Foto bij What it takes 33 - De finale

Sophie.


Vanavond is de grote avond. De finale. Ik had hier de hele week naar uitgekeken. Ik zong vanavond drie nummers. Ik open de show met Sign Of The Times van Harry, welke ik opdraag aan mijn oma. Ze had mij verteld dat ze Harry zijn nummers had geluisterd en dit zo’n mooi nummer vond. Helaas is ze drie dagen geleden overleden, dus kan ze me het niet zien zingen. Vervolgens zing ik All Of Me van John Legend. De afgelopen drie dagen had ik amper contact gehad met Harry, hij vertelde mij enorm druk te zijn met het opnemen van nieuwe nummers, toch was ik ergens bang dat het hem allemaal te lang duurde. Mijn handen strijken over de stof van mijn prachtige zwarte jurk. Mijn make up is fantastisch en mijn haar gekruld. Uit voorzorg had Wouter mij waterproof mascara gegeven.
Nerveus wip ik heen en weer op een been als de show geopend word. Jandino opent de show met een praatje. “Onze eerste kandidaat opent vandaag de show met een prachtige versie van Sign Of The Times van Harry Styles.. Opgedragen aan haar, helaas drie dagen geleden overleden oma. Mag ik een groot applaus voor, Sophie?” Het applaus begint en ik loop het podium op. Ik neem plaats voor de staander van de microfoon en bijt zacht op mijn lip. Om mij heen zie ik foto’s van mijn oma, wat me even laat glimlachen. Ik luister naar de tonen van de muziek en begin te zingen, waarna het niet lang duurt voordat een traan over mijn wang rolt.

Just stop your crying
It's a sign of the times
Welcome to the final show
Hope you're wearing your best clothes
You can't bribe the door on your way to the sky
You look pretty good down here
But you ain't really good.

Verbaasd kijk ik op als ik iemand anders mee hoor zingen vanaf het volgende stuk.
If we never learn, we been here before
Why are we always stuck and running from
The bullets?


Met grote verbazing kijk ik naar Harry die de trap af komt lopen en met een glimlach op zijn gezicht naar me kijkt en even zwaait. Ik stop met zingen en kijk in volledige shock toe hoe hij op me afloopt. Hij knikt naar me als teken dat ik verder moet zingen. Ik herstel mezelf en zing in de microfoon verder. Harry slaat zijn arm om mijn middel en drukt een zachte kus op mijn wang. Ik pak zijn hand vast en knijp erin. Ik kan niet geloven dat hij hier is. Tranen lopen over mijn wangen terwijl ik het nummer zing. Bij het stukje Stop your crying veegt Harry mijn tranen weg, waarop ik een glimlach niet kan onderdrukken. Het nummer loopt ten einde en zelfs bij Harry rolt een traan over zijn wang. Op mijn beurt veeg ik deze weg en laat mijn hand op zijn wang liggen. Het dringt nog steeds niet helemaal door dat hij hier voor me staat. De muziek stopt en een luid gejuich barst los. “Hi beautiful..” Zegt hij en strekt zijn armen uit. Met een weet ik niet hoe snel tempo spring ik in zijn armen en begin ik te huilen. Harry aait troostend over mijn rug. “Ik heb je gemist...” zegt hij in mijn oor. Harry en ik kijken elkaar kort aan en lijken beide geen seconde te twijfelen en drukken onze lippen tegen elkaar aan. Terwijl om ons heen luid gegil en applaus los barst lijkt de grond wel onder mij weg te zakken zo gelukkig ben ik op dit moment. Hij is hier, hij staat bij mij, hij kust me! Terwijl heel Nederland dit kan zien.. Ik kan dit echt niet geloven.
We laten elkaar los en Harry zwaait even kort naar het publiek en blaast kushandjes. Ik kan de grijns op mijn gezicht niet onderdrukken. “Ik zie je backstage, oké?” Zegt Harry en kijkt me aan. Ik knik zacht en glimlach, waarna hij wegloopt. Ik kan dit niet geloven.. Ik voeg me bij Jandino, die me met een brede grijns opwacht. “Zo... Sophie! Wat een verrassing he?” grijnst hij. Ik sla mijn hand voor mijn mond. “Dit is niet goed voor mijn hart.” lach ik. Hij lacht. “Simon zijn schuld...” verbaasd kijk ik naar Simon die wat nonchalant lacht. “Verrassing.” zegt hij. Ik grijns breed en kijk hem dankbaar aan, terwijl ik hem ongeveer vier keer bedank. Het jury commentaar is onwijs positief. “Prachtig gedaan, ik zat mee te huilen.” Zegt Angela. Dankbaar knik ik en verlaat ik het podium waar Harry op mij staat te wachten. Hij trekt me in een knuffel en houdt me stevig vast. “Ik kan niet geloven dat je hier bent...” zeg ik en neem zijn gezicht in mijn handen. Hij grijnst. “Ik weet al twee weken dat ik kom.” knipoogt hij en geeft me een kus. Ik schud lachend mijn hoofd. “Flauw..” Grinnik ik. Hij haalt lachend zijn schouders op. “Je bent prachtig...” Zegt hij. Ik grijns even. “Ik moet me omkleden...” Zeg ik. “Ik loop wel mee..” ik neem hem mee naar mijn kleedkamer en grijns als hij de deur sluit en op slot draait. “Kun je mijn jurk los ritsen?” Vraag ik. Hij knikt en komt achter me staan. Hij ritst mijn jurk open en kijkt toe hoe de jurk op de grond ploft, waardoor ik in mijn lingerie naar hem toe sta. Zijn lippen drukken kusjes in mijn nek en zijn handen glijden van mijn heupen naar mijn billen. Aan mijn heupen draait hij me naar zich toe en tilt hij me op. Ik sluit mijn benen om zijn middel en mijn armen om zijn nek. Zijn lippen duwt hij tegen de mijne wat eindigt in een gepassioneerde kus. De kriebels gaan door mijn lijf als hij me neerzet op het bureautje en zijn vingers achter de rand van mijn string haakt. Mijn adem stokt even in mijn keel als hij zacht in mijn nek bijt en mijn benen opzij duwt zodat hij er wat beter tussen kan staan. Ik sluit mijn benen gewillig om zijn middel en hoor Harry’s ademhaling zwaarder worden. “God wat heb ik dit gemist...” fluistert hij en kijkt me aan. “Je moet je helaas weer aankleden.. Zo kan je het podium niet op.” zegt hij grijnzend en knijpt even in mijn bovenbeen. “Hm, je was gewoon aan het plagen dus...” glimlach ik. “Moest ik doorgaan dan?” grijnst hij. Zacht knik ik en bijt op mijn lip. “Hm..” hij trekt me dichter naar zich toe. Ik zoen hem kort terug maar stop hem.
“Ik moet me aankleden.” grijns ik en duw hem opzij. Ik spring van het bureau af. “Ik zie je buiten wel...” grijns ik. Ik moest ook mijn lingerie wisselen aangezien ik een witte jurk zou dragen. Hoofdschuddend en grijnzend verlaat hij de kamer en kijkt nog een keer naar me. Ik kleed me gauw om in de witte twin set en grijns breed als ik naar mezelf in de spiegel kijk. Harry is hier... Bij mij. Ik raak met mijn vingers mijn lippen aan. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven dat hij hier is. Ik verlaat de backstage ruimte en voeg me weer bij de rest. Met een brede grijns neem ik plaats naast Harry, die zijn arm om mij heen legt. “Je ziet er heel mooi uit...” zegt hij en kijkt naar me. Ik grijns eventjes. “Thanks..” glimlach ik verlegen en leg mijn hand op zijn bovenbeen. Ik knijp er zacht in en kijk op als Jack zuchtend met zijn ogen rolt. “Jaloers, Jack?” vraagt Harry, waarop ik een giechel niet in kan houden. “Mocht je willen..” zegt hij zichzelf verdedigend terug. Ik bijt zachtjes op mijn onderlip en kijk voor me uit. Harry lacht zacht.
Ik kijk eventjes nerveus richting het podium. Ik moet straks voor de laatste keer optreden. De allerlaatste keer, en ik ben zo enorm nerveus. Het is mijn laatste kans om te bewijzen wat ik in me heb. “Soph?” vraagt Harry. “Hmmm?” vraag ik en kijk hem aan. “Ben je nerveus?” vraagt hij me. Ik knik eventjes. “Nogal.. Het is het laatste optreden, de laatste kans die ik krijg om misschien wel te winnen..” zeg ik nerveus. “Soph, je gaat dit knallen.. Dat weet ik zeker! Je bent de beste..” zegt Harry en knuffelt me even. “Je hoeft je echt niet druk te maken of je wint, je wint dit.” zegt hij. Ik glimlach even.
“En dan... voor het laatste optreden..” ik kijk met grote ogen naar Harry. “Daar ga ik...” Zeg ik. Hij neemt mijn gezicht tussen zijn handen en drukt een kus op mijn voorhoofd. “Je kan dit!!” zegt hij. Ik knik even en sta op, waarna ik na mijn aankondiging het podium op loop. De muziek begint en ik begin te zingen.
What would I do without your smart mouth
Drawing me in, and you kicking me out
Got my head spinning, no kidding, I can’t pin you down
What’s going on in that beautiful mind
I’m on your magical mystery ride
And I’m so dizzy, don’t know what hit me, but I’ll be alright
My head’s under water
But I’m breathing fine
You’re crazy and I’m out of my mind
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning
'Cause I give you all, all of me
And you give me all, all of you
.
Het nummer sluit ik af en dan is het toch echt voorbij. Dit was het laatste nummer. Nu was het dan echt officieel voorbij mijn X Factor avontuur. Ik had er prachtige dingen aan over gehouden, Harry om te beginnen. Ik haalde een hand door mijn haren heen en voeg me bij Jandino voor het laatste jury commentaar. Na het commentaar worden Charley en Jack erbij geroepen.
''Dames en heren, wekenlang hebben we naar dit spannende moment toegeleefd, de spannende ontknoping.. Wie is de winnaar van X Factor 2019?''
Ik bijt zachtjes en nerveus op mijn lip. ''We beginnen, met degene die als derde geëindigd is.'' zegt Jandino. Na een korte spanningsopbouw maakt hij het bekend. ''Op de derde plaats, onze Jack!'' zegt hij. Ik klap kort voor hem als hij teleurgesteld naar Jandino loopt. Ik sla mijn armen om Charley heen en zij doet dit ook bij mij. ''Zo spannend.. Ik hou het niet meer.'' piep ik. Charley knikt. ''En de winnares, van X Factor 2019 is..... SOPHIE VAN BAARDEN!'' roept hij. Luid gejuich barst los. Ik sla mijn hand voor mijn mond en kijk met grote ogen naar Charley die mij stevig knuffelt. Ik begin te huilen en voel mijn schouders schokken. ''Holy shit....'' breng ik uit als Jandino de microfoon bij mijn mond houdt. Hij lacht en knuffelt me. ''Je hebt het meer dan verdiend!!'' zegt hij en duwt de beker in mijn handen. Blij houd ik hem omhoog en kijk naar Simon die op me af komt lopen. Ik knuffel hem stevig. ''Zonder jou had ik dit nooit gered.'' zeg ik. ''Je hebt dit helemaal zelf verdiend Sophie!'' zegt hij. ''Dan gaan we nog een keer de heupen losgooien hier! Een applaus voor Ronnie Flex met Energie!!'' Ik pak Charley vast en begin met haar te dansen op de maat van de muziek. Ik word al gauw door Simon weggetikt om interviews te geven en foto's te laten maken voor allerlei Nederlandse showbizz programma's.
Nadat dit klaar is verlaat ik het podium met de beker in mijn handen. Ik vlieg Harry in zijn armen die al klaarstaat om me te knuffelen.
''Daar zal je de winnares hebben!!'' zegt hij en streelt mijn zijn hand door mijn haren. ''Ik zei het toch.'' zegt hij met een brede grijns. Ik knik eventjes en grijns. ''Ik heb gewoon gewonnen!!'' zeg ik blij. ''Dit gaan we vieren!'' zegt hij.
Ik knik. ''Mijn moeder staat me vast op te wachten.'' grijns ik. Hij lacht. ''Oh oh..''
''Ze heeft het al weken over je.'' giechel ik en bloos. Harry lacht. ''Nou, pak je spullen dan gaan we..'' zegt hij. Ik knik en verzamel mijn spullen uit de kleedkamer. Ik kijk nog een keer rond en laat dan de deur achter me dicht vallen. Ik pak Harry's hand en verstrengel onze vingers. ''Ik ben zo trots op je, prachtige Sophie..'' fluistert hij en drukt een kus op mijn lippen. Ik bloos. ''Ik ben zo blij dat je hier bent...'' zeg ik en streel met mijn vrije hand langs zijn wang. ''I could kiss you all night.'' fluistert hij in mijn oor. Ik grijns. ''Nou, if you're lucky..'' knipoog ik.

Reacties (2)

 • LeLouisx3

  Zo zielig van haar oma. Ik zette het liedje SOTT op terwijl ik het verhaal las en ik voelde een traantje prikken in mijn ooghoek. Zodra Harry verscheen zat ik als een idioot te grijnzen naar mijn scherm

  6 maanden geleden
 • carlinnoss4

  Whoop whoop! Ik ga nu gauw de volgende lezen 😄

  6 maanden geleden
  • Phuque

   <3 leuuuk!

   6 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen