Foto bij What it takes 3 - rehearsal

Sophie.


Vandaag heb ik de eerste rehearsal met mijn vocal coach. Simon zou er ook bij zijn. Ik zit in de auto naar de studios toe. Ik werp even een blik op mijn outfit. Ik draag veel zwart, het past gewoon bij veel dingen en ik heb er nu eenmaal veel van. In de auto zing ik wat mee met wat liedjes op de radio. We hebben vandaag eerst een gezamenlijke lunch met alle kandidaten om elkaar wat beter te leren kennen. In totaal zijn we met dertien man, elke live show valt er een iemand af, en in de finale staan we met zijn drieën.
Ik parkeer mijn auto bij de studio en stap uit. Ik maak me een weg naar binnen toe en glimlach als ik Jack zie. Ik knuffel hem gedag. ''Hey beautiful.'' knipoogt hij.
Ik glimlach eventjes. ''Hey.'' zeg ik. Jack was vrij flirterig, ik weet niet of dit specifiek bij mij zo is of ook bij anderen. De lunch staat al klaar op de tafel. Ik kijk naar een van de meiden, Charley. Ik ga naast haar zitten en grijns. ''Hey, heb je er zin in?'' vraagt ze me . Ik knik. ''Ik ben wel enorm nerveus... Ik hoop dat het goed gaat.'' zeg ik. ''Jij ook? Weet je al welk nummer je gaat zingen?'' vraag ik.
''Ik ben bloed nerveus, maar ik heb er zin in. Ik ga pokerface zingen.'' grijnst ze. ''Heel gaaf!'' glimlach ik. ''Jij?''
''Woman Like Me van Little Mix en Nicki Minaj.'' grijns ik en haal een hand door mijn haren heen. ''Oh ik ben jaloers!'' zegt ze. ''Ik hoop dat we bij de duetten eens samen mogen zingen.'' zegt ze. Ik knik eventjes. ''Dat zou toch super vet zijn.'' lach ik. We lunchen gezamenlijk en kletsen wat met zijn allen. Daarna verzamel ik me met degene die allemaal onder Simon vallen. De meeste uit deze groep heb ik niet veel contact mee, ze deden een beetje afstandelijk tegen mij. Ik merk dat Simon even naar me kijkt.
''Welkom allemaal.'' begint hij. ''Vandaag is jullie eerste rehearsal met de vocal coach, ik zal bij elk van jullie langskomen om te kijken.'' vertelt hij. Er komen drie vocal coaches binnen gelopen. ''Sophie, jij mag met Sidney mee.'' vertelt hij. Zodra iedereen verdeeld is verlaat Simon de ruimte. Ik knik eventjes en loop naar Sidney toe. ''Sophie.'' stel ik me voor en glimlach. ''Dat weet iedereen wel hoor.'' zegt een van de meiden achter me. Ik kijk haar fronsend aan maar besluit mijn aandacht er niet teveel op te richten. We verlaten de ruimte en zoeken een eigen ruimte op. Ik heb het blad met de tekst van het nummer in mijn handen.
''Ze zijn pittig voor je.'' merkt Sidney op. Ik kijk hem even aan. ''Hoe bedoel je?''
''Je mede kandidaten.. Ik heb het een en ander over je gehoord.'' zegt hij. ''Zoals?''
''Mensen die zich bedreigd voelen door je.'' zegt hij. Ik knik even. ''Die mensen oordelen te snel over me.'' concludeer ik. ''Ze vinden me arrogant omdat ik een golden ticket heb gekregen.. Heb ik begrepen.'' zeg ik tegen hem. Hij knikt. ''Als je talent hebt, heb je talent.'' knipoogt hij. Ik glimlach even.
Ik vind het vervelend dat sommige mensen zo'n houding naar mij opstellen, ik ben altijd al iemand geweest die zich snel iets aantrekt van wat anderen vinden over me. Het irriteert me mateloos.
Samen met de vocal coach oefen ik het nummer en krijg ik hier een daar tips over mijn uitspraak of bepaalde noten die ik net wat hoger of lager moet zingen. Sidney is een fijne man. Hij helpt me goed en blijft enorm rustig, wat ik ook wel echt nodig heb eerlijk gezegd.
Na een dag flink oefenen zit ik uitgeput in de auto naar huis. Morgen weer een nieuwe dag.


De rehearsal stukken zijn wat korter en misschien soms wat basic, maar om het verloop een beetje te beschrijven heb schrijf ik ze wel!

Reacties (1)

  • Smexy

    Ben benieuwd hoe dit verder gaat en het is echt lullig van die mede kandidaten om haar zo te haten. Ik bedoel, hallo het is niet haar schuld dat die coaches haar een golden ticket willen geven. Jaloers much!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen