. . .

Alex bladerde door het enige fotoalbum dat ze bezat en dat nog niet eens voor de helft gevuld was. Met een flauwe glimlach liet ze zich meevoeren door de herinneringen. Op deze bladzijde stonden foto’s van de keer dat ze Kip had meegenomen naar een monstertruckrally toen hij was afgestudeerd. Zelf had ze haar middelbare school niet eens afgemaakt, dus het was een prestatie die ze had willen vieren. Ze hadden op een weiland naast het evenement gekampeerd in een veel te krappe tent en met veel te veel bier, en toen haar broertje een leuk meisje tegenkwam had ze de laatste nacht zonder tent gezeten.
      De deurbel haalde haar uit haar herinneringen. Ze checkte haar telefoon om te zien of ze geen gemiste oproep had gehad – ze wachtte nog steeds op nieuws over Kozik – maar er waren geen meldingen. Uiteindelijk bleef ze gewoon aan tafel zitten. Er was toch niemand die ze wilde spreken. Ze had geen behoefte aan Mila’s gezeur en op Juice zat ze al helemaal niet te wachten.
      Ze bladerde verder door het boek, maar het duurde niet lang voordat er tegen de achterdeur werd gebonsd. Door het glas heen zag ze hem naar binnen turen.
      ‘Kom op Alex, doe niet zo koppig!’
      Ze negeerde hem, totdat ze gerommel aan het slot hoorde en besefte dat hij weer bij haar in probeerde te breken. Geagiteerd kwam ze overeind en strompelde naar de deur toe. Met een ruk draaide ze het slot om en sloeg de deur naar achteren, waardoor hij tegen zijn hoofd knalde. Net goed. ‘Flikker op, Juice.’
      ‘Maar ik – ’
      ‘Als je nog een keer zegt dat je van me houdt dan stomp ik je op je bek,’ waarschuwde ze hem.
      Hij keek op. Hoewel ze verwacht had een gekwetste uitdrukking te zien, werd zijn gezicht nu grimmig. Met een vlotte beweging greep hij haar hardhandig bij haar bovenarm vast, trok haar ondanks haar gewonde been naar binnen en kwakte haar op de bank neer. ‘Hou nou eens op dat dwarse gedoe van je en luister naar me!’
      De eerste gedachte die door haar heen flitste, was dat hij er fucking heet uitzag als hij kwaad was. Direct daarna duwde ze geërgerd die gedachte weg, hoewel iets warms zich bij haar ijzige woede voegde toen ze in een flits voor zich zag hoe hij haar hier ruw op de bank zou nemen. Verward schudde ze het beeld van zich af en keek hem aan.
      ‘Ik ben naar Clay geweest en hij houdt het voor zich.’
      Alex snoof. ‘Tuurlijk. En wat wil hij daarvoor terug? Moet ik me ook door hem laten neuken? Wat denk je dat ik ben, een fucking hoer?’
      Juice vloekte en trapte tegen de tafel, die een luide krak liet horen. ‘Doe niet zo idioot! Betekent dit dan helemaal niets voor je?’ snauwde hij, naar zichzelf en haar wijzend. ‘Doe je het alleen met me omdat je bang bent dat ik je anders verlink? Ik hoef niet te horen dat je van me houdt want ik merk ook zo wel dat je dat niet doet, maar beteken ik überhaupt wat voor je? Als Shane was je mijn beste vriend maar nu schreeuw je tegen me dat ik me aan een boom moet ophangen? Weet je zelf wel wat je uitspuwt als je kwaad bent, hoe fucking pijn je anderen doet? Niet alleen mij, maar net zo goed Mila en weet ik veel wie nog meer?! En waarom? Alleen omdat ze om je geven!’
      ‘Jij bent degene die me heeft verraden, die niet let op wat ie uitkraamt,’ antwoordde ze koppig. ‘Hoe had je dan verwacht dat ik zou reageren?’
      ‘Ik dacht dat je nooit meer zou reageren!’ schreeuwde hij. ‘Ik dacht dat je dood was. DOOD, hoor je me? Jij draaide door toen je broertje stierf en schoot je eigen maatje dood en je neemt het mij kwalijk dat ik je echte naam uitroep?!’
      Alex kwam overeind van de bank en keek hem fel aan. ‘Waag het niet om dat met elkaar te vergelijken. De band tussen Kip en mij was van een héle andere aard dan die van ons.’
      ‘Goh ik mag hopen van wel ja,’ sneerde hij. Zijn gezicht straalde de hitte af van de woede die hij voelde en in een opwelling greep ze hem bij zijn kraag en keek hem met een wilde blik aan.
      ‘Neem me.’
      ‘W-wat?’ vroeg hij verdwaasd.
      ‘Neuk me. Hier op de bank. Of op de grond – tegen de muur, wat je wil.’ Hongerig naar zijn lijf, drukte ze haar lippen tegen die van hem.
      ‘Wat? Nee,’ reageerde hij geïrriteerd en hij duwde haar van zich af. ‘Ik wil niet of ander speeltje van je zijn waar je op losgaat en wat je daarna weer aan de kant smijt. Ik wil een relatie met je maar volgens mij heb jij geen flauw idee wat dat inhoudt.’ Zijn donkere blik kruiste de hare en er trok een naar gevoel door haar heen. Hij zette er een punt achter.
      ‘Ik dacht dat je je niet zo makkelijk zou laten wegduwen.’
      ‘En ik dacht wij iets hadden samen. Maar deze hele relatie draait alleen om jou. Blijkbaar zaten we er allebei naast. Dus best – dan is het maar klaar, als dat is wat je wilt. Als ik alleen goed ben om te neuken dan zoek je daar maar iemand anders voor.’
      Na die woorden draaide hij zich met een ruk om en beende naar buiten. Alex liet zich zuchtend op de bank zakken. Haar ogen trokken, maar er kwamen geen tranen. Misschien was het beter zo. Hij verdiende wel wat beters dan de puinhoop die zij was.

. . .


Juice wreef over zijn gezicht terwijl hij een stevige hijs van de joint nam die hij net gerold had. Hij zat in een bankje op zijn porch – daar waar hij voor de tweede keer met haar gezoend had. Of met hem, toen nog. Het was bizar, maar hij miste zijn vriend. Het was alsof ze wel degelijk twee verschillende personen waren. Shane had altijd naar hem geluisterd, was altijd rustig gebleven, had zich kwetsbaar durven opstellen… maar Alex ging steeds om het geringste door het lint en als ze boos was dan drong er gewoon niets tot haar door. Kwam het door wat Miles had gedaan? Riep dat de angst op dat Clay dat ook van haar zou verlangen? Dacht ze zelfs dat híj dat van haar verlangd had? Nee – ze had hem gewild. Hij had het in haar ogen gezien, hij had het gevoeld, elke keer dat haar vingers langs zijn lijf gleden. Of was dat gewoon omdat ze die ándere ervaring wilde vergeten? Het voelde alsof ze hun vriendschap waren kwijtgeraakt, ergens de afgelopen dagen. Soms voelde het alsof hij alleen een Croweater in haar ogen was, een manier om haar frustraties te boven te komen. Net zoals ze net had gewild.
      Met een zucht staarde hij vooruit. En nu? Was het nu over? Misschien was het beter – ze konden beiden geen extra stress gebruiken. Maar hij hield van haar, vandaag was hem dat duidelijker voor ogen gesteld dan ooit. Hij wilde haar niet kwijt – maar hij wilde deze verbitterde Alex ook niet, die zich voor hem afsloot, die hem alleen als een uitlaatklep zag. Hij wilde dat ze haar woede, haar pijn losliet of hem er deelgenoot van maakte en hij had geen flauw idee hoe hij dat voor elkaar moest krijgen. Hij had er al vaak genoeg op aangedrongen, maar ze was bang dat ze zichzelf niet meer bijeen kon rapen als ze haar muren even liet zakken en dat ze daardoor niet langer de onverzettelijke prospect zou zijn als wie ze zich voordeed.
      Het duurde echter nog negen maanden voordat ze haar masker zou afzetten, voordat ze zou toegeven wie ze was en Juice had geen flauw idee hoe ze die lange periode door moest komen. Als hij eerlijk was, dacht hij niet dat ze het kon.
      Niet zonder anderen – en die duwde ze van zich af. Hij voelde zich stompzinnig omdat hij had gedacht dat Alex dat niet bij hem zou doen, maar hij had nu het gevoel dat hij zich in hun hele relatie vergist had. Vanaf het moment dat Shane naast hem op de barkruk was gaan zitten en hem had aangemoedigd om over zijn eerste moord te praten, had hij steeds opnieuw zijn hart bij de prospect gelucht.
      Alex zelf had dat niet gedaan. Alleen die allereerste nacht – en daarna nooit meer. Wekenlang had ze haar ware zelf voor hem afgeschermd, en zelfs nu hij wist wie ze was, nu ze met elkaar gevreeën hadden, voelde het alsof ze dat nog steeds deed.
      Clays woorden schoten door zijn hoofd. “‘Als je haar niet onder de duim houdt, ligt ze eruit.”
      Zij was niet langer degene waar alles van afhing. Het slagen van haar missie, dat waar haar hart voor klopte, hing nu van hem af. En hij wist bij god niet hoe hij Alex onder de duim moest houden – hij kon haar verdomme niet eens in zijn armen houden op het moment.


Reacties (2)

  • VampireMouse

    Soepeltjes is anders niet.... Alex get up!! En ga naar Juice boy 😍😍

    1 jaar geleden
  • Sunnyrainbow

    Pff wat een heftige relatie hebben zij toch..

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen