Foto bij What it takes 16 - rehearsal 2

Sophie.


Als ik aan kom lopen staat Harry al op mij te wachten bij de deuren. Hij heeft een zwarte strakke broek met een gele trui aan. Het staart hem goed. Vandaag had ik lang getwijfeld over mijn outfit. Ik had uiteindelijk kunnen kiezen. Ik zie dat Harry me bekijkt. ''Je ziet er mooi uit.'' zegt hij en trekt me in een knuffel. Ik glimlach verlegen. ''Thanks.. jij ziet er ook goed uit.'' zeg ik en bekijk hem even. Hij grijnst en kijkt me aan. ''Laten we gaan.'' zegt hij en loopt met mij naar binnen toe. Charley staat binnen. ''Hey!!'' zeg ik vrolijk en knuffel haar. ''Hey!'' zegt ze en stelt zich voor aan Harry. ''We hadden gister niet echt een moment om elkaar te ontmoeten.'' zegt ze en glimlacht. Hij knikt. ''Leuk je te ontmoeten.'' zegt ze. ''Met wie zing jij?'' vraag ik. ''Nielson!'' zegt ze blij. ''Zo gaaf!'' ik grijns even breed. ''Jij hebt het meeste mazzel van ons allemaal.'' knipoogt ze. Ik kijk even kort naar Harry en glimlach. ''Ik heb mazzel.'' zegt hij en kijkt naar mij. Ik bloos even. ''Nou, genoeg geweest weer... We gaan oefenen..'' zeg ik om het onderwerp te veranderen. Vandaag is onze eerste repetitie van Kiwi. Ik ben bloed nerveus. Het is Harry zijn eigen nummer.
''Heb je zin om na de repetities iets te gaan doen samen?'' vraagt Harry. Ik kijk hem aan en knik. ''Je hebt nog een rondleiding door Nederland tegoed.'' zeg ik en kijk hem grijnzend aan. Hij grijnst. ''Je hebt het onthouden.''
''Tuurlijk..'' zeg ik en loop de repetitie ruimte in. Sidney staat al op ons te wachten en geeft mij de tekst van het nummer. ''Mag ik er geen een?'' grapt Harry. ''Ik zou me zorgen maken als jij je eigen nummer niet kent.'' lacht Sidney.
Harry lacht en neemt een slok water. Ik bekijk hem even terwijl hij drinkt en wend mijn blik af naar Sidney, die mij met een grijns aan staat te kijken. Hij knipoogt. Ik bloos.
Ik bijt zacht op mijn onderlip. ''Goed, we gaan beginnen met verdelen.'' zegt hij. Harry en ik verdelen de stukken tekst samen en besluiten dat hij begint. Ik kijk naar hem terwijl hij zingt. Zacht bijt ik op mijn lip. Zijn stem is zo enorm goed. Ik neem het over bij het refrein. Ietwat moeilijk kom ik op gang.
I think she said "I'm having your baby, it's none of your business"
"I'm having your baby, it's none of your business" (None of your, none of your)
"I'm having your baby, it's none of your business"
"I'm having your baby, it's none of your, it's none of your"
.
Sidney stopt ons. ''Oke Sophie, probeer de ''your'' iets meer te benadrukken.'' zegt hij. Ik probeer het, maar ik snap niet helemaal wat hij bedoelt. ''Zing het eens voor me Harry, luister goed Sophie.'' zegt Sidney. Ik luister aandachtig en knik als ik het begrijp. ''Oefen het maar een paar keer samen.'' zegt hij. Samen zingen we dezelfde zin een paar keer opnieuw, waarna ik hem langzaam door krijg. ''Oke Sophie, ga maar verder.''
It's New York, baby, always jacked up
Whole tunnels, foreign noses always backed up
When she's alone, she goes home to a cactus
In a black dress, she's such an actress
Het tweede refrein zingen we samen, het middelste stuk zingt Harry alleen en het laatste refrein zingen we weer samen. ''Heel goed! Nu gaan we er wat meer pit in gooien.'' zegt Sidney. Harry kijkt me aan. ''Je doet het echt heel goed.'' zegt hij bemoedigend. Verlegen knik ik. ''Thanks..'' zeg ik en neem een slok water uit het flesje.
Ik bijt zachtjes op mijn lip. ''Nog een keer.''
Eindeloos oefenen we het nummer, maar toch merk ik aan mezelf dat ik me niet helemaal op mijn gemak voel.
Sidney stopt en kijkt me even aan, gevolgd door Harry. ''Pit pit pit.'' zegt hij. ''Ik doe mijn best.'' zeg ik en glimlach. ''Nog meer je best doen!'' spreekt hij me, nogal streng toe. Ik knik eventjes. Dit was ik niet gewend van Sidney. ''Wacht.'' zegt Harry. Hij pakt me bij mijn schouders en kijkt me aan. ''Loosen up..'' zegt hij. '"Schud het eruit.'' zegt hij en beweegt me aan mijn schouders heen en weer. ''Volg mij.'' hij laat me los en begint heen en weer te springen steeds wisselend van been. ''Hup, springen.'' ik doe wat hij zegt. ''Armen los.'' zegt hij en schud zijn armen wild om zich heen. Langzaam volg ik hem. ''Kom op, meer pit!!'' roept hij en begin wat in het rond te springen. ''Laat je gaan.'' Ik begin te lachen als hij begint te dansen. ''Dansen Sophie, hup.'' Ik dans lachend met hem mee.
Hij schud met zijn armen. ''Nu jij.'' Ik lach en schud mijn hoofd. ''Dat had goed uitgekomen voor jou he.'' zeg ik en schud mijn hoofd. ''Was te proberen.'' lacht hij.
Ik kijk om en zie Simon staan, achter de ramen staan een aantal mensen te kijken, waaronder Jack, zijn blik staat op onweer.
''Jullie moesten zingen, geen dansfeestje houden.'' lacht Simon. Ik grinnik. ''Oke, gaan we nog een keer.. Hou het vast he Sophie.'' zegt Harry. Ik grijns even en knik, waarna ik begin te zingen. Harry begint tijdens het nummer te springen en gebaart mij ook te springen. Langzaam begin ik te springen. Harry klapt enthousiast in zijn handen als we klaar zijn. ''Dat is al veel beter!'' zegt Sidney en grijnst. ''Hou dit vast.''
We oefenen ons andere nummer nog. ''Hier mogen jullie wat closer zijn, dus ga wat dichter bij elkaar staan en zing alsof jij Harry haar graag terug wilt.. Sophie jij bent nog een beetje zo van het is jouw schuld, jij moet de moeite doen.'' zegt Sidney. Ik begin te zingen.
Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
'Cause my heart breaks a little when I hear your name
It all just sounds like ooh, ooh ooh hoo hoo

De laatste zin zingen we samen, waarna Harry het overneemt.
Do all the things you should have done
When you were my man
Do all the things you should have done
When you were my man
eindig ik het nummer mee.
''Jezus jongens wat is dit goed!!'' roept Sidney enthousiast. Ik grijns breed naar Harry en trek hem heel impulsief in een knuffel. ''Je hebt het zo goed gedaan!!'' zegt Harry in mijn oor. ''Zonder jou had ik nu nog steeds met Kiwi bezig geweest denk ik.'' lach ik.
''Oke Sophie, je bent bijna klaar.. Harry jij mag gaan.'' zegt Sidney. ''Mag ik mee luisteren?'' vraagt hij. Sidney kijkt me aan. Ik kijk hem aan en knik zachtjes. ''Ja hoor...''
Ik begin het nummer Listen van Beyoncé te zingen. Als het klaar is kijk ik eventjes tevreden naar Sidney. Die luid voor me begint te klappen. Harry klapt in zijn handen. ''Ik heb er kippenvel van..'' zegt hij en laat zijn armen zien, waardoor ik licht bloos.

Reacties (2)

 • CrazyUnicornLuf

  Aaah nieuw stukje!!!
  Love itt❤❤❤

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Dankjewel!! Ook voor het lezen <3

   1 jaar geleden
 • Snowrose

  Leuk dat je weer verder schrijft!:)

  1 jaar geleden
  • Phuque

   hihi thanks <3 Het is even geleden maar ik doe mijn best om weer volledig terug te komen!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen