Foto bij Hoofdstuk 8  ||2002||

Ik hoop dat jullie het iets vinden!!


2002
Cara Victoria Lagos Cullen

Ik kijk om me heen en laat mezelf dan veranderen in een vijf jarige vampier. Ik zucht even en neem dan alle geuren in me op. Zodra ik Carlisle zijn geur ruik begin ik te rennen. Ik moet hem zien te spreken! Ik moet hem weer een keer zien. Ik ben nu zo dichtbij! Bij Carlisle zijn geur ruik ik nog zes andere geuren. Hij is echt veder gegaan! Die vijf Cullens op school horen bij hem. Ik hoor in de verte een takje breken en spits mijn oren meteen. Het zijn de vijf Cullens die me volgen.
‘Waar is ze? Ik weet zeker dat ik haar het bos in zag gaan.’ Hoor ik de jongen Emmett zeggen. Ze zoeken mij en ik ben nu een kind van vijf! Als vijf jarig kind kan ik niks tegen ze maken!
‘Ruiken jullie dat ook?’ Hoor ik een meisje grommen. Ik kan niks tegen hun doen! Ik stop meteen met rennen en zie hoe de vijf me omsingelen.
‘Is ze een vampier?’ Hoor ik Emmett vragen. Ik draai me om en kijk de jongen aan. Geschrokken zet de jongen een stap achteruit.
‘Iedereen weet dat je geen vampier kinderen mag maken.’ Gromt de jongen met de naam Edward. Tenminste zo werd hij in de pauze genoemd. ‘We moeten haar afmaken!’ sist hij waarop ik een angstige stap naar achteren zet. Als hij me aanvalt ben ik weerloos of ik moet mijn gave tegen hem inzetten.
‘Ze is nog maar een kind!’ gromt een blonde jongen. Ik laat mijn blik naar de jongen toe glijden en glimlach dankbaar naar hem.
‘Ze heeft er niet voor gekozen om een klein monstertje te worden.’ Gromt een bloedmooi blond meisje naar Edward. Dankbaar glimlach ik ook naar haar.
‘Ze is onvoorspelbaar.’ Zegt Edward. De jongen richt zich tot mij en zet een stap in mijn richting. ‘Hoe heet je?’ vraagt hij zachtjes aan me. Ik begin te glimlachen en een kinderlijk gegiechel verlaat mijn mond. Ze denken serieus dat ik een klein kind ben.
‘Jij was toch de slimme gast?’ vraag ik hem met een kinderlijk stemmetje. Verbaast kijkt de jongen me aan. ‘Jullie kennen mijn naam, maar ik die van jullie niet. Hoe heten jullie?’ Vraag ik ze waarop ze me allemaal even verbaast aan kijken. De bloedmooie blondine heet Rosalie, het kleine zwartharige elvenmeisje heet Alice, de blonde jongen langs haar heet Jasper en dan hebben we de grote Emmett en de “slimme” Edward nog. ‘Het is een eer om jullie te ontmoeten, maar ik ben hier niet voor jullie.’ Zeg ik waarop Rosalie me verbaast aan kijkt en een stap in mijn richting zet.
‘Voor wie ben je dan hier?’ vraagt het meisje me voorzichtig.
‘Kennen jullie Carlisle Cullen. Ik ben op zoek naar hem.’ zeg ik waarop het meisje me angstig aankijkt.
‘Wat moet je van Carlisle!?’ gromt Emmett naar me. Ik kijk de jongen verbaast aan en glimlach dan weer naar hem.
‘Dat zijn mijn zaken en niet die van jullie.’ Sis ik naar de jongen waarop hij een verbaasde stap van me vandaan zet. Ik glimlach naar hem en zet een dreigende stap op hem af.
‘Ben je een newborn?’ vraagt het bloedmooie meisje Rosalie me. Ik schut mijn hoofd en zucht.
‘Als ze er achter komen dat ik leef zullen ze me vermoorden.’ Zeg ik waarop Edward zwak begint te lachen en meteen kijk ik de jongen boos aan.
‘Dat zullen wij ook doen. Je bent een kind van rond de vijf. Zulke vampiers zijn onvoorspelbaar. Je zou niet eens gemaakt mogen worden. Ik snap niet hoe je het zo lang volgehouden hebt, zonder vermoord te worden. ’ Zegt de jongen waarop ik naar hem grom.
‘Ik wil met Carlisle spreken en niet met jullie!’ grom ik naar de groep.
‘Ik ben hier.’ Hoor ik de melodieuze stem van de man van achter me komen. ‘Waar kan ik je mee helpen meisje?’ vraagt hij me. Ik sluit vlug zijn hoofd af voor Edward zijn gave.
‘Ik ben blij voor u dat u z’n mooie familie bent begonnen.’ Mompel ik zachtjes wetend dat hij me toch wel kan horen.
‘Dankjewel.’ Antwoord de man waarop ik zwak begin te glimlachen.
‘Geef maar toe dat u mij bent vergeten.’ Mompel ik terwijl ik me naar de man toe draai. De man bekijkt me van top tot teen en laat zijn mond dan een stukje openzakken. De man krijgt een brede grijns op zijn gezicht en laat zich door zijn knieën zakken. Hij opent zijn armen voor me en meteen ren ik er op af en sla mijn korte armpjes om zijn hals heen. Ik voel zijn sterke armen om me heen en zucht opgelucht.
‘Ik zou jou nooit kunnen vergeten.’ Fluistert de man in mijn oor terwijl hij met zijn hand door mijn haren kamt. Hij duwt me iets van zich af en drukt een kus op mijn wang. ‘Je bent bij me terug gekomen.’ Zegt de man zachtjes waarop ik zwak knik. ‘Je wilt niet weten hoe erg ik je gemist heb.’ zegt hij waarop een zacht kinderlijk gegiechel uit mijn mond komt.
‘Tuurlijk weet ik dat wel dokter Cullen.’ De man begint hard te lachen en trekt me weer terug in een omhelzing.
‘Blijf je bij ons wonen?’ vraagt hij me zachtjes waarop ik breed begin te glimlachen en voorzichtig knik.
‘Carlisle je kunt een kind van vijf niet in huis nemen. Straks komt de Volturi er achter en dan word zij niet als enige vermoord.’ Hoor ik de jongen Edward naar de man grommen.
‘Waar ken je haar überhaupt van?’ hoor ik de jongen Emmett vragen.
‘Edward de Volturi zal niet achter haar geheim komen. Ze leeft al veel langer zo.’ Zegt Carlisle en laat me los. ‘En Emmett ik ken haar omdat ze mijn dochter is.’ legt Carlisle uit waarop elle gezichten mijn kant op gaan.
‘Ze is je dochter?’ vraagt Rosalie verbaast. ‘Als in bloedverwant?’ vraagt ze er nog vlug achteraan. Ze kijkt me vragend aan waarop ik vlug mijn hoofd schut en zwak glimlach.
‘Ze is mijn eerste adoptie kind. Eigenlijk ben ik jonger dan haar maar dat tellen we niet mee.’ Zegt de man waarop ik begin te lachen.
‘Waarom kan ik jullie gedachtes niet lezen?’ vraagt Edward uit het niets. Ik grinnik en begin zachtjes op mijn onderlip te bijten.
‘Cara Lagos, houd daar nu eens een keer mee op!’ gromt Carlisle naar me en met grote ogen kijk ik naar de man. Ik begin onschuldig met mijn wimpers te knipperen en zuchtend haalt Carlisle zijn hand door mijn haar.
‘Maar Carlisle ik wil je alleen maar beschermen.’ Zeg ik waarop de man zucht en knikt.
‘Dat weet ik lieverd maar je mag je gave niet zomaar op andere gebruiken.’ Zegt hij waarop ik knik en mijn gave op hem laat zakken. ‘Kun je ook je gave op jezelf laten zakken?’ vraagt de man me waarop ik knik en alles terug naar zijn ware staat breng.
‘Je bent een vampier? Hoe kon je in de klas niet zo ruiken? Hoe kun jij jezelf veranderen?’ vraagt Emmett me waarop ik begin te lachen. ‘Daarom onderbrak je de docent omdat je dacht dat ik de zelfde naam zou hebben!’ Roept de jongen waarop ik glimlach en knik. ‘En daarom dat verhaal. Jij hebt met Carlisle samen gewerkt!’ roept hij me waarop ik opnieuw knik. ‘Je bent slim en erg sluw. Ik mag jou wel.’ Zegt hij waarop ik begin te lachen en knik.
‘Je bent niks verandert’ mompelt Carlisle waarop ik breed glimlachend knik.
‘Ik snap er eigenlijk nog vrij weinig van.’ Hoor ik Jasper zeggen waardoor ik begin te lachen en weer een keer met mijn hoofd knik.
‘Dan gaan we terug naar huis en dan zullen Cara en ik alles uitleggen. Ben je al uit je energie?’ vraagt Carlisle me waarop ik zwak knik. de man pakt mijn hand vast en brengt die naar zijn lippen toe.
‘Carlisle dit is zo uit de tijd.’ De man glimlacht breed en drukt zacht een kus op de rug van mijn hand.
‘Uit onze tijd bedoel je.’ zegt hij waarop ik glimlach en knik. Meteen begint Carlisle te rennen en trekt me met zich mee. De vermoeidheid dringt mijn lichaam binnen en ik struikel meer achter hem aan. Ik zie vanuit mijn oog hoeken dat de rest van de familie ons volgt en zodra we in een prachtige ruime woonkamer staan staat er een seconde later een vrouw voor ons. Ze heeft blond haar en een lieve moederlijke uitstraling.
‘Is dit haar? Is dit het meisje wat je zo graag weer terug wilden in je leven?’ vraagt de vrouw waarop Carlisle naar de vrouw knikt. De vrouw rent op me af en trekt me in haar armen. Overdondert laat ik haar maar doen en sla ik voorzichtig mijn armen om haar heen. ‘Welkom in de familie meisje. Ik ben blij dat je er bent.’ Zegt ze waardoor ik een glimlach op mijn gezicht voel verschijnen. Een familie. Ze heten me welkom in hun familie zonder dat ze me echt kennen. Deze mensen zijn geweldig!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen