Foto bij What it takes 10 - Live Show 4

Sophie.

Met de microfoon om mijn hand geklemd sta ik op het podium. Jess staat tegenover mij. Wij openen met zijn drieën de show. Ik heb een tuinpak aan en Jess een strakke jurk. Ik was een beetje de cute en schattige kant en Jess de meer sexy en stoere kant van het nummer. De muziek begint te spelen en de lampen richting zich op mij als ik begin met zingen en het nummer open. Bij het refrein staan we heupwiegend ieder met een hand op Jack zijn schouder. Hij staat erbij te dansen en kijkt naar ons beide. Naar mij knipoogt hij.
Hij is van mij
Hij zegt dat ik alles voor hem ben
Dat ik hem het allerbeste ken
Dat hij aan mij denkt op elk moment
Hij is van mij
Het maakt niet uit wat je van mij dacht
Meisje, weet je niet dat 'ie op mij wacht?
Ik doe hem het beste elke nacht
Hij is van mij
.
''Jess, hij is van mij.'' zing ik en streel met mijn vingers over Jack zijn schouders, terwijl ik om hem heen loop. Jack neemt het stuk van Bizzey over en begint te zingen terwijl Jess en ik dansen. Het nummer loopt ten einde. Jack knuffelt na afloop Jess en loopt op mij af. Hij tilt mij op en draait me rond. Ik kijk hem even verbaasd aan. ''Zet me neer...'' vorm ik met mijn lippen naar hem. Hij doet wat ik zeg en we gaan over naar het jury commentaar.
''Nou, Jack en Sophie... De spanning tussen jullie was goed te voelen!'' zegt Ronnie. ''Ik ben super trots hoe jullie dit gedaan hebben. Heel tof. Sophie, je werd soms een beetje overheerst in je battle met Jess, probeer wat meer je plek op te eisen.'' geeft hij als tip. Ik knik even en bedank hem. Ook de rest is positief over ons op treden.
Ik heb nu vier optredens rust, dus ik besluit me meteen om te gaan kleden. Ik krijg als tweede outfit een gescheurd spijkerrokje met een simpel grijs t-shirtje aan. Ik kijk even tevreden in de spiegel en laat opnieuw mijn haar en make up doen.
Tevreden kijk ik naar het eindresultaat en voeg me weer bij de rest. Ik besluit naast Jess plaats te nemen. Ze kijkt me even aan en grijnst. ''Goed gedaan.'' zegt ze en knikt. ''Thanks.. Jij ook.'' Ze glimlacht. ''Je lijkt het maar niks te vinden, Jack..'' zegt ze en tikt met haar hoofd zijn kant op. ''Ik denk dat hij hier meer in ziet als ik..'' zeg ik eerlijk. Ze knikt even. ''Dat zou heel goed kunnen.'' zegt ze en richt zich weer op de schermen. Had Jess nu zojuist echt tegen mij gepraat? Het was een wonder.
Na drie andere optredens die gevolgd hebben is het mijn beurt om het podium weer te betreden. Ik moet mezelf bewijzen deze keer. Ik kan het, dat weet ik zeker.
Ik begin nu achter de schermen. Terwijl ik begin te zingen loop ik het podium op. Ik dans tijdens het nummer wat mee met de dansers en doe mijn best om zoveel mogelijk te genieten van het optreden.
Something in you, lit up heaven in me
The feeling won't let me sleep
'Cause I'm lost in the way you move, the way you feel

One kiss is all it takes
Fallin' in love with me
Possibilities
I look like all you need
One kiss is all it takes
Fallin' in love with me
Possibilities
I look like all you need
.
Zing ik terwijl ik wat meedans met de dansers achter mij. Het gaat goed, ik heb geen last van mijn keel en ik voel me enorm goed. Het nummer komt langzaam tot een eind en ik krijg een luid applaus.
Trots klap ik voor mezelf en blaas ik kushandjes naar het publiek. Jandino voegt zich bij me. ''Zo! Dat ging lekker he?'' grijnst hij en kijkt me aan. Ik knik enthousiast. ''Dat ging zeker lekker!'' lach ik en haal opgelucht adem. ''Laten we kijken of de jury dat net zo vind, Ronnie!''
Ronnie is positief. ''Ik zag je genieten Sophie, het ging goed! Je zat er lekker in en danste goed mee. Ik ben blij dat je er nog bent.''
Ik bedank hem en kijk afwachtend naar Simon. ''Sophie, je hebt het een heel stuk beter gedaan dan vorige keer! Je hebt goed gezongen, heel netjes gedaan. Ik hoop je volgende week te zien.'' zegt hij. Ik glimlach en luister naar de rest van het commentaar. Ze zijn allemaal positief met wat aandachtspunten. Een heel stuk beter dan de vorige keer. Opgelucht voeg ik me bij de rest en knuffel ik Charley. ''Trots op je!'' zegt ze. Ik grijns.
De avond loopt ten einde. Ik betrap mezelf erop dat ik moe ben van alle spanning. Het is tijd om bekend te maken wie er door mag naar volgende week. ''Degene die als eerst door mag naar volgende week is, SOPHIE!!'' blij sla ik mijn handen voor mijn mond en loop naar de overkant toe. Nadat bekend is gemaakt wie er allemaal door zijn, moeten we afscheid nemen van Michelle. Ik knuffel haar stevig. ''Je hebt het zo fantastisch gedaan...'' fluister ik en knuffel haar. Ze bedankt me. ''We houden contact.'' belooft ze me. Ik knik eventjes en grijns. ''Zeker weten.'' zeg ik.
Na de show word ik opgezocht door Simon. ''Je hebt het enorm goed gedaan..'' zegt hij en geeft mij een bemoedigende schouderklop. ''We gaan grootse dingen doen volgende week.'' belooft hij me.

Omdat het rehearsal stuk wat klein was, heb ik 2 hoofdstukken geupload:)

Reacties (1)

  • Writex83

    Het leest lekker weg. (;

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen