Foto bij What it takes 6 - liveshow 2.

Ik wrijf over de stof van mijn donkerblauwe jurk. Ik had hiervoor wel een aantal keer onder de zonnebank gelegen deze week. Ik was nog niet heel gebruind omdat ik zoveel dagen in de studio heb doorgebracht om te oefenen. Jack komt de backstage ruimte ingelopen. Ik moet eerlijk toegeven. Hij ziet er heel goed uit, hij heeft een strak t-shirt aan en een gescheurde jeans. Ik grijns even als ik hem zie. Hij draait een rondje. ''Wat vind je?'' Enthousiast knik ik. ''Het staat je goed.'' glimlach ik. Hij komt naast me zitten en slaat zijn arm om me heen. ''Wat zie jij er waanzinnig uit zeg.'' hij legt zijn hand even op mijn bovenbeen. Ik merk dat hij wat dichterbij komt met zijn gezicht, maar we worden verstoord door de deur die opengaat en de kandidaten die zich bij ons voegen. Charley duwt zich tussen mij en Jack in, omdat ze weet dat ik een beetje afstand wil houden van Jack. Ik grijns even en kijk naar haar. Ze heeft een super stoere outfit aan. Vanavond zingt zij een nummer van Ariana Grande. ''You look badass..'' complimenteer ik haar. Ze grijnst. ''Thanks Darling.'' zegt ze sierlijk en veegt haar lok van haar schouders. Ik grijns eventjes.
Vanavond ben ik voor de verandering als eerste in plaats van als laatst. Ik had enorm veel zin in mijn optreden. Wel merkte ik dat ik wat last krijg van mijn keel. Ik had dit nummer zo vaak geoefend. Ik wil Simon versteld doen staan vanavond, en me kwalificeren voor liveshow drie.
Niet lang na de opening, een dans van Timor Steffens en zijn danscrew, word ik opgeroepen om naar het podium te komen. Luid gejoel klinkt als ik het podium oploop. Ik zwaai eventjes naar het publiek en neem plaats bij de microfoon. Het lied begint te spelen door de pianist die op het podium achter de piano zit, waarna ik begin te zingen. Ik voel me goed en zing het nummer met volledige overgave.
Don't make me close one more door
I don't want to hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don't walk away from me
I have nothing, nothing, nothing
If I don't have you, you, you, you, you

You see through
Right to the heart of me
You break down my walls
With the strength of your love

Ik grijns als ik een luid applaus krijg bij de hoge noten die ik uithaal en ook daadwerkelijk haal. Dit geeft zo'n enorme kick. Het gaat zo enorm lekker. Ik sluit het nummer af en open mijn inmiddels gesloten ogen waar ik een staande ovatie krijg. Ik voel emotie vrijkomen en begin te huilen. Ik veeg wat tranen weg en grijns trots. Trots op mezelf, dat ben ik. Ook Simon staat op van zijn stoel en applaudisseert mee.
Mijn jury commentaar is lovend. ''You blew my socks off!!'' roept Simon. ''Je bent fantastisch..'' ik begin opnieuw te huilen. Het feit dat hij dit tegen me zegt, is voor mij zo bijzonder. Jandino wrijft troostend op mijn arm. ''De sluizen gaan hier open.'' Jandino vertaalt het letterlijk naar het engels voor Simon, waardoor ik hard begin te lachen.
Ik verlaat het podium en vlieg Charley om haar nek.
De rest van de optredens zijn wisselend, de ene is enorm goed, de ander is wat minder goed. Ook Charley doet het enorm goed.
Wanneer het tijd is om bekend te maken wie eruit moet deze live show, merk ik dat ik toch wel nerveus blijf.
Ook al heb ik een enorm goede performance neergezet vanavond, zou het publiek me toch nog naar huis kunnen sturen.. Het zou zomaar kunnen.
Ik sta bij de laatste drie op het podium en dan word ik toch erg nerveus. Charley staat tegenover me en steekt haar duimen op. ''Degene die zich zeker mag plaatsen voor een plek in de derde liveshow is....'' het valt doodstil. Ik heb de handen van Dave en Michelle vast. ''SOPHIE!!'' roept hij hard. Mijn mond valt open en een golf van blijdschap gaat door me heen. Ik loop blij naar Jack en Charley en knuffel hen beide. Ik ben door! Alweer! Het was enorm spannend om al die mensen een voor een te zien doorlopen naar de andere kant en pas als een van de laatste genoemd te worden. Ik had gevreesd voor mijn plek.
Ik bijt zachtjes op mijn onderlip terwijl bekend wordt gemaakt wie er X factor zal moeten verlaten. ''Dave... jij bent helaas niet door naar de volgende live show.'' Ik zie aan hem dat hij teleurgesteld is, maar blij voor Michelle knuffelt hij haar, die zich enorm blij bij ons voegt.
Er speelt een video af met een terugblik op Dave zijn X-factor avontuur.
We nemen een voor een afscheid van hem. Ik knuffel hem stevig. ''Ik wil je wat zeggen... Jack is enorm verliefd op je.'' ik schrik eventjes van wat hij me zojuist verteld. Onwijs verliefd? Maar...
Ik ben dat niet op hem. Hij is een leuke jongen, zeker weten.. Maar.. Ik kijk hem eventjes geschokt aan. ''Ik vond dat je het moest weten, ik merkte dat je het zelf niet in ziet.'' zegt hij. Ik knik eventjes zachtjes en haal een hand door mijn haren heen.
Na de liveshows voegt Jack zich bij mij. ''Hey, heb je zin om ergens een drankje te doen?'' ik bijt zachtjes op mijn lip. ''Ja dat is goed...'' Shit Sophie. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Waarom kon ik nou geen nee zeggen?
Hij is verliefd op me, de gedachten blijven door mijn hoofd spoken. Begrijp me niet verkeerd, Jack is een aantrekkelijke jongen, maar of ik echt verliefd op hem ben weet ik niet.
Zodra ik omgekleed ben verlaten we samen de studio's om ergens een drankje te doen. Ik neem plaats in een klein knus cafeétje en bestel een wodka cola. Jack besluit om hetzelfde te nemen. ''Ik ben blij dat je met me meewilde.'' ik glimlach even en kijk toe hoe hij mijn hand vastpakt.
Grijnzend kijkt hij me aan. Ik kijk op als onze drankjes klaargezet worden en ik neem vluchtig een slok. Ik was niet van plan om lang hier te blijven.
''Je hebt prachtig gezongen vanavond. Ik vond het echt heel mooi..'' zegt hij. Ik glimlach dankbaar. ''Dankjewel, jij was ook erg goed! Ik kon het niet laten om even te dansen.'' grinnik ik. Ik meende het.
''Had ik graag willen zien.'' ik haal mijn schouders op en grijns. ''Volgende week is het dark music thema.'' zegt hij. Ik knik. ''Super veel zin in.'' zeg ik grijnzend. Hij knikt. ''Ja, ik ben benieuwd wat we deze keer gaan doen.'' zegt hij.
Terwijl de avond vordert praten we wat. Op een gegeven moment vind ik mezelf zelfs aan het dansen met hem. Tijdens het dansen pakt hij me bij mijn heupen en drukt hij zijn lippen zacht tegen de mijne. Door de hoeveelheid alcohol kus ik hem terug. Ik ga hier spijt van krijgen. Ik trek me langzaam terug en bijt op mijn lip. Hij grijnst. ''Ik moet gaan..'' zeg ik en kijk hem aan. Betreurd kijkt hij me aan.
''Oke.. moet ik je thuis brengen?'' ik schud mijn hoofd. ''Ik neem wel een taxi..'' zeg ik en verlaat vluchtig het café. Ik houd een taxi aan en stap in, waarna ik naar huis wordt gebracht. Ik zucht diep en sla mezelf voor mijn voorhoofd.

Uhohh what will happen the next day...?

Reacties (2)

 • Smexy

  Ahoh, wat doe je nou?
  Ben benieuwd hoe Harry dit verhaal in komt lopen.

  2 jaar geleden
  • Phuque

   🤭
   Nog even geduld hehe!!

   2 jaar geleden
 • CrazyUnicornLuf

  OOPSIE het is wel moeilijk om nee te zeggen hoor, snap ik.
  Goed verhaal

  2 jaar geleden
  • Phuque

   🤭🤭

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen