Foto bij What it takes 17 - tour around town

Sophie.


''Sophie, ga je mee wat drinken?'' vraagt Jack me zodra ik de repeteer ruimte verlaat. ''Oh sorry, ik had Harry al beloofd dat ik hem op sleeptouw zou nemen.'' Jack gromt zacht. ''Ik kan wel mee?'' zegt hij. ''Ik denk dat Sophie dat prima alleen red..'' valt Harry me bij. Jack balt zijn vuisten, maar zegt niks. ''Klaar voor?'' vraagt Harry aan mij. Ik knik. ''Ik wel..'' glimlach ik en loop met hem mee richting mijn auto. ''Nice.'' zegt hij. ''Het is vast niet zo fancy als de auto's waar jij in rijd.'' lach ik. ''Hoeft ook niet.'' we stappen in en ik start de auto. ''Waar wil je heen?'' vraag ik. Ik kijk hoe hij een hoed opzet en een zonnebril. ''Amsterdam?'' stelt hij voor. Ik knik eventjes. ''Lijkt me goed..'' zeg ik en begin te rijden.
''Het kan zijn dat ik in Amsterdam herkend ga worden en dat er fans op ons afkomen. Als het teveel wordt dan mag je mij gewoon vastpakken.'' zegt hij en kijkt me aan. Ik knik eventjes. ''Is goed..'' glimlach ik. ''Ik hou me wel staande, denk ik.'' zeg ik en grijns. ''Dat zou fijn zijn..'' lacht hij en kijkt uit het raam.
Ik rij door naar Amsterdam. Het is stil tussen ons in de auto, maar het is een fijne stilte.
Ik parkeer mijn auto in een van de parkeergarages vlakbij het station en stap uit. Ik kijk hem aan. ''Ben je weleens in Amsterdam geweest?'' vraag ik. Hij knikt. ''Ik heb twee keer in Amsterdam opgetreden en ben bij RTL Late Night geweest.''
''Wat heb je al gezien?'' vraag ik nieuwsgierig. ''Ik heb een rondje gefietst door Amsterdam, wat doodeng was.'' lacht hij. ''En verder ben ik op het leidseplein wel geweest maar niet heel lang.'' vertelt hij.
''Ik heb wel wat leuks.. Amsterdam is een prachtige stad, maar ook heel mooi vanaf het water.'' zeg ik en grijns. Hij grijnst. ''Ik dacht aan een canal tour.'' zeg ik en kijk hem aan. ''Lijkt me heel leuk!'' zegt hij, waarna we richting de boten lopen. Onderweg merk ik dat mensen wel wat kijken, maar ze lijken nog niet helemaal door te hebben dat het Harry is. Het voordeel is dat zijn vele tattoo's niet zichtbaar zijn nu. We huren een van de boten en nemen plaats.
Terwijl we door de grachten varen vertel ik wat dingen over waar we langs varen. Harry luistert aandachtig. ''Ik wil een foto met je.'' glimlacht hij. Ik grinnik. ''Echt?'' hij knikt.
''Ik wil hier een leuke blijvende herinnering aan over houden..'' zegt hij. Harry pakt zijn telefoon en zet zijn zonnebril af. Hij maakt een paar foto's van ons.
''Zal ik er een van jou maken?'' stel ik voor. Hij knikt enthousiast en laat me een foto maken. ''Come on, iets losser.'' grap ik, doelend op vanmiddag. Harry lacht.
''Mijn eigen woorden tegen me gebruiken..'' lacht hij. ''Ik wil ook een foto van jou.'' zegt hij en kijkt me aan. Ik zoek in mijn zak naar mijn telefoon. ''Nee. Ik maak hem wel, dan heb ik hem zelf ook.'' grijnst hij. Ik merk dat ik licht bloos en lach naar zijn telefoon. Een brede grijns siert zijn lippen. ''Heel mooi..'' verlegen lachend steek ik mijn tong naar hem uit. Ik grinnik als hij gauw nog een foto maakt. Harry kijkt tevreden naar zijn telefoon.
''Hier ga ik de hele nacht naar kijken.'' grapt hij en knipoogt. Ik merk dat ik bloos. ''Maar hier gaat iets niet helemaal eerlijk..'' protesteer ik. Hij kijkt me aan. ''Jij hebt foto's van mij en kan vannacht over me dromen, maar ik dan?'' zeg ik brutaal. Harry lacht. ''Nou kom op dan, dame.'' knipoogt hij en gaat er goed voor zitten. Grijnzend pak ik mijn telefoon en maak ik een foto van hem. ''Mag ik hem zien?'' vraagt hij. Ik hou mijn telefoon tegen me aan. ''Mijn eigendom.'' zeg ik plagend. Hij lacht even. Ik grinnik en kijk op als we stoppen en we er weer zijn. ''Dat was het. Tijd zit erop.'' zeg ik. Harry kijkt me even verdrietig aan. ''Grapje.''
''We gaan een stroopwafel halen.'' Harry probeert mij met moeite na te spreken, waarop ik hard moet lachen. ''Stroop-wafel.'' zeg ik wat langzamer. Ik moet lachen om zijn uitspraak. Hij schud lachend zijn hoofd. ''Het is lekker. In Amsterdam zit een winkeltje waar je ze kan laten toppen met chocola en lekkere dingen..'' grijns ik. We lopen naar Van Wonderen stroopwafels. ''Oeh.. dit ziet er heel lekker uit.'' zegt Harry. Ik kijk hem aan en glimlach tevreden. ''Wat wil je erop?'' vraag ik. ''Hmm, ik twijfel nog.'' Ik kijk op als we aan de beurt zijn. ''Mag ik een stroopwafel met chocolade topping en m&m's?'' vraag ik. De man knikt. Harry grijnst. ''Voor mij een met chocola en marshmallows.'' zegt hij. Voordat ik de kans heb betaalt hij de stroopwafels. Ik kijk hem aan. ''Zeg, ik zou jou meenemen he.'' grinnik ik. ''Als bedankje.'' glimlacht hij. We pakken de stroopwafels aan.
''Ik ken wel een rustig plekje waar we kunnen zitten.'' zeg ik en neem hem aan zijn hand mee. Ik loop naar een van de grachten in de buurt en loop het trappetje naar beneden. Hier heb je uitzicht over het water en enkele cafés en je zit afgezonderd. Het zonnetje schijnt licht. Ik ga zitten op de rand en klop naast me. ''Cheers.'' zeg ik en hou mijn stroopwafel richting hem. Hij tikt met de zijne grijnzend tegen mijne aan. ''Cheers...''
''Wacht.'' zeg ik en pak mijn telefoon. Ik neem een foto van onze stroopwafels met het water op de achtergrond.
Ik open Instagram en klik de foto aan. ''Je mag me wel taggen..'' zegt hij en kijkt me aan. ''Sure?'' vraag ik.
''Ik weet niet of ik je wel volg.'' zeg ik verlegen en lach. Harry lacht. ''Oh oh oh..'' schud hij zijn hoofd. Ik zoek hem op en volg hem. ''Zie je, ik volg je gewoon hoor.'' zeg ik en lach. ''Dat is vals spelen.'' lacht hij. Ik tag @harrystyles in de foto en zet als tekst bij de foto - Sunny days in Amsterdam ☀️- grijns. ''Zo.''
''Nu mogen we eten.'' lach ik. Harry lacht en neemt voorzichtig een hap van zijn stroopwafel. ''Dit is echt lekker..'' zegt hij. Ik glimlach en neem een hap van mijn stroopwafel. ''Heerlijk.''
''Wil je proeven?'' vraagt hij en houdt de stroopwafel mijn kant op. Ik knik en neem voorzichtig een hap. ''Hmm, ik had misschien toch jouwe moeten kiezen.'' lach ik. ''Jij van mij?'' ik hou hem voor. Hij neemt voorzichtig een hap. Het valt me op dat hij bij elke hap die hij neemt eerst zijn tong uitsteekt. Ik grinnik en kijk op als hij wat dichterbij mij schuift. Ik schuif ook naar hem toe en glimlach als hij zijn arm om mijn middel heen legt.
Er valt een prettige stilte. ''Heb je zin om vanavond met me uiteten te gaan?'' vraagt Harry me. Ik kijk hem aan en glimlach. ''Lijkt me leuk..'' zeg ik. ''Wat lust je graag?'' zegt hij.
''Alles...'' lach ik. Hij lacht. ''Voornamelijk sushi.'' grinnik ik. ''Dan gaan we dat eten..'' knikt hij. “Zullen we hierna eens het vondelpark opzoeken?” stel ik voor. “Vondelpark?” Herhaalt hij moeizaam. Ik glimlach en knik. “Kan niet ontbreken aan de tour.” grinnik ik. “Laten we het doen.” Ik kijk op als ik een melding krijg op mijn telefoon. “Jack..” zucht ik.
- Sophie!! Ik wil met je praten. We gaan vanavond uiteten. - “Wat zegt hij?” Vraagt Harry. Ik zucht. “Dat hij wil praten en dat we uiteten gaan.. hij is zo opdringerig.” Zucht ik. “Scheelt dat je al etensplannen hebt.” Zegt Harry. “Ik ga het hem gewoon sturen..” zeg ik. Harry knikt.
- Ik ga al met Harry eten. - stuur ik terug
- Ik snap niet wat je in die gast ziet. -
Ik besluit het appje te negeren. “Dus, vondelpark?” Ik kijk op van een nieuw appje. “Simon.” zeg ik. “Hij vraagt of we wat dingen willen vloggen van onze dag.” Grinnik ik. “Mij best..” zegt Harry en haalt zijn schouders op. “We kunnen lopen, maar ook de tram pakken.” zeg ik. “Laten we de tram nemen.” glimlacht hij. Hij zet zijn hoed en zonnebril weer op en staat langzaam op. Ik pak zijn uitgereikte hand vast en laat hem me omhoog helpen.
Ik laat zijn hand los, waarop hij even omkijkt en glimlach. “Let’s go.” We lopen richting de dichtstbijzijnde tramhalte. “We moeten tram 1 hebben..” zeg ik, al gauw verschijnt de tram en stappen we in en nemen we ergens plaats.
Er komt een meisje in de stoelen naast ons zitten. Ze bekijkt Harry. “Ben jij Harry Styles?” Vraagt ze hem zacht. Hij knikt en legt zijn vinger op zijn lippen. Ze grist een papiertje uit haar tas en een pen. “Mag ik je handtekening?” vraagt ze. Harry knikt en tekent het papiertje. “Alsjeblieft beautiful.”’ Zegt hij triomfantelijk. Ze loopt enorm rood aan. Ik voel een licht jaloerse steek door mijn lijf gaan als hij haar beautiful noemt. Sophie, doe normaal..
Ik kijk even op mijn horloge. Het is half vier. “Ik zal eens even reserveren voor het avondeten.” zeg ik. Zodra we er zijn stappen we uit de tram. Ik pak mijn telefoon en bel naar een restaurant op het Leidseplein. “Heb je plek voor twee personen om half zeven? Een beetje op een afgelegen plek graag..” vraag ik.
Er is gelukkig nog plek voor ons. Ik hang op en kijk met een glimlach naar Harry. “Half zeven..” glimlach ik. “Op het leidseplein.”

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen