Foto bij What it takes 12 - Live show 5

Sophie.


Ik had het gedaan. Foto's geplaatst van mij en Jack. Ik doe net alsof ik een beetje geïnteresseerd in hem ben, maar hou ook mijn afstand van hem. Ik weet dat Jack verliefd op hem is, maar ik ben het niet op hem. Ik wil hem dat idee ook helemaal niet geven, maar telkens als ik wil zeggen dat ik niks voor hem voel dan voegt hij zich ertussen, zonder pardon en begint hij over totaal iets anders. Begrijp me niet verkeerd, hij is hartstikke lief en aantrekkelijk, maar ik voel gewoon niks voor hem. In enkel een blouse gekleed met mijn ondergoed eronder zit ik te wachten tot ik op mag. Ik voelde me niet heel comfortabel en ik had het koud. Ik had een ochtendjas om deze reden aan. Ik moet deze uittrekken voordat ik het podium op ga. Mijn naam wordt geroepen. ''Succes beauty.'' zegt Jack. Ik bijt op mijn lip en glimlach. Hij knijpt in mijn hand voor de camera's. Ik loop naar het podium, zonder badjas en neem plaats onder de lakens van het bed en sluit mijn ogen. De klanken beginnen van het nummer en ik begin langzaam te tellen. Ik open mijn ogen een seconde voordat ik begin te zingen. Ik sla tijdens het zingen langzaam de deken wat meer van me af en ga rechtop zitten. Ik kijk om me heen, zoekend terwijl ik het nummer zing en draai even op mijn buik terwijl ik de camera volg. Ik draai me weer op mijn rug en plaats mezelf op de rand van het bed. Ik zat hier enkel in een blouse en in ondergoed, maar ik ga zo op in mijn optreden dat ik het niet meer door heb. Ik sta op en zet moeizaam een paar stappen, zoals ik het geleerd heb en laat me door mijn knieën zitten.
'Cause I wished you the best of
All this world could give
And I told you when you left me
There's nothing to forgive
But I always thought you'd come back, tell me all you found was
Heartbreak and misery
It's hard for me to say, I'm jealous of the way
You're happy without me

Ik sta op en ga weer op het bed zitten, waar ik weer achterover ga liggen en naar boven toe kijk. Na een halve minuut ga ik rechtop zitten en sla ik mijn armen om mijn benen heen en zing ik de laatste zinnen van het nummer.
Ik kijk met een grijns op als ik een paar van de juryleden emotioneel zie. Ronnie en Angela huilen beide en vegen hun tranen weg. Een luid applaus volgt. Jandino komt met mijn badjas aangelopen die ik dankbaar aanpak en aantrek. ''Wauw....'' zegt hij en brengt de microfoon naar mijn mond. Zelf ben ik sprakeloos en kan alleen maar knikken. Het jury commentaar is lovend. ''Sophie, you touched my heart!'' zegt Simon. Ik bedank hem meerdere malen, ook de rest is heel positief waarna ik onwijs blij het podium verlaat. Ik kleed me om in een zwarte jurk. en mijn haren worden in een lage knot gebonden. Ik ben onwijs gespannen voor mijn tweede nummer, maar ik heb zoveel geoefend, dat het goed moet gaan.
Ik neem plaats naast Charley, want ik vind dat ik niet continue naast Jack hoef te zitten. ''Je gaat het rocken straks.'' zij was hierna met haar tweede nummer aan de beurt. ''Jij ook!'' spreek ik haar enthousiast toe.
Het is al gauw haar beurt waarna ze plaatsneemt op het podium en haar nummer op een fantastische wijze zingt. Ze is zo enorm goed! Ik ben er jaloers op.
Jack treed na Charley op met zijn laatste nummer, waarna ik aan de beurt ben. We passeren elkaar. ''Good luck babe.'' hij drukt een kus op mijn wang waarop ik klein glimlach. Stomme publiciteitsstunt..
Ik neem met trillende benen plaats op het podium en haal diep adem als ik het nummer hoor. Oke daar gaan we Sophie. Ik begin in het Frans te zingen.
L'amour est un oiseau rebelle
Que nul ne peut apprivoiser,
Et c'est bien en vain qu'on l'appelle,
S'il lui convient de refuser.
Rien n'y fait, menace ou prière,
L'un parle bien, l'autre se tait;
Et c'est l'autre que je préfère
Il n'a rien dit; mais il me plaît.
L'amour! L'amour! L'amour! L'amour!

Terwijl ik zing loop ik wat rond over het podium en beweeg ik voornamelijk zo sierlijk als mogelijk met mijn armen en beweeg ik mij rond tussen de band en maak ik wat contact met ze.
Als het nummer ten einde is haal ik opgelucht adem. Het zit erop.
''Mademoiselle!!'' roept Jandino. Ik rol lachend met mijn ogen. ''Hou op, ik kan geen woord Frans meer horen.'' lach ik en ga naast hem staan. Hij begint te lachen. ''Snap ik!!'' lacht hij. ''De jury..'' zegt hij om daar de aandacht naar te werpen. Mijn commentaar is positief. Ze vonden het een goed optreden, maar ze vinden dat ik nog wat meer mag denken aan het neerzetten van een overtuigend optreden. Ik bedank ze en verlaat het podium.
Nadat alle kandidaten geweest zijn, verzamelen we ons voor de vijfde keer op het podium.
Jack en Charley zijn door. ''Degene die zich bij deze twee mag voegen is, Sophie!!'' Ik moet Jack knuffelen nu... Vreselijk. Blij loop ik op Jack af en knuffel hem vol overgave. Hij drukt een kleffe kus op mijn wang. Ik voeg me tussen hen in en kijk naar de rest die nerveus staat te wachten. Als laatst wordt bekend gemaakt dat Jason zal afvallen, we nemen afscheid van hem, ik had niet zo heel veel contact met Jason, en zelf ben ik door naar de zesde show!

Woehoee, enneh.. Harry maakt bijna zijn entree...

Reacties (1)

 • Writex83

  Ehm, waarom doet Jack zo klef??!!
  Snapt hij dan echt niet dat zij niet hetzelfde voelt voor hem. De signalen zijn er genoeg. Zelfs voor een pr stunt, kan hij best wat afstand houden als de camera er niet is.

  Leuke blouse, die ze aan heeft.

  En Harry komt. Yay.

  2 jaar geleden
  • Phuque

   Ligt eraan of hij de signalen wílt zien natuurlijk.. Ik denk in Jacks geval, it’s a no😂

   2 jaar geleden
  • Writex83

   Oh, zo dom lijkt Jack me niet. Hij ziet het wel maar negeert het.
   Om welke reden dat ook mag zijn. Maar dan nog zo aanhankelijk te zijn, werkt alleen nog in zijn nadeel.;)

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen