Foto bij What it takes 11 - rehearsal

Sophie.


Het is weer een nieuwe week. Live show nummer fucking vijf! We zitten op de helft van alle Live Shows en dan is de finale na de tiende show al.. Ik kan niet geloven dat ik er nog steeds ben en ben ook zo enorm trots op mezelf. Ik denk terug aan Simon zijn woorden. We gaan grootse dingen doen. Ik ben benieuwd wat hij daarmee bedoelt. Betekent dat dat nu dan de live show komt waarmee we met echte bekende artiesten mogen optreden? Ik wacht het maar af.
Ik parkeer mijn auto en bind mijn haren in een hoge staart voordat ik naar binnen loop. Simon staat mij en Jess al op te wachten. Jess kwam tegelijkertijd met mij binnen gelopen.
''Oke dames, een nieuwe week.'' zegt hij. ''Twee nieuwe nummers, we zijn op de helft van de shows, en dan de finale nog..'' zegt hij en wrijft in zijn handen. ''Ik wil jullie vandaag een uitdaging geven. Jullie gaan een Engelstalig nummer zingen en een nummer in een andere taal.'' zegt hij.
Mijn mond valt open. ''Holy shit...'' breng ik uit, waarna ik mijn hand voor mijn mond sla. ''Language, Sophie.'' zegt hij streng.
''Sorry.'' verontschuldig ik mij. ''Sophie, jij zal als eerst het nummer van Labrinth - Jealous zingen.'' zegt hij. Ik knik tevreden en grijns. ''En als tweede nummer Habanera.'' zegt hij. Ik frons. Ik ken het nummer niet. Hij laat het zien op de tablet. ''Frans...'' stamel ik. Ik kan geen frans, dus ik ga niet snappen en weten waar ik over zing en het is een verdomd moeilijke taal. ''Ga maar oefenen..'' zegt hij.
Ik maak me gauw een weg naar Sidney. ''Twee totaal verschillende nummers in een avond..'' merkt hij op als hij me de songteksten geeft. Ik knik en staar naar de franse tekst. ''En Frans..'' zeg ik en grinnik. Hij lacht. ''Samen komen we er.'' zegt hij. Ik knik eventjes.
''We beginnen met Jealous.'' zegt hij. ''Het is een prachtig nummer en we gaan er heel veel emotie in leggen ook.. Je hebt tenslotte nog wat goed te maken van je nummer van Billie Eilish.'' zegt hij. Ik knik even. ''Ik ben van plan dat helemaal recht te trekken.'' zeg ik. ''Goed zo, je moet met dit nummer denken aan je exen en alle dingen die ze je ooit in je leven hebben aangedaan of afgenomen..'' zegt hij. ''En dan vol overgave zingen.'' vervolgt hij.
We oefenen het nummer een paar keer terwijl Sidney mij wat aanwijzingen geeft en daarna gaan we over naar het volgende nummer. ''We gaan het eerst gewoon een paar keer spreken en daarna gaan we over naar de zang.'' zegt hij en laat me woord voor woord alles naspreken. ''Neem dit mee naar huis en zorg dat je het continue oefent, nazegt, zingt, wat dan ook.. Stamp dit in je hoofd.'' geeft hij me als boodschap mee. Ik knik eventjes.
Ik word meegenomen door een choreograaf, wat ik niet zozeer nu al verwacht. ''Ik wil wat dingen met je doorspreken..'' zegt hij en neemt me mee naar een ruimte. Er staat een gigantisch kingsize bed. ''Mag ik slapen?'' grap ik. Hij lacht. ''Nou... We willen tijdens de Live Show dat je hierin je nummer gaat zingen en danst in het bed.'' zegt hij. ''Wauw.... wat gaaf.'' zeg ik vol verbazing en knik. ''Ik zie het helemaal voor me.''
Het nummer wordt opgezet en de choreograaf doet precies voor wat er van mij verwacht wordt. Ik ben niet echt een goede danser, maar ik ga mijn best doen om dit allemaal te doen slagen.
We worden onderbroken door iemand van de crew. ''Sophie, kun jij je melden bij de jury?''
Heb ik iets verkeerd gedaan? Ik loop met knikkende knieën naar de jury toe. Ik zie Jack in dezelfde ruimte zitten. ''Sophie, neem plaats.'' Gordon wijst naar een stoel naast Jack.
''Jullie zijn ons golden koppel, en we hebben opgemerkt dat jullie het goed met elkaar te vinden.'' zegt hij. Ik kijk even naar Jack.
''Wat betekent dat we jullie wat meer aandacht willen geven, ook om wat publiciteit naar het programma te trekken.'' Ik kijk even naar Simon. Ik zie aan hem dat hij het er niet helemaal mee eens lijkt te zijn. ''We willen jullie vragen om wat Instagram foto's met elkaar te posten en een beetje close te doen tijdens de live shows als de camera's op jullie gericht zijn.'' vraagt Ronnie.
Ik bijt zacht op mijn lip. ''Maar..''
''Jullie zullen hier geen spijt van krijgen.'' zegt Gordon. ''We doen het.'' Jack pakt mijn hand vast. Opnieuw heb ik geen weerwoord kunnen geven. Simon kijkt me even zorgelijk aan, maar negeert het. Jack pakt direct zijn telefoon als we buiten staan en maakt een foto van ons samen. Hij plaatst in zijn beschrijving een kus poppetje. Hij laat er geen gras over groeien. Zonder iets te zeggen loop ik van hem weg. Ik wilde dit helemaal niet.

Reacties (1)

 • Writex83

  Ik vind dat Sophie best wat meer voor zichzelf op kan komen.
  Ze werkt ten slotte niet alleen om de wedstrijd te winnen maar ook aan zichzelf.
  En Jack mag wel een toontje lager zingen. Op deze manier mag ik hem niet.

  2 jaar geleden
  • Phuque

   Ja he! Jack needs to chill out!!

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen