1x20 Following The Wave Songs

machineheart – Stonecold
Sam Tinnesz, Silverberg – Wolves (Alternate Version)
Tokio Hotel – Dream Machine
ZAYN, sia – Dusk Till Dawn
Overview
Title: Following The Wave
Release Date: 29 April 2019
Episode: 20 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Zoals beloofd, vandaag een dubbele episode release! Het seizoen is bijna op z'n eind, want over twee weken is de season finale! ECHTER, heb ik nog een verrassing voor jullie, al ga ik die pas vertellen tijdens de season finale! So stay tuned! :')
De titel voor volgende episode ga ik bij deze ook bekend maken: 1x21 A Close Call, release 6 May 2019.

De titel van deze episode is overigens vernoemd naar een song die in de soundtrack stond van de serie, maar zo uit het niets ineens verdwenen was, terwijl die echt bij de episode past. Heel lang was de episode namelijk titelloos, dus uiteindelijk moest dit dan de episode titel worden.

Have fun and comment what your thoughts are so far! Oh and it would be nice if you'd motivate me;)

WinterDawn

De felle zonnestralen die door de gordijnen naar binnen schijnen en het tsjilpen van de vogeltjes rondom de villa op het landgoed, begint Jaxson uit zijn diepe slaap te raken. Zo snel als zijn ogen opengingen, zo snel zitten ze ook alweer dicht. Na enige minuten schieten zijn ogen toch weer open nadat de blondharige jongen door heeft gekregen dat hij niet in zijn eigen kamer op een bed ligt. Zo snel als het mogelijk is in zijn staat, zit hij recht om zijn omgeving duidelijk in zich op te nemen. Hoe hij hier in vredesnaam terecht is gekomen, is hem allemaal onduidelijk. Langzaam begint het beeld van gisteravond duidelijk te worden. Het enige wat hij nog van alles weet is dat hij enkel party mixdrankjes heeft gehad van de baas en wat nog enigszins wat van de informatie heeft onthouden die zijn dronken baas hem heeft verteld.
Het is ook na enige minuten pas dat hij beseft naast wie hij in het kingsize bed ligt. Geschrokken springt hij van het bed af met een zwaar aanvoelend hoofd, waardoor hij bijna achterover lijkt te vallen. In paniek bekijkt hij zichzelf en de baas, maar beiden hebben de kleding nog aan. Met een zucht lijkt hij opgelucht te zijn. Voorzichtig verlaat hij de kamer van de baas en gaat hij regelrecht op weg naar zijn eigen rust plekje op het eiland waar hij regelmatig zijn rust probeert te vinden.

Hoeveel hij er op dit moment al heeft gehad, is hem onbekend, maar de mixdrankjes die hij krijgt van de baas smaken hem prima. Aan de bar wordt hem het een en ander verteld. Het verleden wordt hem na alles wel duidelijk. “Maar, waarom ben je tot ontvoering over gegaan? Die link begrijp ik niet helemaal met alles?”, probeert hij aan te snijden als extra onderwerp om het gesprek dieper te laten gaan. “Waarom? Dat is niet zo moeilijk. In de positie waarin ik mij bevond worden niet heel veel zaken gewaardeerd en ben je snel zwak en een makkelijke prooi. Zo’n ontvoering zou de status ervan alleen maar hoger maken.”, haalt zijn baas zijn schouders op. Jaxson kijk bedenkelijk als hij alle puzzelstukjes na al die drank nog op z’n plaats probeert te krijgen in zijn hoofd. “Maar de familie dan?” “Wat ‘maar de familie dan’?” Er ligt een duidelijke toon in de stem en de ogen die op hem gericht zijn spreken boekdelen dat hij een snaar raakt die hij misschien niet had moeten raken. “Ik bedoel, die familie moet toch voor het leven verdriet hebben dat hun zoon is ontvoerd?” Daar krijgt hij geen antwoord op, waarmee hij de indruk krijgt dat het gesprek over dit onderwerp klaar is. Toch is hij er nog niet helemaal tevreden mee. Hij moet en zal er meer uit krijgen, ook al heeft het nog meer tijd nodig. Met een zucht staat de rechercheur op om dan weg te lopen, als hij bij zijn pols tegen wordt gehouden. “Blijf! Je bent nog altijd aan het werk!”, klinkt het scherp.

Het is een pijnlijk stilte die tussen hen hangt. Aan de ene kant wil de baas hem zakelijk op afstand houden, maar aan de andere kant lijkt hij een innerlijk conflict te hebben om Jaxson, voor de baas enkel bekend als Brad, als vriend te houden. Met een neutrale blik blijft hij de baas observeren. De barkeeper aan het begin van de avond die aan de bar stond op het strand, schuift hem een nieuw glas voor. “Je zoekt het wel graag op of niet?” Met een opgetrokken wenkbrauw, wendt de rechercheur zijn blik af van de baas en kijkt recht in de ogen van de barkeeper voor hij het glas pakt. “Vodka Red Bull trouwens!”, reageert ze dan nog eens voor Jax het glas halfleeg drinkt. Met een zucht zet hij het terug op de bar. “Ik trek het aan als een magneet.”, is zijn antwoord op de vraag die de barkeeper hem eerder nog stelde voor hij van de barkruk af springt en terug naar de baas loopt als hij zijn Vodka Red Bull op heeft. “Brad?”, klinkt er nogal wat apart uit de inmiddels goed aangeschoten baas. “Hmm.”, is het enige wat Jaxson kan uitbrengen. Het blijft even stil tot er een song van Martin Garrix op komt. “Niks…. Kom mee!” Voor hij het weet wordt hij mee getrokken naar de dansende menigte.


Na een half uur lopen vanaf het landgoed is hij aangekomen bij zijn rust plekje van het eiland. Achter hem is het grote bos dat de bewoonde wereld van het strand afsluit. Zijn knieën zijn opgetrokken waar hij zijn armen overheen heeft gelegd en met zijn hoofd op leunt. Het geluid van de zee maakt hem rustig waardoor zijn hoofdpijn langzaamaan begint af te zakken. Hoe gaat hij zichzelf nu nog uit redden?
Met zijn rug tegen de harde ondergrond gedrukt waarbij zijn hoofd op een stukje gras ligt en zijn armen doelloos naast hem liggen, kijkt hij naar de voorbijrazende wolken in de lucht. Ging de tijd voor hem maar net zo snel als dat de golven over het zeewater heen gingen of als de wolken door de lucht bewogen. Langzaamaan sluit hij zijn ogen nog eens, terwijl enkele tranen over zijn wangen lopen. Nog nooit heeft hij zich zo ellendig, eenzaam en doelloos gevonden. Waar hij bij andere zaken het beste resultaat in een zeer korte tijd heeft weten te boeken, lijkt deze zaak hem te testen op alles waarvan hij dacht dat hij het kon. Ruw veegt hij met zijn handen de tranen van zijn wangen en onder zijn ogen weg. “Man up Jax! You still have a job to do!”
Als hij in zijn Hawaii-shirt op het strand zit bij te komen, belt Ricciardo hem in paniek op omdat de familie en Red Bull het op willen geven met het zoeken naar Max en dus het onderzoek. Dit zet nog meer druk op Jax die nu een beslissing moet gaan maken wat hij gaat doen. “Jax, alsjeblieft...”, klinkt het smekend met het Australische accent aan de andere kant van de lijn: “…ik houd het niet langer meer uit.”

Reacties (2)

 • VampireMouse

  Daniel!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Ghehe. ❤️❤️❤️

   1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Wow dat was ontzettend veel actie in een hoofdstuk!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihi 😂😂 Fijn dat je het leuk vindt:)Was de bedoeling ook om een beetje de spanning naar de season finale op te bouwen:D

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen