Foto bij 46 Monaco – Monday 3

Tadaa! Dat ben ik met Olav en Jack! <3 Was zo een onwijs gave show!

Dankjulliewel voor de super lieve reacties en de Kudo's. Jullie weten half niet hoe mij dat motiveert! Speciaal daarom een extra lang hoofdstuk <3

Wat zijn jullie verwachtingen voor China?

Jade’s point of view
Ik leun met mijn hoofd tegen het raam terwijl Luna de auto richting de politie rijdt.
Mijn ogen branden en mijn hoofd bonkt terwijl ik terug denk aan het gesprek met Max.
Zodra ik zijn stem hoorde begon ik alweer te huilen. Ik zou zo graag in zijn armen willen verdwijnen en met hem kunnen knuffelen terwijl hij mij vertelt dat alles goed komt. Maar op dit moment weet ik ook dat ik niet van hem kan verwachten dat hij nu stel op sprong naar Nederland komt vliegen.
Ik wrijf zo onopvallend mogelijk een traan uit mijn ooghoek. Ik weet dat Luna het gezien heeft als ik een geruststellend knijpje in mijn been voel. Ik bestudeer mijn beste vriendin achter het stuur.
Haar beide handen liggen weer op het stuur en haar blik is geconcentreerd op de weg. Haar gezicht verraadt niets, alleen maar concentratie. Het lijkt wel alsof ze haar emoties heeft uitgeschakeld. Zou ze dat zo makkelijk kunnen, dat niets voelen? Of kan ze het goed verbergen. Eerlijk? Na al die jaren heb ik nog steeds geen idee. Als je eindelijk denkt dat je haar emoties kent, zit je er toch weer naast.

Het gesprek met de politie gaat als een waas aan mij voorbij. Ik beantwoord netjes de vragen over onze relatie, over Oostenrijk, de gebeurtenissen daarna en het gedoe van vannacht. Ondanks dat ik niet dacht te worden verrast over de uitkomst en er eigenlijk al van uitging dat we verder dan de foto's op het internet geen leidraad hebben heeft Luna mij weer verbaasd. Niet alleen is ze goed in het beveiligen van mensen, maar ook in het beveiligen van zichzelf en haar, ons, huis. Blijkbaar hangen er beveiligingscamera's in de gevel die de auto, inclusief twee van de drie inzittende, heeft gespot. De beelden zijn niet van HD kwaliteit, maar bij de politie werd gezegd dat ze zeker wat met deze beelden kunnen.
Inmiddels zijn Luna en ik bezig met het pakken van onze koffers om vanavond in een hotel te slapen. De politie wil ons graag hier houden, maar vind het niet veilig om ons in ons eigen huis te laten slapen. Zodoende gaan we straks naar een of ander hotel dat voor ons is geregeld en blijven we daar overnachten. Met een beetje geluk mogen we dinsdag of woensdag naar Monaco, aangezien dat het eerste is wat ik heb gevraagd.

Ik schrik op als ik ineens stappen achter mij hoor. Ik draai mij geschrokken om en zie Luna net mijn kamer in komen lopen. Ze heeft de mouwen van haar trui over haar handen getrokken als teken dat ze nerveus is, al zou je dat aan haar gezicht nu niet kunnen aflezen.
‘Ik heb straks om twaalf uur mijn trainingssessie. Vind je het oké om mee te gaan? Ik wil je voor geen goud alleen laten en anders zeg ik mijn afspraak af.’ Ik bijt op mijn lip om niet te gaan lachen.
‘Mijn aller liefste gekke vriendin.’ Lach ik terwijl ik naar haar toe hinkel en haar in een knuffel trek. ‘Ik kan heus wel een uurtje voor mijzelf zorgen in het hotel, maar als jij je er beter bij voelt ga ik met liefde mee. Kan ik eens zien hoe jij die mannen in elkaar mept.’ Luna begint te lachen en beantwoordt mijn knuffel.
‘Dan weet je meteen wat ik met die gasten van vannacht doe als ik ze tegenkom.’
Ik schud afkeurend mijn hoofd.
‘Laat dat de politie maar doen, anders moet ik je straks van het politiebureau plukken, of nog erger Daniel. Zie je hem al aankomen.’
‘Vindt hij misschien wel onwijs opwindend zo een “badass” vriendin.’
‘Je bent niet goed snik.’ Lach ik hoofdschuddend waarnaar ik weer door ga met mijn koffer in te pakken.

Gefascineerd staar ik naar het schouwspel voor mij. Het manuscript dat ik zou gaan lezen tijdens de training ligt al een half uur onaangeroerd op mijn schoot. De oefeningen die Luna de afgelopen minuten zien er loodzwaar uit en toch lijkt het haar amper tot geen moeite te kosten. Ze is samen met nog vijf mannen. Aan de snelheid en precisie waarmee ze werken kan je wel zien dat ze het allemaal al jaren doen. Op dit moment zijn ze bezig in tweetallen. Luna heeft haar ogen dicht terwijl haar partner haar met verschillende grepen om haar nek, lichaam of pols aanvalt. Ik schrik er zelf van als hij een trainingspistool pakt, deze op Luna richt een heel hard “Hé” roept. In een splitsecond schieten de ogen van Luna open, haar handen gaan naar het wapen toe en ik zie in een flits hoe ze dit deed in Monaco. Ik schud even mijn hoofd om weer terug naar hier te komen en zie hoe Luna verward naar haar trainingspartner staart.
‘Shit Sorry Luun. Daar had ik even over na moeten doen.’ Verontschuldigd hij zich.
‘Nee, het is oké. Ik moet toch eens van die stomme flashbacks afkomen.’ Ik zie hoe ze haar handen tot vuisten balt en weer terug op haar plek gaat staan.
‘Nog eens.’ Komt er uit haar mond terwijl ze weer met gesloten ogen gaat staan. Ik daar in tegen ben blijven hangen bij het woord flashbacks. Ik dacht dat ze de incidenten van Monaco achter zich had gelaten. Al moet ik zeggen dat ik er ook niet meer naar heb gevraagd.

‘GODVER!’ Ik zie hoe Luna het pistool wegsmijt en boos een stoot uithaalt op het stootkussen dat naast haar hangt. Luna haalt nog eens uit op het kussen om vervolgens diep adem te halen en haar partner weer aan te kijken.
‘Luna, alles oké?’ Luna knikt alleen. ‘Mooi, dan gaan we jullie even moe maken.’ Lacht de trainer en vertelt iedereen dat ze hun bokshandschoenen aan moeten doen.
Ze worden in drietallen opgedeeld en moeten twee tegen één sparren. Tot mijn verbazing mogen ze elkaar overal raken, alleen niet te hard op het hoofd.
Ik zie hoe Luna het prima weet vol te houden in haar eerste ronde, maar wel moeite krijgt in de tweede. Als iedereen twee keer is geweest wordt er gezegd dat ze nu nog meer impact mogen geven. Luna slaat haar boks handschoenen tegen elkaar en kijkt de jongens strak aan en weet, zodra de bel voor de laatste ronde gaat, de eerste trappen al te ontwijken. Echter besluiten de mannen, die letterlijk twee keer zo zwaar en groot zijn al Luna, om geen genaden te hebben en gaan door.
‘Kom op Luna, dit is mentaal, dit moet je winnen van jezelf. Kom op.’ Roepen ze haar toe als ze begint te verzwakken.
‘Denk aan wat je allemaal wel goed kan. Niet wat er niet goed gaat.’
‘Hou ons op één lijn.’ Nog meer klappen die ze niet kan verdedigen en moet incasseren. Ik heb mijn handen voor mijn mond geslagen en kijk gespannen toe hoe ze vooral met zichzelf lijkt te vechten in plaats van de twee beren tegen over zich.
‘Je kan niet iedereen beschermen. Kies voor jezelf.’ Bam een trap die de eerste man flink naar achter doet vliegen en naar adem doet happen. Echter krijgt ze meteen weer stoot van de tweede man.
‘Dekking hoog Luna, niet opgeven!’ Ook de trainer begint zich er mee te bemoeien.
‘Denk aan Daniel.’ Wordt er geroepen op het moment dat de eerste man er ook weer bij is en ze weer van twee man moet incasseren. Inmiddels deelt ze de een naar de andere stoot uit terwijl de tranen over haar wangen stromen. Ze blijft zich tegen de mannen verzetten.
Zodra de bel gaat en de ronde is afgelopen stort ze neer op de grond. Haar bitje en handschoenen vallen naast haar neer terwijl ze haar handen voor haar ogen slaat.
De trainer hurkt voor haar neer en pakt haar polsen vast. Ik kan zijn gezicht niet zien, maar zijn stem is rustig en trots. ‘Luun, niet huilen. Je was echt super goed bezig. Je hebt vandaag niet opgegeven en je hebt de technieken goed uitgevoerd, Mark en Jonas op één lijn gehouden en hun flink wat blauwe plekken gegeven. Het feit dat je hier elke week terugkomt om weer terug te gaan naar hoe het was is een en al respect. Je komt er echt wel.’ Met een kleine lach veegt Luna haar wangen droog.
‘Thanks. Ik denk dat ik- ’ Ze kijkt even de zaal rond terwijl ze praat, maar valt midden in haar zin stil als ze mij ziet zitten. ‘- een hoop heb uit te leggen.’ Nou dat kun je wel zeggen...

Vampiremouse®

Reacties (5)

 • Winterdawn

  I promised to make this reply, but me was very busy D:

  Luna en Jade moeten echt eens met elkaar praten, want zo kan het niet langer! Al zie ik het wel voor me, beide dames op de bank, tegen elkaar aan met een fleece deken om hun heen, tissues en bakken vol met ben en jerry's ijs aan het op eten.
  Hoop echt dat Jade zijn bij Max is en Luna bij Daniel, zodat ze ook met hun hierover kunnen praten etc. Zal voor de jongens namelijk ook niet leuk zijn als je vriendin dit aangedaan wordt of als het iemand close-by is.

  ANYWAYS, SNEL VERDER PLEASE! Want het is spannend en aaaah, ben zo benieuwd hoe het nu verder gaat, wie het is geweest of wie het zijn geweest en en lkdsjgkldjkljksjafkl.

  Leuke foto!:PHoorde ook dat het ontzettend leuk was, maareh, hoe zit het nou met die deal die jullie hebben gemaakt met Olav? Dat zou je nog vertellen, hehe.

  11 maanden geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel voorje reactie!!!!!!
   Ja die deal hebben we gemist op tv. We zouden zn senseo of ander koffiezetapparaat horen lopeb 😂😂😂😂

   11 maanden geleden
 • LokiofAsgard

  Ahh! Wat een toffe foto! (:

  Ik heb echt medelijden met Luna, ze zou echt hulp moeten zoeken maar dat zou Jade eigenlijk ook moeten doen! Hopelijk keert het een keertje om voor ze en dat ze even rust hebben (:

  11 maanden geleden
 • 33girlx96

  Echt een heel goed stuk! Maar wat een heftigheid zeg ...

  Jade weet niet wat ze meemaakt. Ik denk dat Luna een hoop uit te leggen heeft !!

  Ik hoop dat China een goed rb weekend wordt ben wel erg benieuwd naar Gasly, hoop dat hij wat beter kan presteren.

  11 maanden geleden
 • Sunnyrainbow

  Arme Luun..

  11 maanden geleden
 • Luckey

  Super leuke foto!!
  Ik reageer na werk even op jou reacties;)
  China verwacht ik wel goede race. Maar podium kan er ook in zitten

  Die meiden moeten echt met elkaar praten!
  Lina let dingen verwerken
  Jade moet dingen verwerken!
  De jongens!
  Anders gooi ik ze naar therapie!
  Nu snel naar Monica!!

  11 maanden geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel!
   Werkse!!
   Ja zo benieuwd naar China ❤️❤️
   Zie je reacties wel komen hihi

   Die meiden gaan echt praten geloof me. Weet alleen nog niet hoe haha.

   Naar monica 🤣 is dat de therapeutxD

   Xx

   11 maanden geleden
  • Luckey

   ben blij als deze week voorbij is!
   veelste weinig tijd voor de dingen die wij moeten doen

   ik ben echt benieuwd, vorige jaar p3 voor max en nu met honda motoren ben ik heel erg benieuwd. alleen bij gasly moeten ze peper in de motor en reet stoppen.

   anders rijd max maar veel snelle rondes tot ze gaat praten hihih zelfde geld voor daniel. niet is rondjes blijven rijden

   mijn autocorrectie op mijn mobiel is soms zo vervelendxDen was niet zo lang nog wakker. miscchien word ze het wel in je verhaal XD

   11 maanden geleden
  • VampireMouse

   Bluh ben blij als deze maand voorbij is... Als ik weer 4 dagen kan werken ipv 5. Meer tijd aan studie en schrijven.

   Ja kan niet wcahten op China 😍 Galsy moet dit kunnenhet is een hele goede coureur dus hij moet dit halen.
   Mijn autocorrect staat uit, maar soms kan ik echt niet typen haha.

   Die rondjes laten rijden is wel echt een goeie 🤣 wie weet doe ik er wat mee haha

   X

   11 maanden geleden
  • Luckey

   herkenbaar! ik ben blij dat ik ook weer iets meer rust heb.
   Tel nu af naar mijn weekje vrij eindelijk

   CHina vond ik dit jaar saai op paar momenten na. wel super van Gasly dat die het goed heeft gedaan enzo. Max heeft het wel goed gedaan. Alleen vind mercedes een beetje saai. Ze vechten niet voor de titel op de baan zegt maar

   ik moet die wel aan zetten anders staan er hele rare woordenxD
   Maar geeft ook grappig ideen haha

   Van mij mag je het gebruiken;)
   ik zie het al hele maal gebeuren namelijk. we gaan even een stukje rijden samen en dan ene circie op en dan boem rijden voor je levne

   11 maanden geleden
  • VampireMouse

   Oww een weekje vrij 😍😍😍😍 lijkt mij zo lekker!!
   Heb ik voorlopig niet :/

   Ik ga vanavond aan 47 werken xxx

   11 maanden geleden
  • Luckey

   weekje vrij was zeker lekker
   je bent lekker bezig met schrijven!!

   10 maanden geleden
  • VampireMouse

   Oee fijn om te horen! Ik ben alleen al gelukkig als ik een dag vrij hrb hahahha

   Xx

   10 maanden geleden
  • Luckey

   dat snap ik!!! gewoon aan gaan vragen, heb je wel verdiend

   10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen