Foto bij Cinderella - Tom Holland

Writing Challenge: Re-wrtie a classic fairy tale. Ik koos voor Cinderella.

Tijdens de zomervakantie is Ella druk bezig met geld bijverdienen, aangezien ze een nieuwe laptop nodig heeft. Haar ouders hebben het niet zo breed en kunnen niet gemakkelijk nieuwe apparatuur kopen. Ze heeft zich ingeschreven bij een uitzendbureau en die stuurt haar elke dag wel ergens anders naar toe.
Haar week begint op zondag, aangezien ze zaterdag vrij heeft. Op zondag maakt ze wc’s schoon in een pretpark. Op maandag en dinsdag staat ze in een restaurant de afwas te doen. Woensdag maakt ze hamburgers bij McDonalds. Stadsbussen schoonmaken doet ze op donderdagen. Vrijdag is de dag waar ze altijd het meeste naar uitkijkt. Ze mag dan een groot duur huis schoonmaken waar een moeder, Eleanor, met haar twee afschuwelijke dochters woont. Er wordt wel de hele tijd naar haar geschreeuwd en ze krijgt constant commando’s. Maar het huis heeft geweldige airco en het ruikt altijd naar bloemetjes. Ook is het niet zo vies.

Ella is bezig met de badkamer van één van de meiden en ze kan niet anders doen dan luisteren naar het gesprek wat zich afspeelt in de slaapkamer. Anastasia en Drizella zijn aan het praten over een groot feest wat morgenavond plaats vindt. Blijkbaar wordt het georganiseerd door een knappe jonge acteur. Ze zijn de hele tijd aan het gillen en aan het oefenen met slow dansen.
“O M G!” roept Drizella dan uit. “Een aantal van de serveersters die morgenavond bij het feest aanwezig zijn, zijn opgepakt vanwege diefstal. Nu is er te weinig personeel.”
“Hoe kunnen ze zo dom zijn. Hoeveel verdienen ze wel niet om daar te serveren? Honderd euro per uur of zo?” vraagt Anastasia. Pfoe, dat is veel. Dat zou Ella wel willen. Dan kan ze ook nog die gave rugtas kopen.

Als ze de badkamer aan het dweilen is, hoort ze de twee zusjes ineens haar naam roepen. Ze loopt meteen naar ze toe.
“Wat is er?” vraagt Ella en ze ziet dat ze een heel kledingrek met allerlei jurken bij zich hebben.
“Welke jurk moeten we morgen aan doen, denk jij?” vraagt Anastasia.
“Wat voor soort feest is het. Als het een gala is, dan zou ik een sjieke jurk doen, maar als het meer een party is dan een wat kortere speelsere.”
“Aan jou hebben we ook niets,” zegt Drizella. Ella zucht en gaat weer verder met de badkamer dweilen.

Ella is eindelijke klaar en de kokkin staat al eten te koken voor het gezin.
“Zie ik je volgende week vrijdag weer?” vraagt de kokkin.
“Ja, nog drie keer, maar het kan zijn dat de bazin van het huis me voor vast aanneemt.”
“Daar zou ik geen nee op zeggen. Ze is best aardig. Alleen die twee dochters niet zo.”
“Ja, dat had ik al lang door.”
Ella loopt het huis uit naar haar auto toe.
“Ella!” hoort ze iemand roepen. Ze draait zich om en ziet daar Eleanor staan. Ze komt naar Ella toegelopen.
“Ik heb contact opgenomen met je uitzendbureau en je mag morgen serveren bij het feest waar ik en de meiden naar toe gaan.” Ella kijkt Eleanor met grote ogen en een open mond aan.
“Ze betalen je zelfs veertig procent meer uit dan de rest, omdat ze je echt nodig hebben,” vertelt Eleanor er nog bij. Hoe kan Ella nu nee zeggen. Dan verdient ze zowat honderdveertig euro per uur.
“Oh my god, dat is echt zo lief van u. U bent echt mijn fairy godmother!” roept Ella blij uit en omhelst Eleanor.
“Dan zie ik je morgen,” zegt Eleanor zodra Ella haar weer heeft los gelaten en Ella knikt hevig. Ze zegt nog honderd keer dank u voordat ze weg rijdt.

De volgende avond staat ze in een zwarte skinny jeans met een witte blouse en donker blauwe blazer aan in de keuken. Ze komen echt heel erg personeel te kort, maar dit gaat goed komen. Hopelijk.
Ella krijgt de taak om met kleine hapjes rond te gaan. Ze hadden toen straks tegen haar vertelt wie het feest geeft, maar ze had nog nooit van hem of zijn films gehoord. Ze houdt zich namelijk niet bezig met dat soort dingen. Ze zit liever met haar neus in de fantasy boeken.

Ella loopt met een plateau met kleine hamburgertjes en wraps rond. Soms vraagt ze aan mensen of ze iets willen en soms komen de mensen gulzig naar haar toegelopen. Dan wordt ze ineens op haar schouder getikt als ze even de omgeving aan het bewonderen is. Ella draait zich op en daar staat Eleanor met haar twee dochters.
“Hé, willen jullie iets te eten?” vraagt Ella beleefd en kijkt naar het plateau. Anastasia en Drizella pakken gulzig ieder een hamburgertjes en een wrap. Eleanor pakt alleen aan wrap.
“En lukt het allemaal?” vraagt ze.
“Ja, ik denk het. Alleen hebben ze niet genoeg mensen voor het drinken, voor zover ik weet.”
“Gelukkig hebben ze jou voor het eten.” Ella knikt en de drie lopen weer weg.

Het is bijna twaalf uur ’s nachts en Ella heeft last van haar voeten gekregen. Haar plateau met frituur hapjes is leeg op één bitterbal na en die pakt ze er gulzig van af terwijl ze even plaats neemt op een lege stoel.
“Moet jij niet werken?” vraagt ineens een mannelijke stem aan haar en ze staat geschrokken op. Ze kijkt om en ziet dat het de host van het feest is.
“Sorry, ik ben een beetje moe,” zegt Ella eerlijk.
“Maakt niet uit. Jullie doen het fantastisch. Ik heb niets te klagen. Ook al komen we er een paar te kort.” Ella kijkt hem met een verlegen glimlach aan.
“Ik ben Tom, trouwens,” zegt hij en steekt zijn hand uit. Ella pakt hem vast en zegt: “Ella.”
“Aangenaam kennis te maken, Ella,” zegt hij beleeft en laat haar hand weer los.
“Zou je misschien even willen dansen om je gedachten te verzetten? De gasten zijn nu toch meer aan het dansen dan drinken en eten.” Ella knikt. Ze kan moeilijk nee zeggen tegen de gastheer en hij is ook super knap. Met zijn perfect gekamde lokken en lieve bruine puppy ogen.
Meteen als ze de dansvloer op lopen komt er een slow song op. Ella kijkt geschrokken als Tom haar hand vast pakt en zijn andere hand op de onderkant van haar rug legt. Ze legt haar hand uiteindelijk op zijn schouder en zo schuifelen ze totdat het nummer voorbij is.
“Ik moet maar weer eens gaan werken.”

Ella was Tom niet meer tegengekomen, maar ze weet zeker dat hij haar Prince Charming is. Hij was zo liefdevol tijdens hun vier minuut durende dans. Ze baalt er wel van, maar het zij zo. Ella heeft een lege wc gevonden in het pretpark en ze besluit om haar Prince Charming even op te zoeken op internet. Ze weet dat het feest georganiseerd werd door Tom Holland. Ze is nu wel nieuwsgierig naar wat hij allemaal doet.
Oh, hij speelt in films. En niet eens van die kleine indie films. Nee blockbuster superhelden films. Als Ella dit tegen haar vrienden vertelt, geloven ze haar toch nooit.

Ella is bijna klaar met werken en is haar poets spullen aan het opruimen.
“Ella, er staat hier een jongen aan de balie en hij zegt dat hij je kent. Maar dat lijkt me vrij onwaarschijnlijk, aangezien hij beroemd is,” zegt één van Ella’s collega’s. Ella kijkt verbaasd op. Heeft hij haar nou echt gevonden?
Ella loopt meteen naar de balie toe en ja hoor, daar staat Tom Holland.
“Hoe heb jij mij gevonden?” vraagt Ella en kijkt ondertussen op de klok. Het is bijna zes uur ’s avonds.
“Nou, dat was nog niet zo makkelijk. Ik moest eerst aan de baas van de serveersters van gisteren uitleggen wie jij was en hoe je er uit zag. Toen verwees hij mij door naar het uitzendbureau. Daar wilde ze niet zomaar informatie prijs geven over hun werknemers. Wat ik goed begrijp, maar toen legde ik uit waarom ik je perse wilde vinden. Ze verwees me door naar hier, omdat je op dit moment nog hier zou zijn. En gelukkig ben je hier nog.” Ella kijkt verlegen naar de grond en haar wangen worden rood.
“Ella, ik zou het leuk vinden als je een keer met mij op een date zou willen gaan,” zegt Tom en haalt een bos gekleurde rozen tevoorschijn. Ella’s mond valt open en kijkt Tom verbaasd aan.
“Dat zou ik heel leuk vinden,” zegt Ella en loopt naar Tom toe om hem een knuffel te geven.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen