.'' vervolgt ze. ''Ik ben onwijs onder de indruk, let soms alleen op je engelse uitspraak, die is niet helemaal accuraat soms.'' geeft ze als tip mee. ''Dankjewel..'' zeg ik en glimlach. De andere jury leden geven me ook positief commentaar en dan komen we bij Simon.
''Sophie, ik moet zeggen dat ik diep onder de indruk ben van je prestatie. Ik had er door je zenuwen enige twijfel over, maar je hebt het tegendeel bewezen.'' zegt hij. Ik sla mijn handen voor mijn mond. ''Oh mijn god, dankjewel..'' zeg ik verbaasd en grijns.
''Volgens mij zijn we hier allemaal wel over uit he?'' Ronnie legt zijn vinger ergens op, ik kan niet zien wat het is. De rest knikt instemmend. ''Sophie, jij hebt een golden ticket en bent direct door naar de live shows!'' Mijn ogen worden groot. Ik voel dat ik begin te huilen, mijn schouders schokken. Ik kan dit niet geloven. Ik loop richting Ronnie en pak dankbaar de envelop aan. ''Dank jullie wel... Ik zal jullie niet teleurstellen.'' beloof ik ze en zwaai ze enthousiast na terwijl ik van het podium begeleid wordt. Mijn moeder staat huilend mij op te wachten. ''Soph!!!'' zegt ze en rent op me af. Ik knuffel haar stevig en begin te huilen. ''Direct naar de fucking live shows!!'' zeg ik met grote ogen. ''Dit is niet normaal!!!'' zeg ik en knuffel haar. Ze kijkt me trots aan. ''Dit gaan we groots vieren!!'' roep ik enthousiast en verlaat samen met mijn moeder de ruimte.
Het feit dat ik een golden ticket heb ontvangen betekent dat ik direct door ben naar de liveshows en niet mee hoef te doen aan de battle rondes en de knock out rondes. Bizar.. Ik kan het nog steeds niet helemaal omvatten.
Ik kijk op als ik er iemand naar me toekomt. ''Sophie, Simon wilt over twee weken even met je zitten om wat dingen door te spreken.'' zegt de man. Ik knik eventjes. Hij geeft me een briefje waar een tijd op genoteerd staat. ''De rest heeft dan de knock out rondes al achter de rug, jij een aparte afspraak tussendoor met Simon.'' legt hij uit. ''Simon wordt je coach.''
Ik grijns breed. ''Gaaf...'' precies wat ik wilde.

Eerste hoofdstukje!! En even een totaal andere verhaallijn dan normaal:)!

Ik zal waarschijnlijk woensdag en vrijdag activeren!

Reacties (3)

 • NicoleStyles

  Oh klinkt echt tof! En het leest heerlijk weg,abo erbij 👍🏻

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Aah thanks! Super lief❤️

   1 jaar geleden
 • Smexy

  Klinkt al ontzettend leuk ♥

  1 jaar geleden
  • Phuque

   ❤️❤️

   1 jaar geleden
 • eldavia

  1 jaar geleden
  • Phuque

   🤗❤️

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen