Foto bij 48 Monaco - Wednesday 1

Excuses voor de vertraging. Ik heb, zoals verwacht, de hele week meer dan 12 uur per dag gemaakt, zondag nog 5 uur gewerkt en maandag weer 13 uur. Het is een wonder dat het mij gelukt is om dit te typen, haha.
Heel veel plezier met lezen!

En super dankjulliewel!! Zonder jullie had ik nooit nu al op de 300 kudo's dit jaar gezeten. Op naar de 400?

Jade’s point of view
Zodra de deur van het appartement dicht is, zet ik mijn krukken neer en druk mijzelf tegen het sterke lichaam van Max aan. Hij slaat meteen zijn armen om mij heen en houd mij stevig vast. Ik voel de tranen alweer over mijn wangen lopen.
'Ik was zo bang.' Komt er als een zacht gepiep uit mijn mond. Zijn greep verstrakt.
'Het spijt mij.' Fluistert hij gepijnigd terug.
Ik kijk naar hem op en veeg met mijn linkermouw mijn tranen weg.
'Jij kan er niets aan doen. Jij bent nog steeds het beste wat mij is overkomen, je hebt alleen wat gekke fans.' Ik bloos en lach door mijn tranen heen. Hij laat zijn zeldzame, oprechte glimlach zien en drukt zijn lippen op de mijne.
'Ik zal er altijd voor je zijn. Ook om je te troosten'
Max begeleidt mij naar zijn bank en kijkt mij onderzoekend aan.
'Ik ga je zo meteen echt wat te drinken aan bieden, maar niet voordat jij mij het hele verhaal hebt verteld.'
Ik kijk hem geruststellend aan en begin mijn verhaal te vertellen. Precies zoals het is gegaan, niets achterwegen laten. Niet over mij, Luna of de politie. Ook niet over het feit dat ik mij niet veilig voel in mijn eigen slaapkamer of het idee dat het niet goed is dat Luna mijn beste vriendin is en een soort van beveiliging.
Max luistert naar al mijn verhalen en wrijft ondertussen geruststellend over mijn been.

Luna’s point of view
Ik kruip tegen Daniel aan in zijn bed. Zijn warme lichaam veroorzaakt kippenvel op mijn huid. Ik kijk op naar zijn gezicht, recht in zijn mooie ogen waar ik in kan verdrinken.
'How were your last few days?'
'I don’t want to talk about Sunday, but I had a meeting with Renault yesterday.'
Met grote ogen kijk ik hem aan.
'Tell me everything!'
Daniel begint te lachen door mijn enthousiasme.
'Well. It's going between Renault or Red Bull. Red Bull did offer me a lot of my wishes. Like almost everyone, but I don’t know. Did I tell you that I made a contract announcement in Austria for Red Bull?'
Verbaasd schud ik mijn hoofd.
'No. I thought you didn’t know which team you wanted to drive for next year.' Daniel haalt zijn schouders op. 'Still don’t.'
Na een moment van stilte waarin Daniel naar woorden lijkt te zoeken begint hij dan toch weer te spreken.
‘Red Bull has been a family for the last ten years. I grew up with them and I really don’t want to let them down, but I also want something new and exciting. And I don’t know about the Honda-project.’
Hij blijft met zijn hand over mijn zij strelen, bijna alsof hij zichzelf hiermee rustig krijgt.
‘What do you think I should do?’ Ik kijk hem met een oprecht verliefde glimlach aan.
‘Follow your heart. I can't tell you what you should do. Not because I work at Red Bull nor because I don’t have the knowledge about the cars or the teams. But because it's your job. You will be surrounded by those guys most days of the year. So, I can tell you to stay at Red Bull because they say that they will become world champions with Honda. But Renault also got the desire to become World Champions.’
‘Well, Red Bull also wants Max to become the world’s youngest World Champion.’
‘True, but you are driving the same car. So, if you are better then Max, you deserve the title.’
Ik begin kusjes over Daniel zijn hele gezicht te drukken.
‘Think about it when you fly to LA after the next race and decide with your heart. You will always be my champion.’


Jade’s point of view
Ondanks dat ik weer in Max zijn armen mag slapen, slaap ik nog steeds slecht en zou echt wel iets van gezelligheid kunnen gebruiken. Zodra ik alleen ben kan ik het niet laten om te gaan malen over de reden waarom Max zijn fans zo tegen mij doen. Daniel is vandaag op stap met zijn trainer en Luna heeft een meeting met het Red Bull hoofdkwartier morgen, maar moest vandaag nog langs ons huis in verband met het onderzoek. De politie wilde het huis onderzoeken. Er zijn nog vragen met betrekking tot de sporen en wilde dat in ieder geval een van ons erbij was. Daarom is ze dus vanochtend vroeg al met het vliegtuig vertrokken.
Max heeft vandaag een ander team redline 4x meeting online en zit dus in z'n kamer te race terwijl ik een beetje moedeloos door het appartement heen hobbel.
"Je moet de livestream van Lando Norris aanzetten" Luidt het Whatsappje van Luna die ik net ontvang, samen met een link van een Twitch stream. Ik kijk een beetje verbaasd, maar klik dan toch op de link.
Als hij geladen is zie ik hoe iracing.com en team redline 4x in beeld komen samen met twee camera beelden van Lando Norris. Ik kijk naar de drivers opstelling en zie hoe Lando Norris met Max en Atze Kerkhof aan het racen is. Meteen zet ik de link over naar mijn laptop om dit op groot scherm te kijken.
Er zit blijkbaar een kleine vertraging op de lijn van de livestream. Want op de livestream kan ik zien dat het geen race is, maar doe zo gek mogelijk en knal elkaar van de baan rondjes zijn. In de kamer naast mij, die gewoon openstaat hoor ik Max schaterlachen waarna ik het een paar tellen later door mijn koptelefoon hoor.
Ze racen met z’n vieren, want er is nog iemand bij gekomen, op een gesloten race en hebben de allergrootste lol. Dit zorgt bij mij voor het eerst deze week voor tranen van het lachen. Wat zijn die hilarisch samen. Hopelijk komt Lando snel in de formule 1. Die wil ik wel eens samen zien.

Ik begin nog harder te lachen als ik Lando uit de bocht zie vliegen en vervolgens heel droog hoor "Yeah I ran out of road". Ik besluit te kijken bij Max. Ik kan precies zien wat Lando Norris allemaal aan het doen is, maar ik ben wel benieuwd hoe mijn eigen vent er nu bij zit. Ik plug mijn oortjes terug in mijn telefoon en stream de race daarvan af waarna ik, met één kruk en iets meer druk op mijn enkel dan zou mogen, naar Max toe loop.
Het geluk die van Max afstraalt tijdens het racen, laat mijn zorgen voor de rest van de middag vergeten.

Vampiremouse®

Wisten jullie dat het laatste stukje over het simrace echt is gebeurd? Ik zo onwijs hard gelachen om die gasten! Moest het gewoon in het verhaal verwerken.

Reacties (3)

 • LokiofAsgard

  Hee! Hopelijk heb je wat meer rust nu!
  Super tof hoofdstukje! Vind het lief dat Max er zo voor Jade is maar ook de relatie tussen Luna en Daniel vind ik zo leuk om over te lezen!

  10 maanden geleden
 • Luckey

  Yeah deeltje!
  Hopelijk komt er weer wat rust bij je!

  Omg geweldig deeltje!
  Gelukkig praat Luna als jade een Beetje meer als normaal
  I love iT

  Doe stream zag ik idd voorbij komen!
  Baalde dat niet live mee kon kunnen en wist het biet
  Ik zie alles ook gebeuren!
  Kudo! 400 here we go!

  10 maanden geleden
 • Winterdawn

  Hehehe! Ik heb je die link toen doorgestuurd van Lando haha. Ik heb me toen ook enorm dood gelachen!

  Jade en Max zijn zo lief samen, ondanks alles. En die gekkie fans zijn gewoon geen fans. Dat is gewoon iets dat je niet doet! Hoop dat beide dames er snel boven op komen tho.
  En Daniel had gewoon bij Red Bull moeten blijven T__T Ik mis DANIELxMAX nog steeds D:

  10 maanden geleden
  • VampireMouse

   hahha ja true!! Top link XD
   Ja, maar sommige fans zijn gewoon echt zo. koekoek..

   10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen