Foto bij 30

Dancing on the hood in the middle of the woods
Of an old Mustang, where we sang
Songs with all our childhood friends
And it went like this, yeah
Oops I got ninety-nine problems singing bye, bye, bye
Hold up, if you wanna go and take a ride with me
Better hit me, baby, one more time
Paint a picture for you and me
Of the days when we were young
Singing at the top of both our lungs

Ravenna Morena''Rita? Waar zet ik de zak met cadeautjes neer?'' vroeg mijn zus puffend, ze stuntelden onhandig met de drie grote zakken in haar handen. ''Zet maar in de gangkast meid.'' antwoordde Rita op vluchtige toon, terwijl ze de tafel aan de kant schoof en de verschillende stoelen neerzette op de lege plekken. Ik blies met het laatste beetje lucht in mijn longen, de laatste ballon op. Morgen zou het sinterklaasfeest eindelijk plaatsvinden, ik had er zo lang naar uitgekeken, eindelijk weer een avond samen met mijn familie, ik had er zin in, ik was echter ook bloednerveus mijn familie weer onder ogen te komen, hoe graag ik ze ook weer wilden zien. ''Koffie dames?'' riep Nathan vanuit de keuken. Direct gilde ik. ''Ja lekker!'' Rita grinnikte door mijn enthousiaste antwoord. ''Niks veranderd, nogsteeds koffie verslaafd.'' ik nam plaats naast haar en nestelden mijn hoofd op haar schouder, Rita was net als familie, zo'n goede band hadden we inmiddels. Het voelde gek om in het huis van mijn beste vriendin te zijn, zonder haar.. Ook voelde het veilig en vertrouwd, ik was blij dat we Sinterklaas hier zouden vieren. Dan was Charlot er nog een beetje bij..
''Heb je er zin in?'' vroeg mijn zus, intussen kwam Nathan de huiskamer ingelopen met een dienblad gevuld met mokken koffie. Hij overhandigden mijn zus een kop koffie. ''Bedankt.'' haar vingers omsloten de mok.
Ik greep op mijn beurt mijn mok beet en glimlachte naar hem, direct snoof ik de aroma op.
''Ja heel erg, ben zo benieuwd wat de jongens er weer van gaan vinden.'' antwoordde ik op de vraag van mijn zus, mijn zus lachte. ''Ja, die vinden het geweldig, Sinterklaas vieren met hen tante is één van hun favoriete dingen.'' ik liet mijn gedachten afdwalen naar de vorige jaren Sinterklaasfeest, het was altijd zo gezellig geweest, de hele familie die samenkwam, de kinderen spelend met elkaar, gezamenlijk koffie drinken, terwijl de kinderen aan de chocomelk zitten. Sinterklaas was en is altijd een groot en belangrijk aspect van mijn leven geweest.
Na onze koffie stond ik op, de voorbereidingen waren eindelijk klaar, als kind had ik er nooit bij stilgestaan wat voor werk er eigenlijk nog allemaal in zo'n feest zat, de huiskamer verbouwen, de spullen kopen, Sinterklaas huren, er kwam zoveel bij kijken, maar het was eindelijk klaar, het was enkel wachten tot morgenavond nu.
Ik trok Rita in een knuffel, ik bedankte haar voor alles en liep nu naar Nathan, die ik ook gedag knuffelden.
Samen met mijn zus verliet ik het huis. Lopend naar mijn auto, ik was dood en doodmoe.
''Tot morgen meisjes.''

''Waar is Harry?'' vroeg ik aan mijn zus terwijl ik de mokken vulden met warme chocomelk, ik spoot er nog wat slagroom op en maakte het hele plaatje af met wat kleine marshmallows bovenop. Danielle wuifde haar hand. ''Hij komt wat later, moest wat regelen met Richard ofzo, maak je niet druk meisje.'' ik was verward, iedereen was er.. Hij niet.
Maar ik negeerde het verder voor derest, mijn familie was al gearriveerd, enkel mijn moeder, Harry en Richard moesten nog komen. Mijn moeder interesseerde me niet veel, wat kon mij het nou schelen of ze er bij was of niet, maar ik had graag Harry en Richard hier om het feest te vieren, aangezien die twee wel belangrijk voor me waren.
Mijn familie had enorm emotioneel gereageerd op mijn bezoekje, vooral mijn oma, tot mijn verbazing waren ze allen blij me te zien, ik had verwacht woeste reacties te krijgen, ik had het contact sinds ik in Engeland woonde, niet goed onderhouden, enkel met mijn zus had ik dagelijks contact. De hele avond werd ik overrompeld met vragen en met complimenten. Het voelde goed weer bij mijn familie te zijn, ik besefte me nu pas hoe erg ik ze eigenlijk gemist had, iets waar ik totaal niet mee bezig ben geweest de afgelopen weken in Engeland.
Ik plofte neer naast mijn tante Mien. Direct sloeg ze haar arm om me heen, dankbaar nestelde ik mijzelf tegen haar aan. Tante Mien was mijn favoriete tante. Net als mijn zus, kon ik altijd terug vallen op haar, ze was er altijd voor me.. Toen mijn zus verkondigden dat ze zwanger was van mijn éérste neefje, heb ik altijd beloofd aan mijzelf dat ik net zo'n tante zou willen worden en zijn voor haar kinderen als tante Mien voor mij is. Oh ik voelde me zo stom, dat ik al het contact met mijn familie had verwaterd in Engeland, hoe kon ik zo eigenwijs, koppig en egoïstisch wezen.
''Nee maar echt tante Mien, het spijt me zo.. Ik had moeten bellen, ben je er echt niet boos over.'' ze schudde haar hoofd lachend. ''Nee meisje, je hebt het druk gehad. Ik ben blij dat je hier nu bent en dat het beter met je gaat.''
Dankbaar knuffelde ik haar. Een blik werpend op mijn neefjes, die vrolijk en ongeduldig heen en weer aan het springen waren. Ik wenste met mijn hele hart, dat ik het goed deed als tante. ''Tante Ravenna, wanneer komt die nou?'' vroeg Rayvin ongeduldig, zenuwachtig spelend met zijn vingers. Ik grinnikte bij het zien van zijn nerveuze gedrag. Ik opende mijn armen, Rayvin en Vince sprongen beide direct op mijn schoot. ''Ik denk dat hij zo komt, hij heeft het druk hé, alle kindjes in Nederland willen natuurlijk bezoek van Sinterklaas.'' Vince knikte. ''Ja maar wij zijn superlief geweest, dus hij moet hier wel als aller, aller, allereerste komen.'' ik lachte, Vince kon zo heerlijk bijdehand wezen.
Ik wierp een blik op mijn zus die enkel nerveus bleef kijken naar de klok, de gehele avond had ze zich al raar gedragen. Waarschijnlijk was ze niet zo lief geweest dit jaar, en zat ze ook in spanning af te wachten tot de goed heilig man zou komen. ''En oma? Komt die ook nog.'' ik fronste, ik had geen idee waar mijn moeder bleef. Echter toen ik hen vraag wilden beantwoorden werd er op de deur geklopt. ''Sinterklaas.'' mijn neefjes snakte naar adem en staarde met grote ogen naar de deur. Rita liep lachend naar de deur. Mijn neefjes keken verwonderd naar Sinterklaas, gevolgd door zijn pieten.
''Tante het is Sinterklaas.'' piepte Rayvin zachtjes, hij kneep lichtjes in mijn hand. Direct begon de hele woonkamer te zingen. ''Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht, misschien heeft u nog even tijd, voordat u weer naar Spanje rijd, kom toch maar even bij ons staan en laat u paardje maar buiten staan! En we zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn geen stoute kinderen bij en we zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn geen stoute kinderen bij.''
Sinterklaas nam plaats op de speciaal aangewezen stoel, de pieten naast hem. Pas toen viel het me op.. Die ene piet.. Mijn mond viel open. Dit kon je niet menen. Harry?
Ik wierp een blik op mijn zus die me met een brede grijns aan keek, daarom was Harry er dus niet.
''Dat was prachtig gezongen.'' zei Sinterklaas lachend.
''Piet, kun jij mij het grote boek even aanreiken.'' vroeg Sinterklaas de andere piet. De piet haalde het grote, rode boek achter zijn rug vandaan. Vince en Rayvin snakte kort naar adem, bij het zien van het grote boek.
Sinterklaas bladerden met een diepe frons door het boek heen en schraapte zijn keel. Zijn ogen vielen direct op Vince. ''Vince Jovi van Bakel, kom jij maar eens bij Sinterklaas jongeman.'' Vince knipperde met zijn ogen en schuifelde verlegen naar Sinterklaas toe. Hij sloeg zijn oogjes neer en met rode wangetjes stond hij voor de goed heilig man. ''Zo Vinnie, mag ik je zo noemen? Een pietje heeft verteld dat je ook wel Vinnie genoemd word?'' hij schudde zijn hoofd verlegen. ''Alleen tante Venna noemt mij zo Sinterklaas.'' de huiskamer begon direct te lachen. Ik staarde grijnzend naar mijn kleine lieve neefje. Zijn grote mond was nu wel gesnoeid, nu hij zo voor de Sint stond.
''Ja tante Ravenna hé, jij vind tante Ravenna nogal lief hé.'' vroeg hij Vince. Vince zijn hoofdje schoot omhoog. Direct begon hij enthousiast te brabbelen. ''Ja héél lief Sinterklaas, ik ben zelfs bij haar op vakantie geweest in Engeland en dat was supercool en toen gingen we naar het museum toe, maar het was ook een beetje eng door alle fotocamera mensen.''
''De Sint heeft dat gehoord ja, en dat je in Engeland een beetje stout geweest ben, je hebt tante Ravenna héél bang gemaakt om toen weg te lopen hé, toen jij het een beetje te eng vond worden.'' een steek schoot door mijn maag heen, terugdenkend aan die vreselijke, vreselijke dag.
''Maar gelukkig is dat ook weer goed gekomen.'' vulde de Sint snel aan. ''Verder lees ik in het grote boek, dat je erg lief bent voor je tante, soms wat stout kan zijn tegen mama en papa, maar over het algemeen ben je een vrolijke en grappige, lieve knul en daar wordt de Sint altijd blij van, de Sint houdt van lieve kinderen.'' Vince blikte verlegen mijn kant op, ik wierp hem een lucht kusje, laten zien dat ik trots op hem was. ''Zo piet, zou deze jongeman wat cadeautjes verdienen.''
''Ja zeker Sinterklaas.'' direct herkende ik de stem van de piet... Richard.
Ik bleef blikken werpen op Harry, hij zag er zelfs als piet.. zo fucking goed uit. Onwerkelijk goed gewoon.
''Nou, als de Sint straks weg is mag je de cadeautjes openscheuren, we gaan eerst even doorbladeren in het grote boek.. Wie komen we tegen.. Ah Rayvin Dex van Bakel.. Kom maar eens bij Sinterklaas.'' Rayvin piepte angstig en greep mijn hand beet. ''Tante, wil je meekomen.'' fluisterde hij zachtjes in mijn oor.
Ik knikte en stond op, samen met mijn neefje lopend naar Sinterklaas. Ik keek naar Harry die direct een speelse knipoog naar me wierp, een warm gevoel vond plaats in mijn onderbuik en ik bleef grijnzend kijken naar Sinterklaas, Harry zag er echt goed uit als piet. Te goed. ''Zo Rayvin, de Sint heeft gehoord dat jij eigenlijk altijd wel héél lief bent, je doet mama altijd helpen met de tafel afruimen, je ruimt je eigen speelgoed netjes op.. Ik zie niks stouts in het grote boek.''
Rayvin kreeg een trotse glimlach op zijn gezicht. ''Is dat zo tante Ravenna, is Rayvin lief?'' vroeg de Sint aan mij, ik knikte uitbundig. ''Ja Sinterklaas, hij is altijd erg lief hoor, soms een beetje ondeugend maar dat was het dan ook wel.''
''Ja maar, dat vindt Sinterklaas helemaal niet erg, zeg piet zou er voor Rayvin ook wat cadeautjes in de grote zak zitten.'' Richard grinnikte. ''Ik weet het wel zeker Sinterklaas.'' Rayvin liep terug naar de bank en nam plaats naast tante Mien, echter toen ik op wilden staan en terug wilden lopen werd ik tegengehouden door Sinterklaas. ''Niet zo snel jongedame, in het grote boek staan ook nog wat dingen over jou.'' direct wierp ik een blik op mijn zus, die grijnzend met haar handen voor haar gezicht zat. ''Ga maar even bij het Engelse pietje op schoot zitten.'' spoorde hij me aan. ''Go take a seat.'' Harry opende zijn benen grijnzend en hield zijn armen in de lucht geslagen, met smacht wachtend tot ik plaats zou nemen op zijn schoot. Ik nam plaats op zijn schoot, direct viel ik in de slappe lach. Dit zag er waarschijnlijk zo debiel uit. ''Ja foto!'' gilde mijn oom door de woonkamer heen, direct werden er foto's getrokken. Ik schudde beschaamd mijn hoofd. ''Nou laten we eens kijken wat er in het grote boek staat over jou..'' Harry had zijn armen strakker om mijn middel heen geslagen, ik genoot stiekem héél erg van zijn aanraking. ''Mam, is tante Ravenna stout geweest?'' vroeg Rayvin verbaasd aan zijn moeder. ''Nee Sinterklaas, u maakt echt een vergissing mijn tante is echt heel lief.'' ging Vince tegen hem in, niet snappend waarom zijn tante ook door Sinterklaas aangesproken werd.
Hij wierp een korte blik op Vince. ''Nee jongeman, de goed heilig man heeft het nooit fout, tante Ravenna is wel een beetje stout geweest dit jaar.. En dat kan niet ongestraft blijven natuurlijk.'' mijn zus begon te gieren. ''Wat nu Sinterklaas!'' vroeg ze met een brede en vermaakte grijns op haar gezicht.
Sinterklaas bladerde lachend door het boek heen. ''Ja, tante Ravenna heeft aan de verkeerde kant van de weg gereden in Nederland en dat is erg gevaarlijk.'' ik schudde lachend mijn hoofd. ''Well actually, eigenlijk, that was Harry's fault. Dat was de fout van Harry.. Maar ja aangezien hij hier niet is.'' ik porde lachend in zijn zij en wierp een knipoog naar mijn zus.
''Ja en er staan nog een heleboel stoute dingen in het grote boek waar Sinterklaas het liever niet over heeft in de buurt van goede, kleine kinderen, ik denk dat het verstandig is als één van mijn pietjes een gepaste straf voor tante Ravenna zal verzinnen.'' Ik lachte smakelijk bij het horen van die woorden. Ik wist dat mijn zus hierachter zat, duizend en één procent dat mijn zus dit geregeld had. Ik stak mijn hand op. ''Mag ik zelf wel kiezen welk pietje sinterklaas? Ik heb namelijk wel een voorkeur voor de piet waar ik nu op zit.'' mijn zus begon vermaakt te gillen. ''Ja die andere piet staat me niet zo aan namelijk.'' Ik glimlachte breeduit en stak mijn tong uit naar pietje Richard. ''Ja dat is helemaal prima, nou, Sinterklaas gaat er weer van door er zijn nog een heleboel kindjes die de Sint moet bezoeken vanavond, ik laat mijn pieten hier achter zodat ik er wel zeker van ben dat de piet meegaat met tante Ravenna.. Ze moet wel gestraft worden voor haar stoute daden natuurlijk.'' Richard grinnikte. ''Ja we kunnen dit absoluut niet ongestraft laten Sinterklaas, ik zorg ervoor dat de piet meegaat met haar vanavond.'' de woorden van Richard vervaagde enkel, ik was te druk met Harry bewonderen.
''You look handsome.'' fluisterde ik in Harry's oor. Hij grinnikte. ''Thanks, you look beautiful too.''
Ik bloosde lichtjes van zijn compliment. ''Nou Sinterklaas gaat er weer van door.'' met die woorden stond hij op. Direct begon ik enthousiast te klappen. ''Dag sinterklaasje, dag, dag, dag!'' iedereen begon vrolijk mee te klappen. Zelfs Harry probeerde mee te neuriën alhoewel hij helemaal niet bekend stond met het feest. Ik vond het zo leuk dat hij zich er in had verdiept en er een deel van uit wilden maken. Ondanks de vele verschillende meningen gevormd over het kinderfeest, leek hij er echter veel plezier in te hebben.
''Tante Ravenna, je mag nu wel van de schoot van piet af hoor, Sinterklaas is weg.'' ik tuitte mijn lippen en schudde mijn hoofd grijnzend. ''Nee ik denk wel dat ik nog even blijf zitten. Do you mind piet? If i stay on your lap?'' vroeg ik hem. Harry stak zijn tong speels uit, zijn handen om mijn middel geslagen. ''No, i don't mind at all.''
''Nou laten we cadeautjes uitpakken dan!'' riep piet Richard door de woonkamer heen, Vince en Rayvin begonnen enthousiast rond te springen. De cadeautjes werden neer gegooid op de grond, het was bizar hoeveel die twee wel niet kregen, maar het was ook niet zo gek. Ze kregen cadeautjes van mijn zus en haar man, van mij, van Harry, van derest van de familie. Die kinderen werden altijd tot het bot verwend.
''Wauw dit wilde ik altijd hebben.'' gilde Vince toen hij het beginnende schilders-setje opengescheurd had, ik had dat cadeautje voor hem uitgekozen. ''Ja als je goed genoeg oefent word je net zo goed als je tante.'' zei Danielle. ''Tante wil jij mij dan helpen.'' inmiddels was ik gaan zitten naast Harry. ''Ja, tuurlijk ventje.'' ik streelde over de palm van Harry's hand, althans over de handschoen. Hij pufte benauwd uit. ''It is fucking hot in here.'' mompelde hij zachtjes. Ik had medelijden met hem, waarschijnlijk was hij ingepakt in een maillot, hemd, kooltrui, en dan nog het hele kostuum er boven op. Hij had het waarschijnlijk erg warm ja, maarja wat kon die eraan doen. ''Wait, i got a present for you too.'' zei hij plots uit het niks, Harry grabbelde in de jute zak, op zoek naar een pakketje. ''That wasn't necessary.'' fluisterde ik zachtjes, dat hadden we niet afgesproken, enkel cadeau's voor de kinderen, niet voor de volwassenen. Hij schudde zijn hoofd en duwde het kleine pakketje in mijn handen. ''Tante Ravenna, je bent toch wel lief geweest!'' vroeg Rayvin blikkend op mijn pakketje. Ik lachte zachtjes. Voorzichtig trok ik de verpakking er van af. Het was een kaart?
Verbaasd blikte ik naar Harry, die vol smart bleef wachten tot ik de kaart zou openen. Mijn ogen verwijdde direct.. Het waren twee tickets naar Bon Jovi.. ''Ha.. I mean.. Ik bedoel.. What?'' stamelde ik. Ik slaakte een korte gil en sprong op Harry, hij wist zichzelf nog net recht te houden. Ik drukte een kus boven op zijn mond. Direct maakte Vince een kokhalzend geluidje. ''Ieuwl tante, je hoort piet niet te zoenen hoor gadverdamme, ik ga piet toch ook niet zoenen omdat ik blij ben met mijn cadeautjes, je bent echt een beetje raar aan het doen hoor tante.'' ik negeerde Vince compleet en wierp opnieuw een blik op Harry. ''How did you.. know?'' hij legde zijn hand neer op mijn been. ''I wanted to do something special for you, i know you're a big fan of him.. But it is next year though so..'' dat kon mij niet schelen, al zou het pas over vijf jaar wezen, het feit dat ik Bon Jovi ging zien liet de adrenaline al door mijn lichaam gieren. ''And.. It's a meet and greet so..'' vulde hij zijn zin aan. Direct schudde ik mijn hoofd. ''No fucking way.'' stamelde ik vol verbazing uit. Hij was echt over the top gegaan. En ik had geen enkel cadeautje voor hem..
Richard lachte. ''Ja we wilden eigenlijk een meet en greet met Harry Styles aan je geven, we wanted to give you meet and greets tickets for Harry Styles...'' Harry begon vrolijk te lachen, zelfs met de schmink op zijn gezicht waren zijn typische trekken prachtig aanwezig, zijn diepe kuiltjes, zijn kleine lach rimpeltjes. ''Yes, that was my first idea, but i heard you aren't a big fan of him anymore.'' ik schudde mijn hoofd. ''No gross, Harry Styles blegh.'' hij porde lachend in mijn buik. ''Watch your words Morena, or you aren't gonna see your idol anymore next year.'' direct sloeg ik mijn handen in de lucht. ''I'm so sorry!'' Richard begon verder te grabbelen in de zak en wierp nog wat verloren cadeautjes die zich bevonden op de bodem van de zak op de grond voor de kinderen.
Hij schraapte zijn keel, lachend bleef hij in de zak graaien. Zijn blik gericht op Harry en mij. ''Ja en deze is nog voor jou Ravenna.''
Hij haalde een bosje takken gewikkeld in touw uit de zak. ''De roe, daar kan het pietje je vanavond mee straffen.'' direct viel mijn mond open. ''Smeerlap!'' giechelde ik.
''Hey het was het idee van je zus!'' verdedigden hij zichzelf. Ik giechelde opnieuw en pakte de 'roe' van hem aan.
''Oh i know what to do with that.'' begon Harry op vermaakte toon, direct schudde ik mijn hoofd, echt alle mannen waren exact hetzelfde echt gewoon precies hetzelfde.
Tot mijn verbazing werd er aangebeld. ''Wie moet dat nog wezen? Sinterklaas is al lang geweest.''
''Ravenna, laat mij..'' ''Nee doe niet zo raar, ik weet heus wel hoe ik een deur moet openen.'' met die woorden verdween ik naar de gang, ik opende de deur, ik had er direct spijt van toen ik zag wie er voor de deur stonden.
Mijn moeder stond voor de deur samen met mijn vader. Een sterke alcohol geur drong mijn neusgaten door. ''We zijn ble.. blah.. laawt?'' stamelde ze met een dubbele tong. ''Danielle.'' riep ik direct, Danielle haastte zich naar de gang. ''Doe de gang deur dicht, die kinderen hoeven dit niet te zien.'' antwoordde ik vluchtig. Mijn moeder greep mijn arm beet. ''Lawt.. muij biewnen.'' Danielle schudde haar hoofd. ''Ga weg mam, jullie zijn dronken!'' mijn vader begon te lachen. ''Nouwen..'' hij struikelde over zijn eigen woorden heen, beide probeerde ze zich vast te klampen aan het hek. ''Daan, je laat ze echt niet binnen, die kinderen!'' fluisterde ik op schreeuwende toon, mijn zus schudde haar hoofd. ''Nee tuurlijk niet, het was een slecht idee geweest ze uit te nodigen.'' ik schudde mijn hoofd verward. ''Wacht ze? Je wist hiervan, je hebt hem ook uitgenodigd?'' vroeg ik aan een stuk door, terwijl ik mijn moeder overeind probeerde te houden. ''Ja Ravenna, ik wilde je het vertellen, ik wist alleen..-'' ''Wat dat ik niet meer zou komen? Oh als ik dat had geweten had ik zeker niet gekomen ja!'' spuwde ik nu woest uit. ''Ja Ravenna, had je dat gedaan, je twee neefjes laten zi..-'' ''Oh ga mij nu geen schuldgevoel aan praten hoor, ik snap niet eens wat die eikel hier moet!'' mijn vader vloog woedend op me af bij het horen van mijn woorden. Zijn handen sloten strak om mijn keel. ''Ik haawt.. kutjong.'' mijn zus slaakte in paniek een gilletje. Direct vlogen Harry en Richard naar buiten, samen met mijn andere ooms. Met zijn allen hielden ze mijn vader van me af, ik greep met opluchting naar mijn hals, hij spartelden wild tegen. Mijn moeder probeerde zich ermee te bemoeien, maar struikelden over haar voeten heen, met één klap belandde ze op de grond. Ik schoot direct te hulp en trok haar omhoog, mijn moeder na jaren nuchter geweest, weer straalbezopen en ik wist dat het allemaal te maken had met hem. ''Kijk wat je doet flikker! Je maakt mijn moeder kapot!'' gilde ik woedend naar hem, hij beantwoordde mijn gegil met een simpele middelvinger.
Mijn zus had inmiddels haar telefoon gepakt en was druk aan het discussiëren met god wist ik veel.
Na een poosje hing ze op, langzaam lopend richting mijn moeder en ik.
''Ik heb de politie aan de lijn gehad, ze komen mama en hem ophalen.. Wil jij naar die kinderen Ravenna, wij regelen de rest wel.''
Ik keek mijn zus vol verbazing aan, ze had de politie gebeld?
''Wacht hoe bedoel je ze komen mama ook op halen? Daan, dat kun je niet maken!''
''Nee en dat ze hier straalbezopen voor de deur staat wel?'' ik gooide mijn handen in een hopeloze poging in de lucht. De tranen vormden in mijn blauwe ogen.
''Nee, je weet dat het zijn schuld is Daan!'' snikte ik angstig, mijn moeder had slechte dingen gedaan, we hadden niet altijd de meest ideale moeder-dochter band, maar ze hoorde zeker niet thuis achter tralies, of in een politie-auto.
''Ravenna meisje, je maakt het weer erger dan het is.''
Snikkend liep ik naar binnen, ik hoorde Danielle kwaad brommen.

''Bedankt mam, voor het weer verpesten van een feest! Je verpest altijd alles, ik haat je!''

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen