Zoals iedere keer wanneer hij niet in het clubhuis was en ze hem ook niet in zijn appartement aantrof, kneep paniek haar keel dicht. Tweemaal had ze hem vanwege een overdosis naar het ziekenhuis kunnen brengen waar ze door haar snelle handelen net op tijd waren geweest om zijn maag leeg te pompen. Wat als hij deze keer rekening met het feit hield dat zij de reden was dat hij nog steeds in leven was? Was hij de heuvels ingetrokken, ervan overtuigd dat niemand hem deze keer zou vinden? Het was al een aantal weken geleden dat zijn laatste poging was geweest, maar nadat ze gisteren voor het eerst weer met elkaar hadden geslapen, was ze als de dood dat de schuld hem nu plaagde.
      Ze had het niet gewild. Niet daar in dat huis, niet met de wetenschap dat Maddox Dana ernaar zou laten kijken. Maddox gaf echter geen moer om wat zíj wilde. Als ze niet deed wat hij zei, ontgold haar zusje het. Al een paar keer had ze geprobeerd zijn bevelen te negeren, maar na een filmpje waar haar zusje door twee mannen tegelijk verkracht werd, had hij gewonnen. Ze was niet zo sterk als Dana. Zij had het ultieme offer gebracht in haar poging zichzelf van haar kwelgeest te verlossen en het was nergens op uitgedraaid. Lotte wist dat Maddox’ macht over haar leven net zo definitief was. Doen wat hij zei was het enige wat ze kon doen.
      En dus had ze Juice gekust, twee weken geleden.
      En had ze hem gisteren met lieve woordjes aangemoedigd om haar uit te kleden. Hij was voorzichtiger met haar geweest dan de eerste keer, maar nog steeds was hij dusdanig op zichzelf gefocust geweest dat hij niet merkte hoe slecht ze zich op haar gemak voelde. Kwalijk kon ze het hem niet nemen; zij was degene geweest die een stap verder had willen gaan in hun relatie. Als het die naam al mocht dragen. Eigenlijk was Juice helemaal niet toe aan een nieuwe relatie, en als Dana er ooit in zou slagen naar hem terug te keren dan zou hij Lotte dumpen zonder er ook maar over te hoeven nadenken. Dat wisten ze allebei en ze hadden er beiden vrede mee dat ze slechts een vervanger was. Maar wel eentje die hij nodig had. Iemand die naar hem omkeek, die van hem hield. Die zich zorgen om hem maakte – zoals ze nu deed. Niet alleen omdat haar zusjes keel werd doorgesneden als Juice stierf zonder dat het op camera was vastgelegd, ook omdat ze van hem hield. Omdat ze hem niet wilde kwijtraken, zelfs al wist ze dat dat eens zou gebeuren. De sterke gevoelens die hij bij haar losmaakte verontrustte haar. Ze dacht niet dat ze hem zou kunnen doden zodra Maddox daarom zou vragen. Zelfs als ze moest kiezen tussen haar zusje en hem. Natuurlijk zou ze voor haar zusje moeten kiezen, maar tussen twee moorden kiezen was iets heel anders dan er zelf eentje uitvoeren. Zelfs als diegene al vaker had geprobeerd het leven te ontglippen.
      Lotte parkeerde haar auto in het vak en stapte uit. Haar eerste ingeving was dat hij hiernaartoe was gegaan. Ze liep onder de stenen boog door en volgde het pad langs de rijen graven. Kerkhoven hadden haar altijd al een naar gevoel gegeven, maar sinds haar zusje ontvoerd was, zag ze haar naam in iedere grafsteen gebeiteld staan.
      Grind knerpte onder haar voeten terwijl ze linksaf sloeg. Opluchting denderde over haar heen toen ze hem tegen de steen zag zitten bij het kleine witte grafje. Haar ogen trokken toen het zicht van een verloren vader bij zijn gestorven kindje haar hart in stukken sloeg.
      In liefde gedenken we ons lieve dochtertje; TABITHA ORTIZ, las ze.
      Ze slikte moeizaam en zakte naast Juice neer. Hij staarde met rode ogen voor zich uit. Om hem heen lagen de restanten van een bos lelies die hij in een vlaag van razernij uit elkaar moest hebben gerukt. Hij reageerde niet toen ze naast hem ging zitten. Pas toen ze zijn hand pakte, trok hij die weg, zonder haar aan te kijken. Er hing een walm van alcohol en wiet om hem heen. Ze wist niet hoeveel hij deze keer gedronken had, maar ze had geleerd dat het beter was om ieder initiatief aan hem over te laten.
      ‘Soms haat ik haar,’ zei hij na een lange tijd, starend naar de lucht. ‘Soms haat ik haar zo erg dat ik geloof dat ze al die ellende verdient.’
      Zijn stem klonk rauw, alsof hij net urenlang had geschreeuwd.
      ‘Ze had ons meisje moeten beschermen. Ten koste van alles. Maar dat is hypocriet hè? Ik kon ze ook niet beschermen. Alle twee niet. Maar ze had mij moeten laten sterven in die kerk. Dan was ons kindje veilig geweest.’
      ‘Dan had hij haar evengoed opgespoord en meegenomen,’ zei Lotte zacht.
      ‘DAT WEET JE NIET!’ schreeuwde hij.
      Lotte dook iets in elkaar toen speeksel tegen haar wang spatte. Ze boog haar hoofd, maar ging niet weg. ‘Ze wist niet dat ze zwanger was, Juice. Op dat moment was er niemand ter wereld van wie ze meer hield dan van jou.’
      ‘En toch haat ik haar,’ antwoordde hij, zijn handen tot vuisten ballend. ‘En ik haat mezelf omdat ik haar haat. Omdat ik wens dat ze dood zou gaan, zodat het eindelijk klaar was. En ik haat jou omdat je zo’n pleurishoer bent. Omdat je me niet gewoon hebt laten doodgaan.’
      Lotte wist dat het de drank was die tot haar sprak, net zoals het de drank was die er soms voor zorgde dat hij gewelddadig werd, dat hij haar sloeg.
      Ze verzette zich er nooit tegen. Want ze wist dat ze het verdiende – iedere klap, ieder scheldwoord. Zij was degene die zijn wonden vers hield, die die van zijn geliefde steeds dieper uit kliefde.
      Toen er meer scheldwoorden over zijn tong rolden, liet ze die allemaal over zich heen komen, totdat hij uitgeput tegen haar aan zakte en weer begon te huilen.
      Zwijgend sloeg ze haar armen om hem heen terwijl hij snikkend ‘sorry’ prevelde.
      ‘Het is oké lieverd.’ Ze drukte een kus op zijn hoofd. Je hebt er alle recht toe me zo te behandelen.

Reacties (2)

 • NicoleStyles

  Oh dit verhaal is zoo dubbel, ik haat Lotte, maar ik snap het ook helemaal waarom ze dit doet en ook precies met juice ik haat het dat hij zo reageert door drank en drugs maar hij hoort het niet te doen. Grrr... heerlijk verhaal snel verder hihi

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Ik weet dat Juice het moeilijk heeft en getraumatiseerd is, maar dat is geen excuus om zo te doen. Als hij haar soms echt slaat, dan mishandelt hij haar gewoon. Ook als hij dronken is en ook als ze het misschien verdient (al weet hij dat niet). Ik begin nu echt heel snel een hele grote hekel aan hem te krijgen.

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Oh als je hierdoor al een hekel aan hem krijgt... Maak je borst maar nat.

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Oh God.... Je gaat me echt helemaal kapotmaken, of niet soms?

   1 jaar geleden
  • Croweater

   Misschien :x

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Nou, ik vind in ieder geval dat hij zelf in een soort Maddox verandert.

   1 jaar geleden
  • Croweater

   Nou zo erg gaat hij niet worden haha, ze kiest zelf om te blijven, maar het is wel een interessante observatie! Had ik niet bij stilgestaan maar ik denk dat ik dat in een Kozik-speech ga verwerken.:)

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Dat moet zeker. Hij is zichzelf niet, maar zo zou hij zich niet moeten gedragen. Het is verschrikkelijk, wat hij meemaakt, maar dat is geen excuus.

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen