Foto bij Chapter one hundred one

‘We zullen twee keer een helft van 15 minuten spelen.’ De woorden van Fidio trekken direct mijn aandacht terwijl ik de veters van mijn schoenen vast maak. De verbazing is duidelijk van mijn gezicht af te lezen, maar zodra de andere net zo verbaasd reageren op de aanvoerder van Orpheus, betekent dat ik het dus ook niet verkeerd gehoord heb. ‘Waarom maar 15 minuten? Jullie zouden een voorproefje geven van Little Gigant?’ Endou klinkt verbaasd, maar de teleurstelling is niet alleen uit zijn stem te horen, maar ook van zijn gezicht te lezen. ‘Exact. Dat is het limiet,’ beantwoord Fidio onze goalkeeper. Zijn ogen staan serieus als hij naar Endou kijkt en vervolgens zonder nog een woord te zeggen, het veld op loopt. Onderling worden er wat blikken gewisseld en worden er wat schouders opgehaald. Een kort gemompel van “het zal wel” ontgaat mij ook niet als ik om mij heen kijk.
Als het tijd is om het veld op te gaan, duw ik mijzelf van de bank af en stap het veld op. Eenmaal op mijn positie, kan ik Kai in mijn ooghoeken aan de zijlijn zien staan. Daar waar hij normaal vlak bij de coach te vinden was, staat hij nu nog net niet aan de andere kant van het veld. Waar ze het verder over gehad hebben nadat ik weg ben gelopen, weet ik niet, maar het kan nooit erger geweest zijn dan waar ik ze al over heb horen discussiëren. Echter heb ik nu niet éen aasgier die op iedere beweging let die ik maak, ook Kidou is op de bank gezet. De coach wil hem de eerste 15 minuten laten observeren, maar in die cruciale 15 minuten zal hij waarschijnlijk ook gaan bepalen of ik kan spelen of niet, afhankelijk daarvan en van wat Kai te zeggen heeft, zal coach Kudou zijn besluit maken.
Als ik mijn aandacht terug naar het veld keer, is het eerste opmerkelijke de opstelling waarin Orpheus zich heeft geplaatst. Ieder van hen staat op de voorgrond, alsof het een compleet team van spitsen is. Mijn blik gaat verrast het veld rond voordat ik weer verbluft naar het team van Italië kijk. Zodra het fluitsignaal gaat, trapt Orpheus de bal af en razen ze naar voren. Voordat er ook maar goed beweging in ons team is gekomen, zijn de spelers van Orpheus de spitsen voorbij en bewegen ze zich behendig over ons middenveld heen. Daar waar Orpheus al een dynamisch team was om tegen te spelen in de voorrondes, lijken ze nu wel 10x de kracht en snelheid te hebben die ze daar lieten zien. Hoe hebben ze in hemelsnaam zo een nederlaag ondergaan tegen Little Gigant? Zijn zij dan echt zo sterk?
Met mijn focus op de bal gericht, probeer ik een patroon te vinden in het overspel dat ze uitvoeren en ren naar voren wanneer de bal Fidio weer bereikt heeft. Daar waar ik denk zijn schijnbeweging door te hebben, probeer ik de bal van hem te onderscheppen, maar speelt hij vervolgens onverwachts de bal met zijn linkervoet naar de zijkant. Als hij mij passeert, kan ik hem via mijn ooghoeken, kort naar mijn enkels zijn kijken, voordat zijn ogen met de mijne kruisen en hij mij dan volledig passeert. Vol verbazing kijk ik achterom naar maar Fidio een hissatsu op het goal afvuurt. Endou, die op zijn beurt een poging doet zijn nieuwe hissatsu werkend te krijgen, is niet alleen te laat met het uitvoeren hiervan, maar ook krijgt hij het niet voor elkaar om het volledig in werking te krijgen waardoor de bal in het net eindigt. ‘Little Gigant is op zijn minst nog 10x sneller en sterker dan dit. De tactieken is het enige dat wij volledig kunnen uitbeelden, maar niet op hun niveau,’ legt Fidio aan ons uit, duidelijk is te zien dat de jongen al enigszins uitgeput aan het raken is. ‘Dat bedoelde je dus met “het limiet”, is het niet?’ vraag ik de jongen. Mijn blik keer ik naar Fidio die zich op zijn beurt ook naar mij keert. ‘Dat is jullie limiet om ons zo goed mogelijk een voorproefje van Little Gigant te geven.’ Fidio glimlacht mij kort toe en knikt bevestigend voordat hij terug stapt naar zijn positie. ‘Dit is het minste wat we voor jullie kunnen doen. Little Gigant’s kracht is overweldigend, jullie zouden niet onvoorbereid het veld mogen betreden. Als jullie ook maar een kleine kans willen maken op de cup, zullen jullie allemaal in topvorm moeten zijn.’ Fidio kijkt mij direct aan als hij deze woorden uitspreekt. Ik kan hem kort zijn blik zien afwenden naar de zijlijn voordat hij mijn kant weer uitkijkt. Zonder verder iets te zeggen, gaat hij op zijn plek staan en wordt het spel hervat.
Het balbezit is erg beperkt voor ons. Zodra Orpheus ook maar de bal in hun bezit heeft, is er geen mogelijkheid om deze te onderscheppen. Voordat je ook maar naar de bal kijkt, is het al 3x een andere kant op geschoten. Een tweede goal wordt daardoor al gauw opnieuw door Fidio gemaakt als Endou er weer niet in slaagt zijn hissatsu te voltooien. Als er op dit moment iets belangrijk zou zijn, dan is het in ieder geval voor Endou om zijn hissatsu af te krijgen en sterk genoeg te maken. Zonder dat, zal onze kans op winnen al ontzettend klein zijn. En gezien de beelden van de wedstrijd tussen Orpheus en Little Gigant, zal onze individuele kracht niet voldoende zijn om te kunnen scoren. Op dit moment twijfel ik zelfs of wij in teamverband überhaupt krachtig genoeg zijn om het tegen een team als Little Gigant op te nemen. Daarbij hebben op zijn minst hun aanvoerder en coach al een goed voorproefje gehad van onze speelstijl, nadat wij het opgenomen hebben tegen Garshield op Little Gigant’s terrein. Het is daarom uiterst crucial om de laatste dagen ons volledig te focussen om het versterken van onze eigen speelstijl, ons teamspel en onze hissatsu. Tactiek gericht en kracht gericht. De enige acceptabele winnaar voor dit tournament zullen wij zijn, Inazuma Japan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen