Foto bij What it takes 15 - rehearsal

Sophie.


“Ah Sophie, Harry!” Simon omhelst Harry zodra we binnenkomen. Voorbij de anderen worden we meegenomen naar het kantoor van Simon. Harry pakt mijn hand vast om mij mee te nemen. Ik kruis blikken met Jack en zie een giftige blik vanuit hem naar Harry. Harry kijkt hem kort aan en fronst, waarna we doorlopen.
We nemen plaats op een van de banken. Harry legt zijn arm op de leuning. Ik voel zijn arm tegen mijn schouders aan, maar het maakt me niet uit. Zijn aanraking voelt prettig.
Ik kijk kort naar hem als Simon wat te drinken haalt. “Wie gaf mij nu die kwade blik? Daar zit een verhaal achter.” gokt hij.
Ik zucht lachend. “Helaas wel.” zeg ik. “Jack is dat. Mede kandidaat. Hij heeft nog niet uitgesproken gevoelens voor me, en omdat het publiek ons een goed setje vinden worden we gebruikt als publiciteitsstunt.” Zucht ik.
“Heb jij ook gevoelens voor hem?” Zijn vraag volgt direct na het uitspreken van mijn laatste woorden. Zijn toon scherp, maar zorgelijk. “Nee... ik ben het ook totaal niet eens met de publiciteitsstunt.” Zeg ik en kijk hem aan. Zijn ogen worden wat zachter, zijn stem kalmer. Hij buigt zich dichter naar mij toe, misschien net iets te dicht. Maar ik verplaats me niet naar achter “Als hij je teveel lastigvalt, zeg het me dan Sophie.” zegt hij en raakt kort mijn schouder aan. “Zal ik doen, Harry.” zeg ik. “Je spreekt mijn naam mooi uit.” Zegt hij. Ik glimlach. “Gewoon zoals ieder ander toch?” zeg ik. Hij haalt onverschillig zijn schouders op. “Weet ik niet.”
Harry wilt nog wat zeggen maar we worden onderbroken door Simon die voor ons plaatsneemt.
“Goed, jullie hebben elkaar inmiddels leren kennen!” Zegt hij. “Sophie, jij bent de enige met een buitenlandse artiest dit seizoen..” zegt hij. Verbaasd kijk ik naar Simon. Harry grijnst naar me. “Wauw.” zegt hij.
“Ik zie potentie in je Sophie. Maar ik wil je iets meer uitdagen nog.” zegt hij en pakt zijn tablet. “Ik heb je optredens aan Harry laten horen en hij zei direct dat hij met je wilde zingen.” Knipoogt Simon. Ik kijk glimlachend naar Harry, die met een verlegen grijns naar zijn voeten kijkt. “Deze liveshow wil jou volledig uit je comfort zone trekken..” ik bijt zacht op mijn lip. Hij geeft me de tablet. “Jullie gaan onder andere het nummer Kiwi doen.” Begint hij. Ik pak de tablet aan en bijt zacht op mijn lip als Harry iets dichterbij me schuift. Ik merk dat ik het wat warmer krijg. Ik focus me op de tablet en bekijk het nummer en het optreden wat Harry geeft.
Zijn dansmoves, zijn een beetje... gek.. maar wel grappig. Ik bijt zacht op mijn lip en kijk Simon even aan. Hij grijnst even naar ons en zit met armen over elkaar geslagen naar ons te kijken.
''En, wat vind je?'' zegt Simon. ''Ik... ik weet niet of ik dit wel kan.'' stamel ik en kijk hem even aan.
''Tuurlijk kan je dit, ik help je!'' zegt Harry direct. ''We gaan het samen doen.'' hij trekt me even kort tegen zich aan en wrijft over mijn arm. Dit is volledig buiten mijn comfort zone, maar echt volledig. Wat onzeker kijk ik voor me uit naar Simon. ''Ik wil jou, nouja jullie volledig uit jullie dak zien gaan op dat podium.. Springen, dansen, genieten..'' zegt Simon.
Ik knik even zachtjes en geef Simon de tablet terug. ''Daarnaast doen jullie nog een nummer, en jij doet er nog eentje alleen Sophie.'' zegt hij. Ik knik. ''En Harry opent de show.'' glimlacht hij. Ik kijk even naar Harry. ''Doet iedereen drie nummers?'' vraag ik. Simon knikt. ''Jazeker.'' zegt hij. ''Jullie zijn alleen de enige twee die twee nummers samen zingen.'' zegt hij. Ik knik eventjes. ''Wat is het tweede nummer?'' vraag ik nieuwsgierig. ''Ze hoopt op eentje meer in haar straatje.'' grapt Harry, die me een klein duwtje geeft. Lachend bloos ik. ''Jullie doen When I Was Your Man, van Bruno Mars. Harry vanuit mannelijk perspectief en jij vanuit vrouwelijk perspectief, Sophie.'' zegt hij. ''Gaaf...'' zeg ik. ''En als afsluiter zing jij deze week Listen van Beyoncé.''
''Jezus.. dit wordt een heftige week.'' geef ik eerlijk toe. ''Ik weet dat je het kan.'' zegt Simon bemoedigend. Ik knik. ''Jullie mogen gaan.'' zegt hij. Ik sta op en verlaat met Harry de ruimte. ''Blij mee?'' vraagt hij en kijkt me aan terwijl we naar de rest lopen.
''Zeker, ik ben alleen nogal nerveus over Kiwi..'' geef ik eerlijk toe en glimlach. Harry knikt. ''Dat snap ik.'' Hij slaat kort een arm om mijn schouders. ''We gaan het samen doen, komt goed.'' zegt hij. Ik kijk hem glimlachend aan en wend mijn blik naar de rest. ''Sophie!'' roept Jack. Ik kijk even op naar hem, hij rent op me af en geeft me een knuffel. Naast me hoor ik Harry zacht gniffelen. ''Hey..'' antwoord ik. ''Ga je met hem zingen?''
''Hem heeft een naam..'' zeg ik en kijk hem aan. Harry steekt zijn hand uit naar Jack, die hem slapjes schud. ''Harry Styles.'' zegt hij. ''Jack..'' Jack houdt zijn blik even vast en wend zich weer tot mij. ''Ga je even mee naar buiten?'' voordat ik kan reageren trekt hij me mee. Ik kijk om naar Harry met een blik van ''help'' in mijn ogen. Hij knipoogt grijnzend.
Ik neem plaats met Jack buiten. ''Jack, ik moet repe..''
''Wacht nou even.'' ik zie hem naar binnen kijken en binnen no time drukt hij zijn lippen tegen de mijne. Ik schrik en wil hem wegduwen maar hij houdt me vast aan mijn armen. Zodra hij een tongzoen probeert te starten bijt ik op zijn tong. ''Hey!'' roept hij. ''Ik wil niet..'' zeg ik.
''Tuurlijk, een of andere knappe zanger komt binnen en je hebt geen interesse meer.'' zegt hij en laat me los. ''Jack..'' zucht ik. ''Sophie, hij gaat na de live shows gewoon weer naar huis he, hij is hier alleen voor het programma.'' zegt hij. ''Dat weet ik.'' zeg ik koeltjes.
''Nou dan, spendeer je tijd met mij.'' zegt hij. ''Dat bepaal ik zelf wel.'' ik duw hem opzij en loop langs hem naar binnen. ''SOPH!'' zegt hij. Ik reageer niet en loop langs Harry naar de repeteerruimte. ''Oh, tuurlijk volgt hij haar!'' hoor ik Jack achter me roepen. Ik duw de deuren van de repeteerruimte open en laat me zakken op een van de zitzakken. Kort erna hoor ik de deur opengaan, het is Harry. ''You okay?'' zegt hij terwijl hij bij me neerploft. Ik knik even zacht.
''Ik word echt gek van hem..'' zucht ik. ''Ik kom met jou binnen en hij denkt direct dat ik bovenop je spring ofzo.'' Harry lacht zacht. ''Dat wil je toch ook?'' Ik kijk hem even aan en frons. Ik weet niet zo goed hoe ik hierop moet reageren. ''Wie zwijgt...'' lacht Harry. Ik wil reageren, maar Sidney komt binnen. ''Goed dame en heer! Daar gaan we!'' zegt hij enthousiast en stelt zich voor aan Harry. ''Je hebt een goede partner.'' zegt Sidney tegen zowel mij als Harry. Ik grijns. ''Ik ben benieuwd, ik heb haar nog nooit horen zingen in het echt.'' zegt Harry en kijkt me verwachtingsvol aan. Ik glimlach. ''Zing je auditie nummer eens voor hem.'' knikt Sidney naar me. Nerveus knik ik en ga ik wat rechter op zitten. Sidney begint te spelen en ik begin te zingen. Tijdens het zingen sluit ik mijn ogen, ik kan Harry niet aankijken, dan word ik verlegen. Ik voel twee handen de mijne vastpakken. ''Open je ogen...'' zegt zijn zachte stem. Al zingend doe ik voorzichtig wat hij zegt en kijk hem in zijn twinkelende ogen. Langzaam begint hij op zijn toonhoogte mee te zingen. Ik voel kippenvel over mijn lichaam ontstaan en merk dat ik verlegen wordt. Hij blijft me in mijn ogen aankijken, en ik hem. Het nummer stopt en het is even stil. Ik kijk naar onze handen en laat ze langzaam los. ''Wauw, wat een chemie..'' verbreekt Sidney de stilte.

There he is!! Weer twee nieuwe stukjes voor jullie! Ik verwacht deze week ook weer te updaten bij mijn story Lifesaver!!
Kuss

Reacties (3)

 • Writex83

  Ehm, Jack (hoe onmogelijk die gast ook is) is nog altijd een kandidaat en zou juist kennis willen maken met Harry. Anders wel om te achterhalen of Harry concurrentie is, dus dat hij gelijk vijandig naar Harry kijkt is vreemd.

  Maar goed, ik ben benieuwd naar de rest.

  Oh, ja, en Jack, just FYI..... f*ck you. (Leer het nou eens om Sophie wat met rust te laten. Is ze niet duidelijk genoeg!)

  2 jaar geleden
 • CrazyUnicornLuf

  yaaay goede stukjes! love it

  2 jaar geleden
  • Phuque

   Lieff!! thanks <3

   2 jaar geleden
 • LaureWithAnE

  Yes gurl! Ik haat Jack. Imma hit him.

  2 jaar geleden
  • Phuque

   💞💞 girl powerrr

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen