Foto bij What it takes 22 - Live Show 6

Sophie.


Terwijl Wouter mijn haren krult zing ik de tekst van Kiwi, opnieuw en opnieuw..
''Ik ben zo bloed nerveus.'' zucht ik. Vanavond moest ik alles geven, performen, zoals Simon het zei, voor al deze mensen. Wouter kijkt me aan. ''Ik heb jou en Harry gezien bij RTL.. Jullie zijn zo goed samen, je hoeft je echt niet druk te maken.'' zegt hij. Zacht knik ik. Ik kijk naar de jurk die er hangt, een zwarte strakke jurk met daarover heen een blouse. Ik moest deze blouse uittrekken op het moment dat Harry zingt. ''She wears a black dress.''
Zodra Wouter klaar is kijk ik verwonderd in de spiegel. ''Kan je dit elke dag komen doen?'' lach ik. Hij lacht en klopt op mijn schouder.
Ik kleed me om en bekijk mezelf even in de spiegel. Ik doe mijn sieraden om en schuif in mijn torenhoge hakken. Ik loop de kandidaten ruimte in en kijk op als ik gefluit hoor. Ik grijns eventjes, maar zie dan dat het Jack is. Ik kijk rond of ik Harry ergens zie, die staat in de hoek, al kauwgom kauwend naar me te kijken. Ik bekijk zijn outfit. Een grijns siert mijn lippen. ''Sophie, kom je bij me zitten?'' het is Jack. Ik negeer hem volledig, sterker nog, ik hoor hem bijna niet. Mijn blik is alleen op Harry gericht en hoe enorm aantrekkelijk hij eruitziet.
Harry loopt tevreden op me af en laat me een rondje draaien. ''Je ziet er goed uit.'' grijnst hij. ''Dat kan ik van jou ook wel zeggen.'' glimlach ik. ''Ik heb iets voor je.'' zegt hij en rommelt wat in zijn zak. In zijn handen ligt een klein kettinkje met een hartje en mijn voorletter eraan. ''Harry... wat lief.'' zeg ik en streel met mijn vinger over het kettinkje in zijn hand. Ik kijk hem glimlachend aan.
''Je hebt zo hard je best gedaan de afgelopen week en ik heb het zo gezellig gehad.. Dat ik je er wat terug voor wilde geven.'' ik glimlach blozend. ''Dat had niet gehoeven..'' zeg ik glimlachend. Hij gebaart dat ik me om moet draaien. Ik haal mijn haren opzij en laat hem het kettinkje bij me omdoen. Ik kijk hem dankbaar aan en trek hem in een knuffel. ''Dankjewel..'' er wordt achter ons geklapt.
''Get a room!!'' roept Charley, waarop ik hard moet lachen. Ik laat Harry los, waarna we samen plaatsnemen op de bank. Jack kijkt me enorm kwaad aan. Ik wend mijn blik af.
Nadat Charley en Jack hun eerste optreden hebben gehad, zijn Harry en ik aan de beurt met Kiwi. Harry staat op en trekt me op. Hij pakt me bij mijn schouders. ''Onthoud, shake it off.. Je kan het.'' hij schud mijn schouders heen en weer en schud zelf mee. Ik grinnik en doe met hem mee. ''We got this...'' zeg ik. Ik kijk naar de filmpjes die van ons getoond worden. ''Niet alleen bij X factor lijken ze het te kunnen vinden, maar ook daarbuiten..'' ik kijk even naar Harry, die naar me grijnst. ''Geen leugen..'' zegt hij. Ik knik.
Vanavond is de laatste avond die ik met Harry doorbreng.. waar ik enorm van baal. Ik had zo graag langer met hem gehad, zodat we elkaar beter konden leren kennen en meer dingen samen konden doen.
''Een applaus voor, Sophie en Harry, met Kiwi!!'' roept Jandino door de microfoon. Harry en ik lopen het podium op en zwaaien wat rond. De meiden in de zaal gillen en schreeuwen Harry zijn naam. Hij blaast wat kushandjes naar hem. De lichten gaan uit. De muziek begint, waarna Harry in de spotlight komt en begint te zingen. Ik grijns en haal diep adem en neem het over.
She's driving me crazy, but I'm into it, but I'm into it
I'm kind of into it
It's getting crazy, I think I'm losing it, I think I'm losing it
I think she said "I'm having your baby, it's none of your business"
"I'm having your baby, it's none of your business" (None of your, none of your)
"I'm having your baby, it's none of your business"
"I'm having your baby, it's none of your, it's none of your"

Het refrein zingen we samen. Ik haal de microfoon van de houder en kijk naar Harry die begint te dansen. Come on Sophie, alles geven. Ik dans met Harry mee, die tevreden naar mij grijnst en knikt. Op het moment dat hij zingt ''In a black dress, she's such an actress.'' trek ik de blouse uit die ik aanheb, waardoor ik in het zwarte jurkje sta. Hij loopt op me af en legt zijn hand op mijn heupen. ''I think i'm losing it..'' zingt hij met een knipoog terwijl hij me helemaal in zich opneemt. Hij neemt afstand, beide gaan we samen uit ons dak. Dit voelt heerlijk. Ik loop naar Harry en laat mijn vingers over zijn schouders glijden terwijl ik om hem heen loop.
"I'm having your baby, it's none of your business"
"I'm having your baby, it's none of your business"

Het lied komt ten einde en een luid applaus breekt los in de zaal. Verwonderd sta ik te kijken, van het applaus, van deze hele ervaring, van mezelf. Ik sla mijn hand voor mijn mond en voel dat ik begin te huilen. Harry rent op me af en tilt me op, waarna hij me ronddraait.
''Ik ben zo ongelofelijk trots op je!!'' roept hij in mijn oor en zet me neer. Ik kijk hem met betraande ogen aan. ''Dit was zo fantastisch..'' zeg ik. Hij trekt me in een stevige knuffel en roept in de microfoon. ''Een applaus voor de fantastische Sophie allemaal!!'' Ik grinnik eventjes en laat hem los. Hijgend veeg ik mijn tranen weg. Jandino voegt zich bij ons. ''WAUW!'' roept hij.
Ik grijns breed en veeg mijn loshangende krullen in mijn gezicht weg. ''Hoe was dat?'' vraagt Jandino. Ik leun tegen Harry aan en beweeg mijn handen terwijl ik hijg. Ik kan niet eens meer iets zeggen. ''Dat doen we zo..'' lacht hij. ''En voor jou Harry?'' hij houdt de microfoon bij Harry. ''Het was enorm gaaf, en ik ben zo trots op Sophie, she killed it.'' hij trekt me tegen zich aan. Ik grijns breed en knik. ''Het was echt heel erg gaaf.'' antwoord ik in de microfoon. ''We gaan naar het jury commentaar.''
''Ja... Sophie, Harry... Wat zal ik zeggen?'' zegt Simon. ''Het enige wat ik kan zeggen is... WAUW!'' zegt Simon. ''Dit was zo enorm goed! Ik ben super trots..'' zegt hij. Ik grijns breed en sla mijn arm om Harry's middel heen.
''Ja, de natuurlijke chemie tussen jullie is niet te missen.. Jullie staan er samen.. Fantastisch.. En een leuk stel.'' knipoogt Gordon. Ik bloos, gevolgd door Harry waardoor de hele zaal begint te joelen.
We verlaten het podium. Onderweg pakt Harry een beertje op en geeft hem aan mij. Ik grinnik. “Ik had gedacht dat je die BH wel zou meenemen.” Grap ik. Hij lacht en drukt een kus op mijn wang. “Alleen als jij hem naar me gooit.” Ik giechel en loop rood aan. “Kan je vergeten.” Lach ik. Hij pruilt.
Ik duik de kleedkamer in om me om te kleden. Wouter bind mijn haren vlug in een hoge knot. Ik trek mijn zomerse outfit aan. Het tweede nummer zing ik ook met Harry, When I Was Your Man van Bruno Mars. Ik zing het vanuit vrouwelijk perspectief en Harry vanuit mannelijk perspectief. Ik loop de kleedruimte aan. “Sophie!” roept Jack en klopt naast zich. Ik besluit hem eens zijn zin te geven en naast hem te zitten. “Hebben jij en Harry iets?” vraagt hij. Ik schud mijn hoofd. “Nee. We kunnen het gewoon goed met elkaar vinden.” zeg ik.
Hij knikt. “Ik wil vanavond graag nog wat drinken.” zegt hij. “Ik weet niet of ik daar wel zin in heb.” zeg ik.
Harry komt weer bij me zitten in een nieuw pak. Hij kijkt me aan. “Net een poppetje ben je.” zegt hij triomfantelijk. Ik weet dat hij deze opmerking bewust plaatst wegens Jack. “Vind je niet, Jack?” Ik moet mijn best doen om mijn lach in te houden. Jack slaat zijn arm om me heen. “Mijn poppetje.” zegt hij. “Ho, ik ben van helemaal niemand.” Ik duw zijn arm weg.
Harry grijnst naar me. Ik schuif een klein stukje dichterbij Harry. Hij legt zijn arm op de leuning achter me. Ik kijk eventjes voor me uit naar mijn handen en speel wat met mijn nieuwe ketting. Ik vind het zo enorm lief dat Harry mij deze gegeven heeft, ik ga hem elke dag dragen.
De andere optredens gaan rap voorbij, wanneer het weer de beurt is aan Harry en mij. Ik wip even van het ene been op het andere been uit spanning. Harry kijkt me aan. “Let’s rock this again.” grijnst hij en kijkt naar me. Ik knik en grinnik. Harry gaat staan en ik neem plaats op een bankje wat is neergezet. De muziek begint te spelen en ik begin te zingen.
Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
'Cause my heart breaks a little when I hear your name

Harry loopt op mij af, al zingend en pakt mijn hand om me tegen zich aan te trekken terwijl hij zingt. ”Take here to every party, cause all she wanted to do is dance..”.
Harry streelt met mijn vingers over mijn wang. Ik voel mijn hart even sneller kloppen en bijt zacht op mijn lip. Samen zingen we het refrein.
Uiteindelijk sluit Harry het nummer af. ”When i was your man...”
Hij knuffelt me. “Dit was ons laatste nummer samen.” fluistert hij. “Helaas wel.” fluister ik terug. We krijgen positief jury commentaar en verlaten erna het podium. Na de reclame sluit ik alweer af met het laatste nummer, waarna we horen wie er door is. Ik kleed me gauw om in mijn jurk voor het laatste nummer. Veel tijd om met iemand te praten heb ik niet, want ik moet alweer op. Ik loop naar het podium en zing mijn versie van Listen. (5:09)
Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried
To say what's on my mind
You should have known
Now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what
You've made of me
I followed the voice, you gave to me
But now I've gotta find my own.

Vanuit mijn ooghoek zie ik mijn moeder huilen. Ik sluit mijn ogen en voel de tranen bij mezelf opkomen terwijl ik zing. Ik besluit ze te laten gaan halverwege het nummer en zing het af. Ik open mijn ogen en bloos verbaasd van het applaus. Ik zie Gordon en Angela ook tranen weggeven.
“Ja.. Sophie.. Ook al win je niet, jij wordt groots.. en als niemand je daarbij helpt dan mag je er zeker van zijn dat ik dat zal doen.” Belooft Simon mij. Ik glimlach breed en sla mijn hand voor mijn mond. “Je stem is prachtig Sophie, je hebt ons en de hele zaal ontroerd.. Fantastisch.” zegt Ronnie. Ik bedank hem en verlaat na het laatste jury commentaar het podium. Harry staat me al op te wachten. “Je hebt me laten huilen.” grijnst hij en drukt zijn lippen tegen mijn wang. Jack trekt me ruw uit Harry’s armen en knuffelt me. Ik kijk even fronsend naar Harry, die knipoogt.
Het is tijd om te verzamelen op het podium. Harry pakt mijn hand voordat ik op moet. “Ik weet zeker dat je door bent Soph..” hij drukt een kus vlak langs mijn lippen en kijkt me aan. Ik bloos enorm. “Ik hoop het Harry..” zeg ik en loop het podium op. Ik leg mijn vingers even op de plek waar Harry me gekust heeft en kan het niet laten om te glimlachen.
“Als eerste, door naar week 7 met de meeste stemmen is... SOPHIE!” Ik begin enthousiast te springen en knuffel Charley, die naast me staat. Ik loop naar de overkant van de kandidaten, na mij wordt Charley verteld dat ze door is. “Harry en jij zouden moeten zoenen voordat hij weggaat.” Fluistert ze in mijn oor. Ik loop rood aan. Ze grijnst alleen maar.
De laatste twee zijn Jack en Sanne. Helaas valt Sanne vanavond af.
We verzamelen ons backstage, waar Harry me knuffelt. “Ik zei het toch!” zegt hij. “Zonder jou had ik het niet gekund..” zeg ik tegen Harry. Hij grijnst. “Jawel.. ga je omkleden, er staat een afterparty op ons te wachten.” grijnst hij.

Reacties (3)

 • LeLouisx3

  7 uur nadat ik dit gelezen heb, kom ik even terug om een reactie te plaatsen.

  Sinds ik dit hoofdstukje las, zing ik al de hele dag "I'm having your baby, it's none of your business"

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Jaaaaa love Kiwi!!! Blijft altijd in m’n hoofd zitten!

   1 jaar geleden
 • CrazyUnicornLuf

  ik heet zelf ook sofie en dit is zo leuk om te lezen(yeah)
  heel geloofwaardig...xD

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Hahahaha echt! Wat heerlijk!😂 net alsof jij het bent dan🤪 Sorry zie deze reactie nu pas..🙈

   1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Omg harry is echt zoo cute😍

  1 jaar geleden
  • Phuque

   🥰 zie deze reacties nu pas oeps!!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen