Nou de drukte van de afgelopen maand was niets.
Vandaag gewerkt van 8 tot 21.30 dat betekend dat ik om 7 uur de deur uit ging en net om 22.30 het huis weer in stap.
Nu naar bed. Wekker gaat weer om 6 uur.

Motiveren jullie mij met een kudo en reactie? Love jullie!!!!

Jade’s point of view
'Oké, je hebt je kans gehad. Je bent al een uur heel hard bezig om mij niet te hoeven vertellen wat er net is gebeurd.' In dat uur heeft ze ons naar huis gereden, wat gegeten en gedoucht. Ze heeft vooral haar best gedaan om mij niet aan te kijken.
'Ik snap dat je mij niet lastig wil vallen aangezien ik ook in een fucked-up situatie zit, maar jij hoort ook al mijn shit aan dus beter vertel je mij wat er is, want blijkbaar gaat dit al langer door.'
Terwijl ik dit zeg klap ik de laptop dicht, die op haar schoot ligt en kijk haar doordringend aan.
'Fine.' Is haar reactie waarnaar ze haar laptop weg legt en op het randje van haar bed gaat zitten.
'Na Monaco heb ik moeite met normaal over straat lopen en met mijn trainingen. Elke keer als ik iets verdachts zie schrik ik meteen heel erg en overal zie ik gevaren die er helemaal niet zijn. Het ging echt super goed, maar door dat gedoe met die fans van Max is het allemaal weer erger geworden en wel tja…' Ze is even stil en haalt diep adem.
'En vanochtend was een beetje een breekpunt. Ik kan niet altijd iedereen voor alles behoeden en dat is prima, maar lastig voor mij om te begrijpen.'
Luna haalt haar schouders op en trekt de mauwen van haar vest over haar handen heen. 'Op trainen zeggen ze dat het tijd nodig heeft, bij mijn oude beveiliging baan zeggen ze dat ik naar Monica moet, de therapeut waar ik vroeger ook bij zat, en Red Bull Racing weet überhaupt van niks, aangezien het echt beter ging.'
'En Daniel?' Luna laat zich overdreven achterover vallen op het bed en zucht luid. Ze pakt het kussen van het bed en stopt die op haar hoofd, waarnaar ik haar alleen maar kan horen mompelen.
'Nu zonder kussen alsjeblieft.'
Ze legt het kussen op haar schoot neer en komt weer rechtop zitten.
'Die weet dat ik het er nog lastig mee heb en dat ik bang was dat jou iets zou overkomen en dat dat mijn schuld zou zijn en ja zodra ik hem zie zal ik hem vertellen wat er is gebeurd en dat het misschien iets meer tijd nodig heeft. Maar hij weet wat er speelt.'
'Dan is het goed.' Ik trek mijn beste vriendin in een knuffel. Ik hoef haar niet te vertellen dat het wel goed komt en dat ze niet altijd sterk hoeft te zijn of dat ze rustig aan moet doen. Dat weet ze.
Onze knuffel is van korte duur door de telefoon van Luna die gaat.
'Hello with Luna.' Luna neemt op in het Engels, dan kan het betekenen dat het Daniel is of iemand anders van Red Bull Racing.
'Hi Dave, did you talk to Raf about everything?' Ah beveiliging dus. Ik besluit het gesprek niet te volgen, Luna vertelt het straks wel. Ik pak mijn telefoon erbij en begin door mijn WhatsApp te scrollen tot ik een berichtje zie binnenkomen. Het is van Max. Als snel zit ik als een verliefde puber naar mijn scherm te staren waar ik lekker aan het Whatsappen ben met Max. Gewoon hij en ik. Geen moeilijke onderwerpen, geen moeilijke gevoelens. Gewoon hij en ik en een grappig en leuk gesprek over de muren die hij heeft geraakt met online racen terwijl de instellingen niet goed stonden. Op de app heeft Max nog geen enkele keer gevraagd wanneer wij naar Monaco komen. Zou hij meer weten dan ik?
Luna haar telefoongesprek is afgelopen en ze komt naast mij op het bed zitten.
‘Lang verhaal kort, Dave van Red Bull Racing heeft contact opgenomen met de politie in Nederland en met jouw werk en allemaal zijn ze het er over eens dat jij beter naar Monaco kan gaan en daar met beveiliging kan zitten dan hier in Nederland, omdat de fans het misschien niet laten bij deze gebeurtenissen.’
‘Nou lekker dan.’
Luna duwt mij tegen mijn schouder aan.
‘Je mag naar Max hé gekkie.’
Ik moet even lachen.
‘Ja dat weet ik wel, maar de reden waarom is niet heel fijn en ik heb mijn werk niet over kunnen dragen.’
‘We vliegen morgen pas. Vanmiddag kunnen we nog even naar je werk om alles over te dragen. Wat ik van Dave begreep zou je baas jou nog bellen.’ Ik knik begrijpend.
‘Laten we dan maar meteen naar mijn werk gaan. Hoe sneller vandaag om is hoe sneller ik naar Max kan.’ Niet dat ik vannacht normaal kan slapen of zoiets. Maar ja dat gaat sinds zondag avond al niet meer.

woensdag
Ik zucht zachtjes als ik Nice door het wolken dek zie verschijnen. Ik leun met mijn hoofd tegen het vliegtuig raampje en staar met een nerveus gevoel naar buiten. Mijn hand is non stop aan het spelen met mijn armbandje, zoveel dat ik er zelf gek van word. Ik zucht even gefrustreerd door m'n eigen gevoel. Ik weet niet waarom, maar ik zie er een beetje tegen op om Max te zien. Ik zie er niet uit door de slapeloze nachten en ben afgeleid door elk geluidje. Ondanks dat Luna nu naast mij zit met haar ogen gesloten weet ik zeker dat ze allesbehalve rustig is. Ik heb haar bezig gezien tijdens de training. Je kan mij veel wijsmaken behalve dan dat Luna zichzelf ook niet opvreet. Ik ben zo blij als ik in Monaco ben zo meteen. Dan kan ik in Max zijn armen kruipen en een goede en ontspannen nacht maken, waarin ik lekker veel slaap en dan ben ik morgen gewoon weer mijzelf, op mijn gevoelige enkel na dan.
Van de arts mag ik mijn enkel gewoon belasten, zolang het maar niet te veel pijn doet. Ik hoop echt dat ik snel van die krukken af ben.

Luna glimlacht als een boer met kiespijn als ze mij mijn krukken aangeeft. Ze lijkt op het eerste oogopslag kalm en ik weet ook heus wel dat zij zich veel beter voelt dan ik, maar toch kan ik het niet aanzien om mijn vriendinnetje zo gefrustreerd te zien, wetende dat ik de schuldige daarvan ben.
Luna neemt onze beide handbagage koffers uit het vak boven ons hoofd en volgt mij vervolgens het smalle gangpad uit. We lopen samen door het vliegveld heen naar de parkeerplaatsen waar Max en Daniel zeiden dat ze zouden staan. Al vrij snel herken ik de auto gevolgd door twee personen die uitstappen. Luna zet onze koffers neer en ik laat mijn krukken ernaast vallen en hinkel, met behulp van Luna haar arm om mijn lichaam het laatste stukje waardoor we in een groepsknuffel worden getrokken door onze vriendjes. Door alle armen om mij heen heb ik voor het eerst sinds zondagnacht weer een geheel gevoel van veiligheid. Ik voel mijn ogen waterig worden en ik probeer druk te knipperen om de tranen weg te krijgen. De groepsknuffel wordt beëindigd en Max drukt zijn lippen kort op die van mij.
'Ik zal jullie spullen even pakken, we praten zo wel bij, zonder al deze mensen.’
Luna haar arm glijdt weer om mijn middel als Daniel en Max onze koffers pakken.
Ik kijk mijn beste vriendin aan en zie hoe zij ook haar tranen probeert te verdringen. Ik voel hoe een traan mijn ogenhoek verlaat op hetzelfde moment als dat hij bij Luna over haar wang rolt. Tegelijkertijd brengen we onze hand naar elkaars wang. Met een verontschuldigende glimlach veeg ik de traan van Luna haar wang.
'Het spijt me zo.' Haar vragen waarvan ze spijt heeft lukt niet meer, want zodra Max mijn krukken aangeeft draait ze zich weg en helpt Daniel met de koffers.

Vampiremouse®


Reacties (4)

 • VETTEL_5

  Pff. Herkenbaar die tijden.
  Hier om 5 uur het bed uit en om half 7 pas weer thuis. Nadeel van werken op Texel haha.

  Ik wil ook in een groepsknuffel met Dan en Max! 😍

  11 maanden geleden
 • Luckey

  Het is bijna pas weekend! Een extra dagje vrij is dan wel fijn!
  Succes vandaag op je werk!

  De meiden zitten echt alle twee in een enorme dip
  Gelukkig zijn ze weg uit Nederland en bij de jongens. Veel Beter.
  Die groep knuffel is zo ontzetten lief!!!
  Zie het helemaal gebeuren
  Lina moet echt gaan praten!
  Anders die ik der iets lief/harde les aan

  11 maanden geleden
 • Winterdawn

  Dat om 6 uur op staan vind ik ook maar niks hoor! Pfff wat is dat vermoeiend zeg!

  Maar damn girl! Je weet wel de boel weer flink op z’n kop te zetten! Like, ik werd er zo in meegetrokken en begreep heel goed hoe ze zich beiden zouden moeten voelen! En dan nog hoe Max zich voelt. Zooooo cute op het einde tho. Moest we even gniffelen toen Luna en Jade op hetzelfde moment een traan over heen wang lieten lopen, sisters from another mother? 😂😂

  11 maanden geleden
 • 33girlx96

  Wauw in dit hoofdstuk gaan je emoties echt alle kanten op! Je wordt blij gemaakt, dan weer verdrietig en je eindigd best oké en verliefd 😍

  Heel leuk hoe het hoofdstuk is geschreven! Ik ben al benieuwd naar wat iedereen te zeggen heeft tegen elkaar hahaha

  Succes met vroeg opstaan, dat blijft nooit leuk!

  11 maanden geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel mop!!!
   Ik heb inderdaad flinke wallen maar ach overleef t wel!

   11 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen