Als we beiden ons ontbijt op hebben, reken ik af en vertrekken we richting het dichtstbijzijnde winkelcentrum. De eerste winkel die we tegen komen is de H&M.
‘Oké Dais, ik snap niks van kleding. Als jij nou iets uitzoekt waarvan je denkt dat het mij staat, dan pas ik het.’
Nog voor dat ik uitgesproken ben, is Daisy al verdwenen tussen de kledingrekken. Het duurt dan ook niet lang voor ze weer voor me staat met een stuk of drie complete outfits.
‘Kom op, je moet gaan passen!’
Ze geeft me de kleding, en samen lopen we richting de paskamers.
‘Wel eerlijk zijn zo hè?’
‘Duh!’
Het eerste wat ik aan trek is een nette, zwarte broek met een een overhemd. Een overhemd met een patroon waar ik bijna duizelig van word, zo druk. Het zijn een soort dubbele blokjes met afgeronde hoeken, in wit en paars. Daarbij heeft ze een zwart colbert gegeven. Als ik alles aan heb, stap ik het pashokje uit.
‘En?’
‘Mm, dat overhemd is misschien toch een beetje té. De rest is top. Probeer dit eens met dat polkadot overhemd!’
Zoals gevraagd verdwijn ik het pashokje weer in, en verwissel het wit met paarse overhemd voor een wit overhemd met zwarte polkadots. Als ik in de spiegel kijk, ben ik positief verrast. Ik draag vrijwel nooit wit, maar als ik eerlijk ben staat het me wel. Enthousiast stap ik dan ook het pashokje uit.
‘Dit vind ik leuk!’
‘Ik ook, maar ik denk toch dat we moeten gaan kijken voor een wat hipper model jasje. Dit staat netjes, maar wel een beetje, tsja, begrafenis netjes, zeg maar.’`
‘Oke, fair enough, maar dit overhemd gaat in ieder geval mee. Een nette, zwarte broek heb ik zelf ook nog wel in de kast hangen.’
In het pashokje kleed ik me om in de volgende outfit. Een antraciet grijze pantalon, een wit overhemd en een gilet in dezelfde kleur als de broek.
‘En, wat vind je van deze?’
‘Tof, maar misschien weer een beetje overdressed. Alsof je té hard je best hebt gedaan. Het staat je, maar het is zo niet... jij.’
‘Agreed, op naar de volgende winkel. In ieder geval hebben we al één overhemd.’

We struinen voor mijn gevoel nog uren door het winkel centrum, winkel in, winkel uit. Rond een uur of drie heb ik inmiddels drie compleet nieuwe outfits, en vind ik het wel tijd om richting huis te gaan. Dan heb ik tijd zat om nog te douchen, te scheren, om te kleden en hopelijk nog even een momentje om me mentaal voor te bereiden op deze avond. Tussen het winkelen door heb ik nog even geregeld dat we in ieder geval een tafeltje hebben vanavond om half zeven.
‘Dais, bedankt weer voor je adviezen. Het enige wat ik nu nog moet doen, is beslissen welke van de drie outfits ik aan ga trekken!’ Zeg ik tegen Daisy, zodra we afscheid nemen net voor dat ik de metro uit mt stappen.
‘Wat je ook kiest, je gaat er sowieso goed uit zien, Matts! Veel plezier vanavond. En doe vooral niks wat ik ook niet zou doen! Dan zijn er nog best wat opties.’ Lacht ze.
Ik geef haar een knuffel, pak mijn tassen en als de metro stopt stap ik uit en zwaai haar nog even uit.

Als ik thuis ben, leg ik alle drie de outfits voor me op bed.
Het witte polkadot overhemd met een zwarte broek en een paar stoere zwarte boots.
Een grijze pantalon met een wit overhemd, alleen zonder het gilet maar met bretels en een paar nette, zwarte schoenen en als laatste een hele donker blauwe jeans, met een grijze, thin knit sweater met een v-hals en een velvet, navy blue bikerjack. Ik besluit eerst maar op mijn gemak te gaan douchen, dan heb ik nog tijd om mijn keuze te maken. Na het douchen scheer ik me, en ben veel langer bezig met mijn haar dan de bedoeling was. Ik besluit de outfit met het bikerjack aan te trekken en combineer het met de zwarte boots van de eerste outfit. Als ik op mijn horloge kijk zie ik dat het al bijna half zes is, en ik dus moet gaan opschieten. Ik spuit m’n parfum op en stop m’n portemonnee in mijn jaszak. Als ik beneden kom word ik begroet door Dom.
‘Zo, wat zie jij er strak uit. Wat ga je doen?’
‘Date, moet gaan, je ziet me vanavond of morgen wel!’
Voor dat hij kan vragen met wie ik op date ga, ben ik de trap al af naar beneden. Dat is een gesprek voor een andere keer. Ik loop naar de gezamenlijke parkeerplaats van ons huizenblok, en ga op zoek naar mijn auto. Ik gebruik dat ding zo weinig hier, dat ik me niet eens meer kan herinneren waar ik hem voor het laatst geparkeerd heb. Na even zoeken vind ik hem. Mijn zwarte Chrysler 300c station. Ondanks dat ik er zelden in rij, ben ik nog steeds elke dag blij met dat ding.

Ik parkeer bij Harry voor de deur, stap uit en loop naar de voordeur. Vrijwel direct als ik aanbel, gaat de deur open. Alsof hij achter de deur al op me stond te wachten.
‘Wauw.’ Is het enige wat ik uit mijn mond krijg al ik hem zie staan. Hij heeft sowieso een super goede kledingsmaak, maar vanavond ziet hij er helemaal uit om door een ringetje te halen. Zijn haar is perfect gestyled, en de zwarte broek en het colbert dat hij draagt lijken perfect voor hem op maat gemaakt.
‘Wauw yourself.’ Antwoordt hij, terwijl hij zijn ogen van mijn haar tot mijn tenen laat glijden.
Ik glimlach naar hem en steek mijn arm uit.
‘Ga je mee?’
Hij haakt zijn arm in die van mij, en als we bij m’n auto zijn open ik de deur voor hem.
‘Nou nou, wat een gentleman.’ Lacht hij.
Als hij ingestapt is, gooi ik de deur dicht, loop naar mijn eigen kant en adem even diep in voor ik instap. Ik geloof niet dat ik vaak in mijn leven zo zenuwachtig geweest ben. Zeker niet voor een date in ieder geval.
‘Is het jouw auto?’ Vraagt hij als ik ingestapt ben.
‘Ja zeker. Al sinds ik een jaar of vijftien was, had ik mijn zinnen op deze auto gezet. Dus toen ik twee jaar geleden eindelijk de mogelijkheid had om er eentje aan te schaffen, heb ik dat meteen gedaan. Nog geen dag spijt van gehad.’
‘Snap ik, hij is prachtig. Fits you well.’
In mijn ooghoek zie ik die oh zo charmante lach, en ik voel het bloed naar mijn wangen stromen. Zoals verwacht is het op dit tijdstip vrij druk in New York. Druk is het overigens altijd, maar het precies spits. Ondanks dat het restaurant eigenlijk maar op een kwartiertje afstand ligt, doen we er ruim een half uur over. Als we aan komen rijden, stap ik uit en doe de deur open voor Harry. Ik bied hem mijn hand aan, zodat hij uit kan stappen en geef vervolgens mijn sleutels aan de jongen van de Valet Parking.
‘Fancy, ben ik niet een beetje underdressed?’ Ik zie de twijfel op Harry zijn gezicht.
‘Je ziet er geweldig uit, maak je geen zorgen.’
Binnen krijgen we een tafeltje aan het raam. Met het reserveren had ik al gevraagd om een fles witte wijn, en deze staat dan ook al netjes op tafel. De serveerster schenkt voor ons beide een glas wijn in, en geeft ons de kaart.
‘Ik kom zo terug om uw bestelling op te nemen.’ Ze glimlacht vriendelijk en loopt eg van onze tafel.
‘Ik hoop dat ik een beetje een goede keuze heb gemaakt qua restaurant. Ik dacht ik neem iets met een vrij uitgebreide kaart.’
‘Oh Matthew, dit is perfect. Keuze genoeg.’ Zegt hij, terwijl hij op de kaart kijkt.
‘Ik denk dat ik carpaccio vooraf neem, jij?’
‘Ik denk dat ik de Avocado en Palmito salade neem.’
‘Bah, avocado.’ Lach ik.
Als de serveerster terug komt, bestellen we beide ons voorgerecht. Als hoofdgerecht kies ik voor Bife de Lomo en Harry gaat voor Bife Ancho. Het duurt niet lang voor onze voorgerechten op tafel staan, en we ons tweede glas wijn inschenken.
‘Wil je proeven?’ Vraag ik, terwijl ik mijn vork omhoog hou.
‘Sure!’ Ik hou hem mijn vork voor zodat hij een hap kan nemen.
‘Wauw, dit is echt heel lekker. Ik zou willen zeggen proef van mij ook gerust, maar het is heel veel avocado.’
‘Thanks but no thanks.’ Lach ik.

Als ons hoofdgerecht geserveerd wordt, kijkt Harry me aan.
‘Heb je wel eens eerder met een man gedate?’
Ik hoopte zo dat deze vraag niet zou komen.
‘Nee, ik kan me eerlijk gezegd niet eens herinneren wanneer ik überhaupt voor het laatst gedate heb.’ Antwoord ik, terwijl ik verlegen mijn ogen van hem afwend.
Ik voel ineens hoe hij zijn vingers op de rug van mijn hand legt.
‘Hey, I’m not judging. Ik was gewoon nieuwsgierig.’
Als ik op kijk, kijk ik recht in die prachtige bruine ogen.
‘Weet je, ik schaam me er soms best wel voor. Ik bedoel, ik ben éénendertig en heb nog nooit een serieuze relatie gehad. En als je dan een beste vriendinnetje hebt zoals Daisy, die maar twee keer met die lange wimpers hoeft te knipperen en half mannelijk én vrouwelijk Amerika ligt aan haar voeten... dat is soms best vervelend.’
‘Dat kan jij ook, Matthew, geloof me. En is niks om je voor te schamen toch, ieder zijn eigen tempo.’ Zegt hij, terwijl hij zachtjes mijn hand vastpakt.
‘En jij?’ Vraag ik.
Ik zie aan zijn lach dat hij dit ook een ongemakkelijke vraag vindt.
‘Ik heb... aardig wat dates gehad in de afgelopen jaren. Zowel mannen als vrouwen.’

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen