1x17 Chasing the Unknown Songs

Ruelle – Until We Go Down
Thirty Seconds To Mars – Rescue Me
Twin Wild – Willow Tree
Two Feet – I Feel Like I'm Drowning
Overview
Title: Chasing the Unknown
Release Date: 8 April 2019
Episode: 17 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Here it is! Veel plezier ermee:D

WinterDawn

Het is vroeg in de ochtend als de vogeltjes buiten tsjilpen en de zon al door de ramen naar binnen schijnt. Jaxson opent zijn ogen als de grote hoeveelheid licht hem meer wakker houdt dan laat slapen. Met zijn rechterarm tast hij op het nachtkastje naast het bed af waar zijn telefoon ligt. Eenmaal gevonden en goed in zijn handen, merkt hij op dat het vijf uur in de ochtend is. Nog zo’n anderhalf uur voor hij wordt verwacht in de enorme zaal die Sam hem gisteren heeft laten zien. Meteen dwalen de gedachten terug af naar zijn oud-collega die zich gisteren nogal vreemd gedroeg. Toen Jaxson hem tegen de muur had geklemd, leek het hem niks te doen als zowel dat hij geïntimideerd leek te zijn. Met een zucht laat Jaxson zich dan maar uit bed vallen voor hij naar de badkamer loopt om de warmte stralen van een zeer luxe en dure badkamer uit te testen. “They better be good!”, mompelt hij dan als de eerste waterdruppels uit de kraan naar beneden komen vallen. Met zijn linkerhand leunt hij tegen de muur aan en hangt zijn hoofd naar de grond gebogen met zijn ogen gesloten. Veel anders dan thuis of bij Daniel is deze douche ook niet. Een diepe zucht verlaat zijn lichtelijk geopende mond, voor hij weer normaal onder de straal gaat staan.

Niet veel later, wanneer hij klaar is met douchen, wikkelt hij een spierwit badlaken om zijn middel heen. Ongemerkt neemt hij zijn special met een andere satelliet van IMPB verbonden MacBook op schoot voor hij nog een aantal scans laat draaien en Daniel op de hoogte houdt met een versleuteld bericht die alleen de software op de telefoon van Daniel weet te ontcijferen.

In een zwarte baggy sport korte broek waar op hij een zwarte baggy shirt heeft aan getrokken en een paar dure mat, zwarte Nike Air Max’ sneakers en een rode bandana om zijn voorhoofd gebonden warmt hij zich dan om kwart voor zes in de ochtend op als hij ergens een geweldig mooie, afgelegen plek heeft weten te vinden op het landgoed. De jonge rechercheur is druk in zijn taekwondo oefeningen dat hij helemaal de tijd uit het oog verliest als er ineens een golf karretje voor zijn neus verschijnt. “Wat ben jij dan aan het doen?”, laat hem opschrikken uit zijn concentratie dat hij bijna zijn evenwicht verliest. “Opwarmen?”, klinkt er dan heel schaapachtig vanuit de blonde jongeman. Heel even klinkt er wat gegiechel als hij uiteindelijk door heeft wie hem is komen zoeken. Zijn ogen haast zo groot als schoteltjes, kijken dan recht in de ogen van de baas die achter het stuur van het golfkarretje zit. “Het spijt me dat ik te laat ben.” “Get in the car , Brad! Als je zo fanatiek bent met de test van zo, dan zie ik het door de vingers!” Wetende dat hij nooit met de verkeerden moet sollen, springt hij snel op een lege plaats in het kleine wagentje. Als hij dan nog geen seconde op zijn plaats zit, vervloekt de blondharige jongen zich voor het vergeten van de tijd als hij van links naar rechts in de wagen wordt gesleurd door de vreselijke race rijstijl van de baas.

Samen met nog een aantal andere nieuwe jongens, staan ze op een rij voor de enorme villa op het landgoed. “Jullie eerste opdracht is het verdedigen van mijn leven. Ik heb wel eens last van een organisatie die zich met hun neus in mijn zaken lijkt te steken waar ik ze niet wil hebben! Ze zijn niet beroerd om tot het uiterste te gaan.”, en voor Jaxson het weet, vliegt hij door de lucht omdat Sam hem te grazen lijkt te willen nemen. Helemaal van zijn propos te zijn gebracht, landt de jonge rechercheur hard op de grond waarbij voor even alles voor zijn ogen lijkt te draaien. Die had hij niet zien aankomen als hij eerlijk moet zijn. Wanneer hij het gezicht van de verrader boven hem ziet hangen, komt hij weer bij. Met een enorme adrenaline kick, weet hij Sam op de grond te duwen vanaf zijn positie, waarna hij hem uiteindelijk in een stevig houdgreep op de harde ondergrond van grint blijft duwen. Het duurt dan ook niet lang, voor hij door anderen van Sam af wordt getrokken en tegen wordt gehouden om hem verder nog wat aan te doen. Inmiddels wordt duidelijk dat hij met zijn plotselinge kracht, enkele stenen uit het grint door de huid van het voorhoofd bij Sam heeft weten te boren. Enkele bloed straaltjes lopen langs zijn ooghoeken en neus naar zijn lippen en een bloedlip zorgt voor een ander straaltje bloed over zijn kin. “You’re dead!”, gromt Sam voor hij door een ander mee wordt genomen. Vanuit Jax z’n ooghoeken ziet hij de baas hem inspecteren met wat dicht geknepen ogen. Van binnen kan hij zichzelf wel voor de zoveelste keer vervloeken vandaag.

In afwachting van een sanctie die tegen hem genomen zal worden, zit hij op zijn eigen, luxe logeerkamer. In tussen tijd heeft hij bedacht wat hij moet doen om niet meteen van Zanzibar af te worden gekickt waardoor zijn lead weer zal verdwijnen. Op een USB-stick heeft hij alle data verzameld inclusief de video’s waarop de fouten van Sam te zien zijn en het niet reporten van Jaxson aan de baas. Door de technologie die hij gebruikt, heeft hij het hoofd van Ahmed op de video’s van waar hijzelf op te zien is, weten te verwerken. Er klinkt geklop op de deur, waardoor Jaxson snel zijn MacBook in de koffer weet te verstoppen. “Mister Clifford? U wordt bij de baas verwacht.” Met de USB-stick verstopt in zijn broekzak, loopt hij op de inmiddels wagenwijde geopende deur af. Rustig en kalm loopt hij achter een van de mannen voor hem aan.

“Ga zitten.”, klinkt het kortaf waarna de jonge rechercheur zacht op zijn binnen lip bijt. “Wat was er tussen jou en Sam aan de hand daar straks! Jullie waren toch vrienden?”, klinkt het enigszins kwaad. “Waren ja.”, komt er pijnlijk uit zijn mond terwijl zijn blik op de vloer gevestigd is. “Leg uit!”, klinkt er nog eens nors waarna Jaxson een diepe zucht neemt. “Sam heeft onze organisatie …”, heel even bijt Jaxson op zijn lip: “…in Monaco verraden. Wij waren een underground bende en wisten uit ieders handen te blijven, tot Sam de verrader naar die IMPB-organisatie is gegaan. Ik ben hier gekomen om u te waarschuwen voor zijn daden. Wat hij bij ons heeft gedaan, doet hij zo ook bij u. Het zal me niks verbazen als hij nog steeds undercover voor de IMPB werkt! Ik heb hun servers weten te hacken en ze zijn u aardig op het spoor.” Niet veel later, neemt hij de USB uit zijn broekzak. “Hier het bewijs dat hij u heel veel dingen niet heeft verteld.” Jaxson wil opstaan, als hij gesommeerd wordt te blijven zitten. In het bijzijn van Jaxson, bekijkt de baas die voor hem zit de beelden en informatie op de laptop voor hij Sam oproept via de intercom. Met een nonchalante houding komt Sam binnen lopen. Eenmaal voor zijn baas te staan, volgt een enorme klap in zijn gezicht en wordt hij stug bij zijn kraag gegrepen. “En jij denkt dat ik er niet achter kom? Denk je dat ik achterlijk ben! Dat ik hier al die tijd aan heb gewerkt zodat jij mijn plannen kan saboteren! Ik wil je hier niet meer zien Sam! Laat staan dat je nog zal blijven leven als dit bij die organisatie van je terecht komt!” Met een gebaar, laat hij Sam hardhandig afvoeren. “Die zien we niet weer…”, klinkt het nors voor hij strak aangekeken wordt met een glimlach: “… welkom bij het team, Brad Clifford.”

Reacties (2)

 • Sunnyrainbow

  Geweldig!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   ^^ hihi. Na alles wat Sam Jaxson aan had gedaan, werd het wel eens tijd dat Jaxson Sam wat aan deed toch? XD Haha

   1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Joe.. Bitches!!!!!! Lets go!!!
  Max max max max max max!!!!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hahahahahaha. Love it <3 Ik zie je al helemaal dansen dat er iets met Sam is gebeurd hahaha:P

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen