Foto bij What it takes 4 - Live Show 1

Ik heb eenzwarte leren rok aan met een groen t-shirt. Mijn haren zijn messy gekruld en mijn make up is glam, maar natuurlijk. Nerveus heb ik mijn microfoon in mijn hand. Jess staat nu op het podium, daarna volgt Jack en daarna sluit ik af. Ik ben als laatste vanavond.
Ik hoop zo enorm dat ik door mag vanavond. Mijn avontuur hier is nog niet voorbij, dat is veel te snel.
Zacht bijt ik op mijn lip. ''Niet doen.'' zegt Jack naast me. Hij pakt mijn hand vast. Ik kijk even naar onze handen. ''Niet op je lip bijten. Je gaat knallen straks..'' zegt hij en kijkt me doordringend aan. Jack is een aantrekkelijke jongen. Al viel ik toch wel vaak op mannen met hele sprekende ogen.
Ik heb nog nooit gehad dat ik een man aankeek en direct een soort connectie voelde. Nog nooit. Ik had weleens een korte relatie gehad, maar ik vond het niet echt noemenswaardig allemaal om eerlijk te zijn.
Ik kijk Jack aan. ''Je ziet er prachtig uit.'' hij knijpt zacht in mijn hand. Ik glimlach even. ''Dankjewel..'' ik merk dat er naar ons gekeken wordt, waarop ik mijn hand van hem wegtrek. Hij kijkt even wat teleurgesteld van me weg, waarna hij opgeroepen wordt voor zijn optreden. Er wordt een video getoond van zijn voorbereidingen op deze week. Af en toe zie ik mezelf ertussen, pratend met hem. Jack treedt op met Energie. Backstage dansen we mee op de beat van het nummer. Het is een heerlijk nummer en ik dans graag.
Jack zijn nummer stopt, hij krijgt hier en daar wat tips en complimenten en verlaat dan het podium. Hij loopt enthousiast op mij af en trekt me in een knuffel. Ik merk dat we gefilmd worden. Ik grijns eventjes en knuffel hem voorzichtig terug. ''Super gedaan..'' grijns ik en laat hem los.
''Sophie, jouw beurt.'' zegt een van de crewleden. Ik knik en haal diep adem. ''Je kan het.'' zegt Jack en drukt een kus op mijn wang. Ik frons even zodra hij weggelopen is en bijt zachtjes op mijn onderlip.
Langzaam loop ik het podium op en neem plaats terwijl mijn video over de voorbereidingen van deze week. Ik zie mezelf met Sidney praten, waarin hij zegt dat de mede kandidaten hard voor me zijn en dat hij veel gepraat hoort over me. Dat hadden ze nu net niet hoeven tonen wat mij betreft.
Nerveus neem ik goed plaats achter de microfoon en stel hem in op mijn eigen hoogte. Ik haal even diep adem en begin zodra de muziek begint langzaam te zingen. Ik pak mijn microfoon van de standaard af en begin te lopen. I made a few mistakes, I regret it nightly
I broke a couple hearts that I wear on my sleeve
My momma always said, "Girl, you're trouble" and
And now I wonder, could you fall for a woman like me
And every time we touch, boy, you make me feel weak
I can tell you're shy and I think you're so sweet
Spending every night under covers and
Still I wonder, could you fall for a woman like me (a woman)

Terwijl ik de woorden zing wieg ik wat heen en weer met mijn heupen. Ik draag hakken van 10cm dus ik moet wel goed opletten dat ik niet val. Van de choreograaf moest ik zo stoer mogelijk lopen, dansen, zingen en kijken. We hadden het zo enorm vaak geoefend. ''Feel though, feel though.'' ik hoor het hem zeggen in mijn hoofd. Ik kijk even naar hem en grijns eventjes als ik zie dat hij aan het dansen is.
Het nummer komt ten einde en hijgend kom ik bij. Dit was zo enorm gaaf. Er barst een luid applaus los. Ik blaas kushandjes naar het publiek en kijk even verbaasd rond.
De presentator van dit jaar, Jandino komt naast me staan. ''Hey meid, je was ON FIRE!'' roept hij en slaat zijn arm om me heen. Hijgend lach ik. ''Nu.. ben ik, niet meer zo on fire.'' lach ik. Hij moet lachen. ''We gaan horen wat de jury te zeggen heeft.'' zegt hij. Ik haal diep adem en kijk nerveus naar de jury. Simon begint. ''Sophie, je hebt het goed gedaan, je zang was goed. Je mag nog wel wat meer performen. Sta echt op het podium en straal wat meer zelfverzekerdheid uit naar het publiek, dan ben je meer overtuigend.'' zegt hij. Ik knik. ''Dankjewel.''
Ronnie neemt het over. ''Voor mijn gevoel had het bij dit nummer iets meer sexy in mogen zitten, vooral bij het refrein met de stukjes ''woman like me.'' had je dans misschien wel wat sexyer gemogen.'' ik knik even. Ik ben totaal niet zo. Mijn comfort zone ligt hem in het zingen van akoestische nummers en niet van sexy nummers. Maar goed, ik ben hier ook om dingen te proberen. De rest van het commentaar is opbouwend, maar wel positief.
Nadat er een break is geweest staan we met zijn allen op het podium. ''Degene die in de gevaren zone zitten zijn: Jess en April.''
Ik ben door. Ik ben door? IK BEN DOOR! Ik kijk blij op en knuffel Charley, we zijn samen door! Hoe vet is dit.
Er wordt kort iets gezegd over zowel Jess, als April. ''Degene die alsnog door is naar liveshow twee, is....'' het valt stil. De spanning is om te snijden. ''Jess!'' ik klap voor haar. Van mij had liever April door gemogen.. Ik had meer een klik met haar.
We nemen afscheid van April die begint te huilen. Er wordt teruggekeken op haar korte X-factor avontuur waarna de show wordt afgesloten.
''Dit moeten we vieren!!'' roept Jack enthousiast. ''Morgen hebben we wel weer rehearsals.'' waarschuwt Charley hem. ''Weet ik.'' grijnst hij. ''Een drankje kan geen kwaad, toch?'' grinnik ik en pak een glas van het dienblad. Elke live show is er een afterparty met muziek en drank, ik ben van plan wel even te blijven, maar niet te lang. Ik wil morgen ook weer fris zijn om te oefenen met mijn coach.
Ik grijns eventjes als Jack zich bij ons voegt met een drankje. Hij pakt mijn hand en draait me een rondje op de muziek. Ronnie betreedt het podium en begint te zingen. Ik dans even met Jace en glimlach.
Charley neemt me zodra ik stop opzij. ''Vinden jullie elkaar nu leuk?'' vraagt ze. ''Jace en ik? Welnee gewoon vrienden.'' antwoord ik.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen