Juice hield zijn adem in toen zijn hand omhoogschoof langs haar zij. De stof van haar zwarte nachtjapon voelde glad onder zijn palm, en hij vroeg zich af of haar naakte huid nog gladder zou voelen. Ze hield zijn blik vast, leek ook een beetje ademloos. Er lag een lome glimlach om haar lippen, zonder dat ze aanstalten maakte om hem ook aan te raken.
      Hij had haar nog nooit aangeraakt zoals hij nu deed. Ze hadden geknuffeld, ze had in zijn armen geslapen, maar het was voor het eerst dat zijn vingers een verkenningstocht waren begonnen. Misschien was het iets onschuldigs, maar het was evengoed een hele stap voor hem en het schopte zijn gedachten in de war.
      Aan de ene kant wilde hij haar huid direct onder zijn vingers voelen, aan de andere kant vulde dat verlangen hem alleen maar met schaamte. Hij wist ook niet precies wat het nu was dat hij hiermee begonnen was; het was vijf uur ’s ochtends en opeens had hij zich niet langer kunnen bedwingen om haar aan te raken. Misschien was er een droom geweest, die zijn sporen in zijn geest had nagelaten.
      Lotte was zijn werkelijkheid aan het worden, realiseerde hij zich. Ze was hier iedere nacht, hij kon haar aanraken wanneer hij wilde, kon met haar praten, haar lach zien. En Dana… Dana leek een hersenschim, een figuur uit zijn dromen, ongrijpbaar, niet-echt…
      Zijn hand had haar borstpartij bereikt. Zijn duim streelde de zijkant, door de stof heen zag hij haar tepels hard worden.
      ‘Juice…’ zei ze zacht, maar met een hese ondertoon. ‘Weet je zeker dat – ‘
      ‘Ik wil je.’
      Opeens was al zijn zelfbeheersing verdwenen. Hij rolde zich boven op haar, zijn hand gleed onder haar japon en greep een handvol van haar borst vast. Ze hapte naar adem, en zodra hij dat hoorde, drukte hij haar lippen op die van haar. Het was zo lang geleden… Het was alsof hij er mentaal nog niet klaar voor was, maar zijn lichaam was dat wel. Terwijl hij zich nog afvroeg of hij dit wel kon maken, zoende hij haar al passioneel, klemde zijn vingers om haar borst en was zijn andere hand al bezig om haar slip naar beneden te trekken.
      Zijn lippen daalden af naar haar nek, zogen haar huid en het volgende moment stootte hij in haar. Het kwam niet eens in hem op om te ondervinden of ze er al klaar voor was, zijn lichaam leek uit zichzelf te handelen.
      ‘Au,’ mompelde ze, haar stem verongelijkt. ‘Juice…’
      ‘Sorry,’ fluisterde hij in haar oor, maar hij stopte niet, hij bleef in haar stoten, steeds sneller. Als een zoutzak lag ze onder hem. Beelden van Dana schoten door zijn hoofd, haar lach, haar plagerige woorden, haar hete aanrakingen… Hij grom van frustratie.
      Plotseling ging zijn slaapkamerdeur met een dreun open. Verwilderd keek hij om, nog diep begraven in Lotte.
      ‘Wow… ok酒 Kozik staarde hem een beetje beduusd aan, daarna schudde hij zijn verbijstering van zich af en zwaaide met zijn telefoon. ‘Dana… Dana heeft gebeld, een paar uur geleden. Jou vast ook.’
      Dana…
      ‘Dit uh, dit is niet wat het lijkt,’ mompelde hij verward.
      Iets wat hij had kunnen beweren als Kozik een paar minuten eerder was binnengekomen, maar het drong nog niet helemaal tot hem door wat hij gedaan had. Koziks woorden kwamen ook niet binnen, pas naar een paar tellen ging er een schok door hem heen. ‘Ze – ze heeft gebeld?’
      ‘Ja, ze sprak mijn voicemail in. Ze zijn aan het ontsnappen. Ik neem aan dat ze jou ook wel een bericht heeft ingesproken.’
      Juice klom over Lotte heen en griste zijn telefoon van het nachtkastje. Er was geen gemiste oproep. Direct belde hij zijn voicemail, maar ook daar waren geen nieuwe berichten. Ook geen oude. Verslagen liet hij het toestel zakken.
      ‘Ze – ze heeft me niet gebeld.’ Plotseling was het alsof iemand zijn strot dichtkneep. Wist ze van Lotte en hem? Dacht ze dat hij was vreemdgegaan? Was er nog steeds een Croweater die voor Maddox werkte?
      Je bént ook vreemdgegaan, Juice.
      Met een grom legde hij het stemmetje het zwijgen op.
      ‘Ga weg,’ snauwde hij naar Lotte, die hem bezorgd aankeek.
      ‘Ik ben niet of een of andere hoer die je –‘
      ‘Ga weg!’ schreeuwde hij, haar pols vastgrijpend en haar van het bed aftrekkend. ‘Sodemieter op, hoer.’
      Even brandde er een felle blik in haar ogen, daarna zuchtte ze, draaide zich ongemakkelijk van Kozik af en trok haar slip weer omhoog.
      Juice zakte op de rand van het bed neer, zijn hoofd in zijn handen.
      Ze haatte hem. Ze haatte hem, anders had ze hem wel gebeld.
      ‘Wat… wat zei ze?’ mompelde hij. ‘Denk je – denk je dat ze echt kan ontsnappen?’
      Het matras zakte in toen zijn broeder naast hem kwam zitten. Hij zette zijn telefoon op de luidspreker en speelde het voicemailbericht af.
      ‘Hé Koz,’ klonk een fluisterende, gespannen stem. ‘Kip en ik proberen te ontsnappen, maar als het niet lukt...’ Ze haalde diep adem. ‘We zitten op een eiland midden op zee, hooguit een kilometer bij een kilometer waar ze met een speedboot kunnen komen. Er zijn vijf bewakers, uh, nu nog vier bedoel ik, en Maddox is tot zaterdag weg.’ Er was een korte stilte. ‘Ik moet ophangen.’
      Geen woord over hem, geen woord over zijn kind. Zelfs het bericht aan Kozik klonk koud. Hij veegde langs zijn ogen toen een paar tranen die ontglipten.
      Kozik sloeg een arm om zijn schouder. ‘Misschien had ze gewoon geen tijd meer om je te bellen,’ zei hij zacht. ‘Kop op, het gaat om het bericht. We hebben eindelijk een beetje richting bij onze zoektocht en misschien belt ze zo nog met nieuws. Het is vier uur geleden. Misschien is ze al onderweg.’ Hij schonk Juice een optimistische glimlach.
      Geen tijd om te bellen… Ze had al eerder Koziks hulp ingeschakeld bij een lastige situatie, maar nu ze verloofd waren, had hij wel verwacht dat hij de eerste zou zijn. Hij staarde naar zijn hand, naar de ring die ze hem met kerst had gegeven. Zijn verlovingsring.
      En hij had net in een ander wijf gezeten – hij walgde van zichzelf.
      Hij haalde een paar keer diep adem, probeerde zich op de boodschap te concentreren. Ze was op een eiland niet ver van de kust – en misschien ontsnapte ze wel. Kwam ze naar hem terug. Dat was het belangrijkste, hoe hij zijn ontrouw weer moest goedmaken zag hij dan wel. Hij stond op en pakte zijn laptop om meteen te kunnen zoeken.
      ‘Heb je al geprobeerd terug te bellen?’
      ‘Meteen toen ik wakker werd, maar ze neemt niet op.’
      Juice probeerde het nare voorgevoel weg te denken, zonder dat hij precies wist waar dat door veroorzaakt werd; door de gedachte dat Dana’s ontsnappingspoging zou mislukken of door wat hij net zelf had gedaan…Reacties (4)

 • NicoleStyles

  Juice is officieel een ass in dit hoofdstuk:P

  8 maanden geleden
 • Sunnyrainbow

  Oo Juice..

  8 maanden geleden
 • AmeranthaGaia

  ‘Ga weg!’ schreeuwde hij, haar pols vastgrijpend en haar van het bed aftrekkend. ‘Sodemieter op, hoer.’

  Oké, nu ben je best wel een klootzak, Juice. Dit doe je helemaal zelf.

  8 maanden geleden
 • iceprinces14

  Als die ontsnappingspoging mislukt stop ik echt met lezen.... het is wel echt te spannend!!

  8 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen