Foto bij What it takes 2 - Duet

Sophie.


Ik kijk naar de camera die ik in mijn handen heb. Er is ons dit seizoen gevraagd om tussendoor stukjes te vloggen. Ik heb weleens meer video's op Youtube gemaakt, dus ik ben het wel gewend. ''Ik heb op dit moment een afspraak met mijn coach, Simon Cowell om het een en ander door te spreken.. Ik weet nog niet wat me te wachten staat, dus ik ben onwijs benieuwd.'' vertel ik. ''Ik zie jullie later.'' ik blaas een kushandje naar de camera. Ik zet hem uit en kijk even naar mijn outfit. Ik heb gekozen voor een witte blouse en een spijkerbroek. Ik loop de ruimte binnen waar Simon mij verwacht. Ronnie staat naast Simon. ''Sophie.'' glimlacht hij en schud mij de hand. ''Simon, Ronnie.'' glimlach ik.
''Ik heb nog eens nagedacht over de knock out rondes die je niet hoeft te doorlopen. Dat is natuurlijk nog steeds zo, maar ik wil je toch in duet verband zien.'' zegt hij. Ik knik eventjes en kijk op als er een jongen binnen gelopen komt. ''Jack.'' stelt hij zich grijnzend voor en drukt een kus op mijn wang. Ik glimlach. ''Sophie.'' stel ik mezelf voor. ''Het nummer wat jullie gaan zingen voor ons is een Nederlands nummer. Ik kan het niet goed uitspreken..'' glimlacht hij. Ronnie vertelt ons dat het nummer ''Duurt te lang.'' heet. Ik glimlach. ''Jack valt onder mijn coaching, ik denk dat dit wel een leuk duet kan worden.''
''De duetten vinden morgen plaats, maar ik heb alle vertrouwen erin dat jullie dit samen kunnen.'' zegt Simon.
''Ga lekker de tekst verdelen, oefen wat en ik reken op jullie morgen.'' hij geeft ons twee vellen met papier en markeerstiften.
Ik kijk Jack aan. ''Er wordt veel over ons gesproken.'' zegt hij en kijkt me aan. Ik frons eventjes. ''Wat dan?''
''Nouja, je bent samen met mij de enige die niet naar de knock out rondes hoeven.'' zegt hij. ''Jij ook niet?'' grijns ik. ''Gefeliciteerd.'' zeg ik. Hij knikt. ''Thanks. Ik ben erg blij.'' grijnst hij. ''Dat kan ik me helemaal voorstellen.. Zing je of rap je?'' vraag ik. ''Ik kan wel een beetje zingen, maar rap is sterker.'' zegt hij. ''Maar, waar hebben mensen het over?'' vraag ik. ''Wel ja, sommige positief en die vinden het gaaf dat we in een keer door mogen, maar anderen snappen het niet en zijn nogal jaloers.'' legt Jack uit. ''Zou ik zelf ook zijn denk ik.'' grinnik ik. Ik knik eventjes. ''Laten we dan doen dat ik zing en jij rapt.'' stel ik voor.
Terwijl we de teksten een beetje verdelen oefenen we af en toe om te testen hoe het allemaal klinkt.
Na ongeveer drie a vier uur druk overleggen en oefenen zijn we erover uit. ''Zullen we hem eens proberen?'' stel ik voor. Jack knikt instemmend. ''Goed idee, miss Sophie.'' zegt hij en knipoogt. Ik grinnik even waarna we hem eens een aantal keer door zingen. ''Dit klinkt echt super goed!!'' zeg ik enthousiast en sta op om hem een knuffel te geven. ''We gaan dit rocken girl.'' grijnst hij en geeft me een high-five.
''Weet je al welk solo nummer je mag gaan doen volgende week?'' vraagt Jack. Ik schud mijn hoofd. ''Jij wel?'' vraag ik. ''Ja, ik mag Energie doen.'' grijnst hij. ''Heel nice, daar moet ik natuurlijk wel even op dansen!'' lach ik. ''Geen probleem.'' grijnst hij tevreden.
Na de hele middag en avond druk geoefend te hebben besluiten we dat het genoeg is en dat we het morgen nog twee keer doornemen voordat we moeten optreden. ''Ik heb er zin in.''
''Laten we ons bij de rest voegen.'' zegt hij. Ik knik en loop met hem mee. Jack had al wat anderen ontmoet, die hij gedag zegt. Toch zie ik een aantal blikken die gefrustreerd onze kant op gericht zijn. Ik bijt op mijn lip en probeer me met wat mensen te mengen. Toch is het fijn dat ik Jack heb die in hetzelfde schuitje zit. Na een gezellige avond besluiten we op tijd te gaan slapen.

De volgende dag gaat het super snel, voor ik het weet zitten we in de haar en de make up en krijgen we onze outfit aan. Mijn make up look is naturel, mijn haren hangen in losse beach waves langs mijn gezicht en ik heb een prachtige bloemen jurk aan.
Jack en ik warmen samen onze stem op waarna het voor ons tijd is om te gaan optreden voor de jury. Ik zeg ze gedag als we aankomen lopen en pak een van de microfoons. Simon knikt bemoedigend dat we mogen beginnen, waarna we beginnen te zingen.
Ik merk bij de start van het lied dat ik erg nerveus ben en soms niet helemaal de noten juist raak. Ik zie een vreemde blik van Gordon, die wat dingen opschrijft. Simon knikt naar me. Ik zet wat kracht achter mijn stem en vanaf de zin. ''Je had je vrienden net te vaak over mij verteld.'' zit ik er lekker in en begin ik vloeiend te zingen.
Ik dans een beetje als Jack begint te rappen, ik zing een stuk met hem mee en grijns breed. Op het laatst zitten we er zo lekker in dat we allebei aan het dansen en zingen zijn. Het nummer komt ten einde en tevreden geven we elkaar een stevige knuffel.
''Sophie, ik begin bij jou.'' zegt Gordon. ''In het begin zat je er een aantal keer naast en was je timing niet helemaal goed. Maar je hebt je goed herpakt, goede performance.'' zegt hij. Ik knik. ''Dankjewel.'' Jack krijgt complimenten van Ronnie.
''Ik denk dat jullie wat meer mogen werken naar toenadering zoeken tot elkaar op het moment dat je een duet doet. Op het eind ging dit beter, maar probeer dit vanaf het begin meer in te zetten.'' geeft Simon als tip. ''Verder, goede vocals. Sophie, netjes gezongen. Jack ook.'' zegt hij. Ik knuffel Jack en grijns als hij een kus op mijn wang drukt. ''We rocked it.'' zegt hij als we vrolijk weglopen.
Na de duetten neemt Simon me even apart. ''Kun je nog even op mij wachten?'' vraagt hij. Ik knik. ''Tuurlijk, Simon.''
Na ongeveer vijf duetten die nog volgen zoekt Simon me op. ''Sophie, ik wilde je eventjes apart nemen om door te spreken welk nummer je gaat zingen.. De komende drie live shows zing je één nummer, vanaf de vierde liveshow zing je er twee.'' zegt hij. ''In totaal zijn er tien liveshows, en dan volgt een finale special, daar hoor je later meer over.'' vertelt hij. Ik knik eventjes.
''Had je een nummer in gedachten om te zingen?'' vraagt Simon me. Ik kijk hem even verbaasd aan. ''Mag ik zelf kiezen?''
''Wie weet.'' zegt hij en grijnst. ''Ik dacht misschien aan een lied van Beyoncé.'' Simon knikt. ''Ik wil eigenlijk graag dat je iets anders doet dan hetgeen wat lijkt op je auditie.'' geeft hij aan.
Ik knik eventjes. ''Waar dacht jij aan?'' vraag ik aan Simon. ''Ik dacht misschien aan Woman Like Me van Little Mix en Nicki Minaj.'' zegt hij. Ik grijns. ''Gaaf!!'' zeg ik. Hij knikt. ''Doen we, dan.'' zegt hij. ''Ik zie je morgen voor de eerste rehearsal.'' zegt hij.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen