Foto bij What it takes 14 - Liveshow 6

Sophie.


Ik zit wat onderuitgezakt in de visagie stoel wat op Instagram te scrollen. Ik lees een aantal reacties onder een recent geplaatste foto van mij en Jack. Ik kijk even naar de outfits die voor mij klaar hangen vanavond. ''Ben je er klaar voor?'' onderbreekt visagist Wouter me. Ik kijk op en grijns tevreden. ''Zeker weten.. Ik ga een nummer van Pink en van Lady Gaga zingen.'' grijns ik tevreden. Hij knikt enthousiast. ''Wat enorm gaaf. Ik ben zelf enorm fan van Britney Spears.'' Zijn meerdere tattoo's van haar op zijn armen bevestigde dit ook. ''Zij is ook heel goed!'' zeg ik enthousiast en grijns.
We kletsen nog even wat verder en tevreden kijk ik naar mijn make up en haar. ''Je hebt weer wonderen verricht.'' zeg ik en grijns even naar hem. Hij haalt zijn schouders op en glimlacht. ''Je bent makkelijk op te maken.'' zegt hij. Ik grinnik en sta op van de stoel.
Ik pak de eerste outfit, voor mijn nummer van Lady Gaga en trek het aan.
Zowel Lady Gaga als P!nk zijn enorm goede artiesten, dus het is voor mij zo bijzonder om hun liedjes te mogen zingen. Het maakt me tevens ook bloed nerveus. Ik neem plaats bij de rest van de kandidaten. De show wordt geopend door Bizzey met het nummer Traag. Ik beweeg mijn bovenlichaam op de beat van de muziek en grijns even tevreden. Jack staat op en begint voor mij te dansen. Hij probeert mij omhoog te trekken maar ik weiger.
Nadat Bizzey geweest is is het mijn beurt om op te treden. Ik loop het podium op en neem plaats achter de microfoon. Het begint bijna een soort routine werk te worden. Al ben ik toch keer op keer nerveus. De tonen van het lied beginnen, waarna ik begin te zingen.
When I'm all choked up
But I can't find the words
Every time we say goodbye
Baby, it hurts
When the sun goes down
And the band won't play
I'll always remember us this way, oh, yeah
When you look at me
And the whole world fades
I'll always remember us this way

Met volledige overgave geef ik alles wat ik heb om dit nummer te zingen, wat loont in een staande ovatie. Ik blaas kushandjes naar het publiek en grijns eventjes breed. Ik voeg me bij Jandino. ''Ik dacht eventjes dat ik zou flauwvallen...'' grapt hij. Ik grinnik eventjes. ''Wacht maar tot je mijn outfit van straks ziet, daar val ik zelf van flauw denk ik.'' lach ik. ''Heyyyyy....'' zegt hij en maakt grote ogen. ''Je maakt me nieuwsgierig.'' ik grinnik. ''Goed, we gaan door naar de jury.'' zegt hij. Ik knik.
''Ongelofelijk Sophie... Wat bijzonder gaaf was dit.'' zegt Angela. ''Ik denk dat dit je beste performance is tot nu toe.'' zegt Gordon. Simon kijkt alleen maar grijnzend toe. ''Ik zei dat je het kon Sophie..'' begint hij. Nu word ik nerveus. ''Je hebt jezelf enorm goed bewezen.'' zegt hij. Ik grijns breed en bedank hem. ''Ik kan niet wachten tot je volgende nummer..'' zegt Ronnie.
Eenmaal backstage kleed ik me gauw om in de kleedruimte in outfit twee. Een outfit als dit heb ik nog nooit gedragen, maar ik vind hem wel heel gaaf. Ik haal een hand door mijn haren heen en kijk op als Wouter zich bij me voegt en mijn haren in een lage staart vastbind. Tevreden kijk ik naar mezelf in de spiegel. ''Sophie, ik wou dat ik maar een deel van je stem had, jeetje.'' zegt Wouter en kijkt me aan. Ik grinnik en merk dat ik bloos. ''Dankjewel..'' zeg ik verlegen.
We kletsen nog wat samen in de kleedkamer en dan voeg ik me bij de rest, het is alweer bijna tijd voor mijn optreden. Het tweede nummer is voor mij nu ook zover. Ik neem plaats op een kruk en haal even diep adem, waarna ik ook dit nummer zo goed als ik kan begin te zingen. Na het nummer voegt Jandino zich bij me. ''Meisje... Je had gelijk... Je kan beter niet naast me staan.'' zegt hij en bekijkt me van top tot teen. Ik begin te lachen en ga toch bij hem staan. Hij wappert even met zijn hand voor zijn gezicht. ''Het is ineens heet hier!'' roept hij dramatisch. ''We gaan over naar het jury commentaar.'' zeg ik grijnzend in de telefoon, wat gelach oplevert.
''Sophie, jij wordt groots... Geloof mij meisje.'' zegt Gordon. Ik merk dat ik rood aanloop en tranen voel opkomen. Ik veeg ze weg en luister naar het commentaar van de rest.
Terwijl de avond tot een eind loopt wordt er bekend gemaakt wie X Factor zal verlaten.
Ik mocht mezelf gelukkig plaatsen voor de zevende live show. Ik ben zo enorm enorm blij en trots op mezelf dat ik dit voor elkaar heb gekregen vanavond. Jack en Jess staan in de gevarenzone.
Het is enorm gemeen, maar ik hoop dat Jack weg moet.. Ook al is hij goed, ik ben hem gewoon zat. Charley knijpt in mijn hand en houdt me stevig vast. ''We gaan helaas afscheid nemen van Jess..'' zegt hij. Ik zucht zachtjes. Ik had echt gehoopt dat Jack moest gaan. Zo dramatisch mogelijk tilt hij me op en draait me rond, en doe ik braaf.. net alsof ik heel blij ben dat hij door is...
''Volgende week hebben we een speciale uitzending voor jullie, namelijk de samenwerkingen met bekende artiesten.'' mijn hart staat stil. Dit wordt keihard werken maar ook o zo'n gave ervaring.
Ik ben benieuwd wie ik zal krijgen, Nielson of Nick en Simon bijvoorbeeld zou ik echt enorm gaaf vinden. Ik vind hun zo goed.

SPANNENDD!!

Reacties (3)

 • NicoleStyles

  HARRRYYY *wiebelwenkbrauw*:P

  1 jaar geleden
  • Phuque

   😏😏

   1 jaar geleden
 • Writex83

  Dus Harry komt er eindelijk aan.
  Ik vroeg me al af hoe hij mee doet in het verhaal.;)

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Nog eventjes wachten!!

   1 jaar geleden
 • CrazyUnicornLuf

  Oeh drama op komst....
  Zin in het volgende stukje!

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Hihi yayy!💞

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen