1x18 Give You What You Like Songs

Avril Lavigne – Give You What You Like
Bohnes – Middle Finger
Kaleo – No Good
Three Days Grace – Infra-red
Overview
Title: Give You What You Like
Release Date: 15 April 2019
Episode: 18 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Het spijt me als dit een minder leuke episode is en met name het latere gedeelte.

WinterDawn

Het is een zonnige dag in Monaco. Eigenlijk is het er een van de vele mooie dagen waarvan iedere toerist zou genieten, maar voor coureurs is het net zoals andere dagen, hard trainen. Zo geldt dat ook voor Daniel Ricciardo. Zijn leven is sinds de ontvoering van zijn beste teammaat veranderd en heeft hij er een goede vriend aan over gehouden. Met een zucht laat hij zijn bezweet lichaam zakken op mat. “Kom op Daniel, je kan het!” Echter krijgt de Australiër het al voor de zoveelste keer niet meer mee. Voor hij het weet, hangt zijn personal coach voor zijn zicht. “Daniel? Dan?”, maar pas na enkele seconden lijkt er weer leven in de Honey Badger te komen. “W-wat?”, klinkt er dan ontzettend schaapachtig. “Alles goed? Je bent al meerdere dagen per week niet bij de trainingen en…”, voor de preek afgemaakt kan worden, vult Daniel hem aan: “… en mijn race uitslagen zijn ook niet geweldig. Dat weet ik nu wel na de zoveelste keer!” Met een zucht drukt hij zich van de mat omhoog voor hij naar zijn balkon loopt om heel even op andere gedachten te komen. Ook al blijft het een moeilijk punt om Jax los te laten. Het is al weken geleden dat hij voor het laatst iets van Jaxson heeft vernomen, zelfs nog niet eens een sms.

Het is avond als Daniel heerlijk met zijn ogen dicht op zijn balkon nog na geniet van de zonsondergang. De temperatuur is Monaco is nog steeds ontzettend aangenaam en na een dag van intensief trainen, is een moment rust zoals dit, heerlijk. Plots klinkt er geritsel van de kleine bomen die hij op zijn balkon heeft staan. Zijn ogen gaan direct open, waarna hij meteen opspringt en recht in de ogen van een onbekende man kijkt. “Wie ben je? Hoe kom je hier en wat moet je hier?!” Schiet de Australiër meteen in de verdediging. Echter lijkt de man voor hem niet geheel onder de indruk. “If you give me what I want, then I’ll give you what you like!” “Wat is er mis met jou man!”, merkt Daniel op terwijl de man dichter naar hem toe komt lopen en hem uiteindelijk zover krijgt om naar binnen te laten lopen. “Jij gaat mij helpen met mijn baan terug te krijgen! Pak bij elkaar wat je nodig denkt te hebben, we gaan een tijdje op reis! Oh ja en haal het niet in je hoofd om ook maar iemand op de hoogte te brengen! Anders zorg ik er hoogstpersoonlijk voor dat je niet meer zal racen na dit seizoen.” Ineens schiet een van de schokkende momenten met Jaxson door het hoofd van de Honey Badger.

“Dan?” Daniel die op dat moment weer op kijkt van het laatste nieuws wat in de nieuwsberichten is uitgebracht en zijn aandacht weer richt op de vele malen jongere rechercheur. “Ja?” “Mocht er iets met je gebeuren in de tijd die ik weg ben, druk je op de knop aan de zijkant van je horloge.” Verbaasd kijkt hij naar het horloge om zijn pols en merkt dan op dat er een aparte knop bij is gekomen die daar voorheen niet zat. “Alleen jij weet dat het er zit! Don’t worry, het gaat over de satelliet van IMPB en direct naar mijn telefoon die ik mee heb.” Voor hij het weet, ligt zijn wijsvinger al op de knop en is er al opgedrukt, voor hij enig idee heeft wat hij zojuist heeft gedaan. Een lachende Jaxson neemt de telefoon in zijn handen die zojuist even vibreerde. Als hij het goed heeft, is het een compleet andere mobiele telefoon als die de rechercheur normaal heeft.
Wanneer hij zijn spullen die hij denkt nodig te hebben en wanneer de indringer niet lijkt te kijken, drukt hij snel op de knop die nu zeker nodig is.

Al enige tijd zitten ze in Daniel zijn Aston Martin, waar hij zelf in moest rijden om het niet al te verdacht te laten lijken. Waar ze nu zijn weet de Australiër niet, maar het lijkt erop dat ze ergens heen gaan wat op Zwitserland lijkt. Aan alle auto’s zitten beperkingen, zo ook aan zijn wagen. “Ik moet tanken.”, merkt hij op als het alarm van een te laag benzinepeil af gaat. De man tegenover hem kijkt hem eens strak aan voor hij goedkeuring geeft om te tanken. De Australiër gaat zijn wagen uit, om vervolgens de benzineslang uit de pomp haalt en rustig de Aston Martin begint vol te tanken als deze eenmaal in de auto zit. Net als Daniel klaar is, wil de man uitstappen, maar Daniel is slimmer. “Je wilt toch niet de aandacht van iedereen trekken?” Waarna hij hem de passagiersdeur dicht gooit en met een druk op de knop de auto vergrendeld, terwijl hij rustig naar binnen loopt. Eenmaal binnen verlaat een enigszins wat opgeluchte zucht zijn mond. “Kan ik u helpen?”, klinkt er bij de vriendelijke man achter de toonbank. “Oh zeker, kan ik hier bellen, zonder dat het op valt dat ik bel?” De man schuift de telefoon toe, waarna Daniel in zijn eigen telefoon naar het noodnummer van Jax belt. Na twee keer de voicemail en wat gevloek van Daniel, gaat de telefoon over. “Hallo?”, klinkt er enigszins wat verbaasd vanaf de andere kant van de lijn. “Thank god Jax! Help!”, is het enige wat hij uit weet te krijgen. “Wat is er aan de hand?” “Ik denk dat Sam wraak probeert te nemen… Ik…”, maar voor Daniel verder kan gaan, wordt hij onderbroken door Jax. “Je horloge! Heb je die nog om?” Daniel kijkt naar zijn pols voor hij netjes de vraag beantwoord. “Er zit GPS in, ik zorg ervoor dat de IMPB op de hoogte wordt gesteld! Speel zijn spel mee, hij is niet zo slim als hij denkt dat hij is.”

Het zijn lange uren voor Jaxson, voor hij weer tijd voor zichzelf heeft. Tijdens een belangrijke meeting met de baas, is het noodsignaal een aantal keer afgegaan en uiteindelijk, nadat er een nieuwe melding binnen kwam, heeft hij zich geëxcuseerd voor de telefoon. “Sorry, ik moet deze even opnemen.” Waarna hij snel de gang op is gerend en een afgelegen kamer heeft weten te vinden in de enorme villa. Na de hele geschiedenis aan data te hebben opgehaald vanaf de satelliet is duidelijk te zien dat Daniel en waarschijnlijk Sam zich hebben verborgen in de Zwitserse Alpen. Meteen begint de rechercheur hevig op zijn toetsenbord te tikken waarna de hoogst mogelijke melding in het systeem van IMPB is komen te staan. “Stay strong Dan. Ik hoop dat hij je niks doet anders moet ik hem niet weer tegen komen!”, mompelt hij dan nog eens voor de vermoeidheid zijn lichaam overneemt.

Reacties (2)

 • VampireMouse

  Serieus......


  #boos
  #not happy
  #hooivorken
  #pasop
  #racedagen
  #Daniel 😭❤️

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Oh oh, ik ben alvast aan het rennen 😂😂

   1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Ga Williams maar inhalenxD

   1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Ik denk dat ik nog sneller ben dan die Williams 😂😂😂

   1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Spannend weer!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen