Foto bij What it takes 29 - Live Show 8

Sophie.


Vanavond heeft ook Harry een show, dus kon hij helaas niet meekijken met de live show.
- Good luck babe! Je kan het!! Ik denk aan je (altijd) x Haz -
- Jij ook Haz, succes en heel veel plezier!! Ik denk ook aan jou hihi. -

Ik begin vanavond met het nummer van Jess Glyne, en later op de avond zal ik Take Me To Church zingen. Ik ben zo benieuwd naar vanavond. Voor het eerste nummer heb ik een jurkje aan. Het tweede nummer draag ik gewoon lekker een spijkerbroek en een witte blouse. Ik kijk even op mijn telefoon. Ik had Jack vandaag nog niet gezien. De afgelopen week was hij vrij rustig geweest. Ik verzamel me bij de rest van de kandidaten en ga zitten. Jack komt naast me zitten. ''Ben je klaar voor vanavond?'' vraagt hij. Ik doe mijn oortje goed in en knik even. ''Jij ook?'' vraag ik hem, uit beleefdheid. ''O zeker.'' hij heeft een grote grijns op zijn gezicht. Ik bijt zacht op mijn lip en kijk voor me uit. Jack wordt opgeroepen en mag zijn eerste nummer zingen. De zaal gaat voor hem uit zijn dak en ook backstage dansen we op het nummer van Bizzey, traag.
Ik kijk toe hoe hij naar de jury loopt. ''Zo, Jack! Hoe gaat het met je?'' vraagt Jandino. ''Heel goed Jandino!'' zegt hij met een grijns en wrijft even in zijn handen. Jandino vraagt een beetje door. ''Ja, ik heb een klein nieuwtje..'' zegt hij.
''Ooooh....'' klinkt het door de hele zaal. ''Ja, Sophie en ik hebben na een goed gesprek besloten om toch de draad weer op te pakken!'' zegt hij. Verontwaardig spring ik op. ''Dat is niet waar!'' roep ik. Charley trekt me terug op zijn stoel. ''Rustig maar, het ongelijk wordt wel bewezen..'' zegt ze. ''Echt waar? Dat had ik niet gedacht.'' zegt Jandino. Ik voel mezelf koken van woede.
''Ja, kijk maar... Ze appte me vannacht nog dat ze me mist.'' grijnst hij en wijst naar het grote scherm. Mijn mond valt open als er berichten op verschijnen, die van mij lijken te komen. ''Dat heb ik nooit gestuurd! Ik wil niks met hem!!'' zeg ik tegen Charley. Wat is dit voor nachtmerrie? Dit kan niemand toch werkelijk geloven, of wel? Ik bijt zacht op mijn onderlip en vermijd oogcontact met de camera die zich op mij richt.
Jack ontvangt het jury commentaar. ''Ik vond het optreden niet goed.'' zegt Simon. ''Daar buiten vind ik het jammer dat je leugens over Sophie verspreid, want ik weet dat wat je zegt niet waar is.'' zegt hij. Ik grijns breed, Simon neemt het voor me op. ''Oehh...'' klinkt door de zaal. Jack zegt niks en verlaat na het commentaar het podium. Ik spring op en loop op hem af. ''Soph!'' roept Charley.
''Waar haal je het lef vandaan om zulke onzin te verspreiden!'' roep ik boos en geef hem een duw. ''Relax maar schatje.'' hij probeert me een kus te geven maar ik sla hem met mijn vlakke hand in zijn gezicht. Ik loop ruw langs hem en loop richting het trappetje van het podium. Ik pak even gauw mijn telefoon.
- Jack is weer bezig.. 😔 Hij loopt te liegen dat we gaan daten! Ik heb hem geslagen.. 😨 - app ik naar Harry. Ik weet dat hij het niet zal zien, maar ik wil het hem toch sturen zodat hij geen verkeerde dingen denkt. Ik stop mijn telefoon weg en loop het podium op als ik word opgeroepen. Nog steeds was ik boos, maar ik moest mezelf eroverheen zetten voor mijn optreden. Ik luister naar de tonen van mijn muziek en begin te zingen.
Falling into you, baby
Even electricity can't compare to what I feel when I'm with you
Ooh, baby
Giving up my ghost for you
And now I'm seethrough
You give me a feeling, feeling so strong
I know you've been treating, treating yourself wrong
So let me care for you
Ooh, baby
I'ma love you differently
I'll give you electricity
Give it to you.

Ik sluit het nummer af en zwaai vrolijk richting het publiek. Het zingen had mij zeker enorm opgevrolijkt en even doen vergeten wat er zojuist gebeurd was. Ik voeg me bij Jandino. ''Dus... Sophie.'' zegt hij. ''Klopt het wat Jack zegt?''
Ik schud mijn hoofd. ''Nee, het klopt totaal niet.. Ik weet ook niet waar hij het vandaan haalt.'' zeg ik en haal mijn schouders op. ''Schijnbaar is dat zijn manier om aandacht te krijgen.. Het werkt niet.'' zeg ik. ''En dat is het laatste wat ik hierover ga zeggen.'' ik haal eventjes diep adem en kijk naar Jandino. Hij knikt. Het jury commentaar is positief en Simon zegt nog even dat hij trots op me is. Ik grijns en bedank hen, waarna ik het podium verlaat. Ik loop de kleedkamer in en kleed me om in mijn volgende setje. Ik kijk op als mijn kleedkamer opengaat en draai me om. ''Ah Sophie!'' het is Jack. ''Jack, ga weg.'' hij sluit de deur achter zich en neemt plaats op een van de stoelen. ''Nee, wij gaan eens gezellig praten..'' zegt hij. ''Ik heb helemaal niks tegen jou te zeggen, zielig ventje.'' zeg ik en loop richting de deur. Jack pakt me ruw bij mijn pols en trekt me terug. Ik kijk hem kwaad aan. ''Wat wil je nou? Denk je nu echt dat ik bang van jou ben?''
''Ik wil jou Sophie, snap je dat niet?'' zegt hij en streelt langs mijn wang. Ik sla zijn hand weg. ''Ik wil jou niet.'' zeg ik kwaad. Mijn ademhaling is zwaar van de boosheid. ''Dat Styles vriendje van jou die moet je straks niet meer als je hier klaar bent en niet meer interessant ben, dus je kan je beter op mij focussen.'' fluistert hij en drukt zijn lippen in mijn nek. Ik geef hem een harde duw waardoor hij achterover valt. ''Je mocht willen dat ik je me op jou zou focussen! Viespeuk.'' sis ik en loop gauw de kleedkamer uit. Ik sla de deur hard achter me dicht en loop naar de rest toe. Het is alweer bijna tijd voor mijn optreden. ''Soph, gaat het?'' het is Charley die zich om me bekommert. ''Jawel, het gaat wel.. Ik ben zo klaar met Jack.'' zucht ik. ''Snap ik.. Nog maar een paar live shows, wie weet vliegt hij er wel uit vanavond.'' zegt ze. ''Ik hoop het..'' zeg ik.
Ik neem plaats op het podium voor mijn tweede en laatste nummer en haal even diep adem waarna ik begin te zingen.
My lover's got humor
She's the giggle at a funeral
Knows everybody's disapproval
I should've worshiped her sooner
If the Heavens ever did speak
She is the last true mouthpiece
Every Sunday's getting more bleak
A fresh poison each week
"We were born sick", you heard them say it
My church offers no absolutes
She tells me 'worship in the bedroom'
The only heaven I'll be sent to
Is when I'm alone with you
I was born sick, but I love it
Command me to be well
Amen, Amen, Amen.

Na mijn jury commentaar volgt de eliminatie. Jack staat bij de laatste twee, maar helaas wint hij het van Marlies. Zij moet ons helaas verlaten.

Reacties (1)

 • LeLouisx3

  Vervelende Jack.... Kan het publiek niet stemmen via sms? Dan vliegt hij er meteen uit met zijn leugens

  7 maanden geleden
  • Phuque

   Hahaha echt he! Weg met Jack!!!🤨

   7 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen