Foto bij Casting - TV Show Blues - Alec Lightwood/Magnus Bane

Matthew Daddario

‘Daisy, wat moet ik aan naar die casting? Ik moet deze rol echt zien te krijgen. Ik zit al veel te lang zonder werk, misschien ben ik hier gewoon niet voor gemaakt. Ik had gewoon moeten gaan doen waar ik voor gestudeerd heb. Ik -‘ Voor ik m’n zin af kan maken, word ik onderbroken.
‘Oké, Matt, stop. Met deze mindset ga je die rol nooit landen. Je kan dit! Je bent oprecht één van de betere acteurs die ik ken, en dat zeg ik niet omdat ik je beste vriendin ben! Wees gewoon jezelf, en ga ze verpletteren daar!’
Ik adem even diep in.
‘Je hebt gelijk, Dais. Bedankt, ik app je vanmiddag, oké?’
‘Is goed, Mattie, succes!’
Een stuk kalmer dan vijf minuten geleden, hang ik de telefoon op. Ik trek een zwarte spijkerbroek uit mn kast, een zwart T-shirt met een V-hals, een grijze cardigan en een paar sneakers. Op naar die casting. Onderweg naar de voordeur check ik mijn haar nog eens in de spiegel, grijp mijn jas en tas van de kapstok en sprint richting het metrostation op de hoek van de straat. Gelukkig is het maar twee haltes, want ik ben al een beetje laat.
Eenmaal aangekomen bij het castingbureau, neem ik plaats in de wachtruimte naast een blonde jongen. Ik knik glimlachend naar hem als ik ga zitten.
‘Hey, Dominic.’ Zegt de jongen, terwijl hij zn hand uitsteekt.
‘Matthew, aangenaam. Voor welke rol kom jij auditie doen?’
‘Jace Lightwood, jij?’
‘Oh, nice! Alex lightwood!’
‘Heb je al eerder geacteerd?’
‘Jawel, alleen allemaal kleine bijrolletjes eigenlijk. Ik probeer al een tijdje een wat grote rol te pakken te krijgen, maar tot nu toe is dat niet gelukt. En jij?’
‘Ik heb inmiddels al wel wat films en series gedaan ja.’
‘Dominic Sherwood?’ Een dame die uit de auditieruimte gestapt is, roept de jongen naast me om zich te melden.
‘Succes man, hopelijk tot over een paar weken!’ Zegt hij terwijl hij opstaat en de auditieruimte in stapt.
Ik kijk een beetje om me heen, eigenlijk iedereen die hier zit is prachtig. Ik ben een beetje in gedachten verzonken, als ik plots mijn naam hoor.
‘Nogmaals, Matthew Daddario?’
Ik spring op.
‘Sorry, ja dat ben ik!’
‘Loopt u maar mee, alstublieft.’
Ik volg de dame de auditieruimte in, en sta meteen voor een lange tafel, met daaraan vier mensen. Waarschijnlijk de opdrachtgevers en de castingdirector.
‘Goedemiddag, wie ben je en wat kom je doen?’
‘Goedemiddag, mijn naam is Matthew Daddario, en ik kom auditie doen voor de rol van Alec Lightwood.’
‘Oké, take it away jongeman.’
Terwijl ik mijn ingestudeerde stukje zo goed als mogelijk opvoer voor de mensen aan tafel, zie ik ze tegelijkertijd allemaal druk aantrekkingen maken op hun kladblokken.’
‘Oké, heel erg bedankt. Over vier dagen wordt definitief besloten wie de rollen krijgen. Heb je over vier dagen nog niks van ons gehoord, dan moet ik je helaas teleurstellen, en anders krijg je over vier dagen een telefoontje.’ Met een wat norse knik werd ik weer naar de deur gewezen.
Hoewel ik niet zenuwachtig was voor ik hier binnen kwam, merk ik nu toch aan m’n lichaam dat die wel beginnen te komen na de laatste woorden van de castingdirector. Dat worden vier lange dagen, ben ik bang. In m’n achterhoofd denk ik nog even aan Dominic. Mocht ik de rol krijgen, hoop ik dat hij zijn rol als Jace krijgt. Toffe gast. Ik stap het castingbureau uit, en word meteen begroet door de felle zonnestralen. Het weer was een stuk slechter toen ik van huis ging vanochtend. Ik vis mijn zonnebril uit m’n tas, en loop richting Seth’s Deli, om even een broodje te eten en een bak koffie te drinken. Dan kan ik mooi meteen Daisy even een appje sturen.
Ik neem plaats op het terras, en bestel mijn usual latte machiatto met caramel en een broodje pesto kip.

Daisy🌼

Matt D
Hoi Dais! Kom zojuist van ‘t castingbureau
vandaan, volgens mij ging t best wel prima!
14:25
Matt D
Helaas, vieeeeeeer dagen wachten.
VIER, HELP, hahaha
14:26

MissDaisy🌼
Hahaha, ik zei toch dat het wel
goed zou komen?
14:28
MissDaisy🌼
Je moet je niet altijd zo druk maken,
je bent zo veel beter dan je jezelf doet denken
af en toe! Ik ga voor je duimen! Laat je wat
weten dan, vrijdag?
14:29

Matt D
Tuurlijk, als ik die rol krijg, ben jij de
eerste die het hoort!
14:31

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen