Foto bij H56

De auto van Alaïs komt de parking opgereden en met scheurende banden komt die tot stilstand. Enkel was de auto een beetje… misvormd. Henry’s blik kruist met die van mij en we gaan dan beiden bezorgd naar de auto van Alaïs.

Alaïs Spiorad pov.

Ik rijd de parking van de school op en zie tot mijn grote verbazing hoe alle leerlingen het schoolgebouw uitstappen en kleinere groepjes vormen bij hun auto’s. Ik parkeer mijn auto aan de rand van het grasveld die tegenover het betonnen schoolgebouw ligt. Ik haal de sleutel eruit en kijk dan op de klok. Te laat. Ik ben verdomme nog aan toe te laat. “Dit is allemaal jou schuld, weet je dat?”, snauw ik naar de geest die nog altijd achter in de auto zit. Ik draai me gefrustreerd om en geef hem een dodelijke blik. ‘Jongedame, als jij beter had leren rijden zou dit niet gebeurd zijn’, zegt hij rustig en kijkt verveeld naar buiten. “O ja? En wie was diegene die mij godverdomme heeft laten schrikken?”, bijt ik hem toe en hij kijkt me vernietigend aan: ‘Ten eerste, jij moet leren jezelf te beheersen. Ten tweede, vloek niet met Gods naam.’ “Eruit, zeg ik je. Nu”, sis ik en voor hij plots verdwijnt, zegt hij: ‘Met alle plezier’

Ik zucht, pak mijn jas van de achterbank en zie de afdruk van de geest zijn achterwerk op mijn jas. Ik heb lucht nodig. Ik doe mijn portier open en stap uit om dan begroet te worden door een koude herfstbries. Ik strek mijn rug als ik buiten ben en doe mijn jas aan. Ik voel dan de pijnlijke steek in mijn linkerschouder en grimas even. Ik knoop mijn beige jas toe en zie Henry en Edward tezamen op mij afkomen. Ik slaak een geërgerde zucht. Als ze beiden bij mij zijn, verbaas ik me erover dat ze niet naar elkaar beginnen te schreeuwen. “Alaïs, gaat het? Wat is er gebeurt?”, vraagt Henry meteen bezorgd en ik leun dan tegen de motorkap met mijn handen in mijn zakken. ‘Ik had een klein ongelukje’, zeg ik maar eerlijk en Edward kijkt naar de schade met een frons. “Zo’n klein ongelukje was het klaarblijkelijk nu ook weer niet echt hé? Een gebarsten raam en een grote deuk”, zegt Edward en ik volg zijn blik naar de schade. Ik haal mijn schouders op. “Het valt wel mee”, zeg ik en bijt op mijn lip als ik de pijn in mijn schouder voel. ‘Alaïs, je bent gewond. Je schouder ziet helemaal blauw en is opgezwollen’, zegt Henry en stapt naar me toe om dan mijn jas wat van mijn schouder te schuiven om zo de interne wonde te zien. “Je moet nu meteen naar het ziekenhuis”, besluit Henry en voelt dan aan de zwelling. “Auw!”, roep ik en trek mijn schouder terug. ‘Dat is niet nodig, het is vast en zeker gewoon een onderhuidse bloeding, meer niet”, zeg ik hoopvol en Henry zucht. “Alaïs, luister naar mij. Jij gaat naar een dokter”, zegt hij en ik slaag mijn hoofd achterover. ‘Henry, het is echt lief van je, maar het is oké, maak je geen zorgen om mij. En daarbij, je moest vandaag toch naar de tandarts?’, vraag ik en hij knikt. Hij zucht en geeft me een tedere kus op mijn wang. “Hoe graag ik je ook wil helpen schat, ik moet nu echt vertrekken. Maar Edward zal je wel naar huis brengen. Ik zal wel een takeldienst bellen om je auto mee te slepen en te repareren.”, zegt hij en ik protesteer: ‘Mijn auto werkt nog prima’ “Alaïs”, beveelt Henry dan en ik draai met mijn ogen. “Fijn, maar ik betaal zelf voor de kosten”, zeg ik en Henry kijkt met een meen-je-dit-nu blik. “Ik zorg wel voor de kosten schat. Jij gaat nu met Edward mee en hij brengt je naar het ziekenhuis. Toch Edward?” ‘Tuurlijk, geen probleem’, zegt Edward en we kijken elkaar kort aan. Ik frons. Ik heb echt iets gemist. Waarom zijn ze nu niet aan het vechten? Henry trekt me in een voorzichtige knuffel waarbij hij let dat hij mijn gewonde schouder niet aanraakt. “Ik zie je morgen en zorg voor jezelf, wil je?”, vraagt hij en laat me los en laat zijn handen op mijn heup rusten. ‘Dat beloof ik je’, zeg ik en zie over de schouder van Henry hoe Edward ongemakkelijk heen en weer beweegt. Ik voel de lippen van Henry op mijn voorhoofd en hij laat me dan los terwijl hij zegt: “En nu ga je met Edward mee, zonder tegenspraak” Ik zucht en kijk naar Edward.

Reacties (2)

  • VampireMichelle

    Ik ben eigenlijk benieuwd wanneer er klappen door Alaïs uitgedeeld gaan worden want die Harry en een paar anderen solliciteren er wel naar

    1 jaar geleden
  • Allmilla

    xDIk snap Alaïs' verwarring wel, als opeens alles rustig is tussen die twee jongens... Ik ben benieuwd hoe ze gaat reageren als ze te horen krijgt dat Edward haar 'neef' is...;)

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen