Foto bij H9: Jake & Joey ~ Nick

Snel liep ik de dojo uit en zag de persoon net achter de hoek verdwijnen. Meteen rende ik die kant op terwijl ik riep: “Hé, wacht! Wie ben je? Blijf staan!” Toen ik om de hoek kwam gelopen, zag ik te laat dat mijn hangmat naar daar was verschoven en ik liep ertegen, waarna ik ermee op de grond viel. Wat verderop verdween de gedaante tussen de bomen en ik gromde gefrustreerd. Verdomme… Terwijl ik terug overeind wou komen, hoorde ik Khana om de hoek komen lopen en voor ik het wist, werd ik terug op de grond geworpen terwijl Khana op mij landde. “Sorry!” zei ze en stond terug recht, om dan om zich heen te kijken. “Waar is die persoon heen?” vroeg ze en ik antwoordde terwijl ik terug recht ging staan: “Hij verdween tussen de bomen, die vinden we niet zomaar terug.”

Ik sloot even mijn ogen en weer rook ik diezelfde geur. Deze keer herkende ik de geur wel: het was de geur van vis. Het was maar vaag, maar toch viel het me op. Er zat nog een andere geur bij die mij bekend voor kwam, maar ik kon er niets op plakken. Het was de geur van een persoon, maar ik wist niet van wie… “Nick?” vroeg Khana en ik deed mijn ogen weer open. “Hm?” humde ik terwijl ik mijn hangmat weer juist zette. “Ruik je die visgeur ook?” vroeg ze toen verder en ik knikte. “Ja, dat was me ook opgevallen. Het is wel vreemd, want de enige viswinkel in de buurt is toch zeker een kilometer van hier verwijdert, dus ik snap niet goed wat die persoon dan hier te zoeken heeft…”
Ze knikte en haalde haar schouders op. “Ach ja, waarschijnlijk komt hij nog eens terug en dan kunnen we hem misschien vangen. Oh ja, Nick?” zei Khana toen en ze grijnsde. Wantrouwig keek ik haar aan en vroeg traag: “Wat?” “Telde jouw op de grond werpen ook als winnen?” vroeg ze toen en ik lachte even. “Absoluut niet, dat was puur geluk”, zei ik en hoorde dan de deurbel door het huis galmen. “Ik ga even kijken, kan jij al zien wat we als middageten kunnen eten?” vroeg ik aan Khana en ze knikte, waarna ik naar de voordeur liep.

Zodra ik mijn voordeur open deed, zag ik mijn vrienden staan en ze grijnsden breed. “Nick! Welkom terug thuis maat!” zei Jake en klopte stevig op mijn schouder. Joey knikte ook en zei toen: “We hoorden van jouw buren dat je weer thuis was, kom je wat drinken? De bar heeft een nieuwe eigenaar, ik ben benieuwd hoe het er nu aan toe gaat…” Even voelde ik een vreemd gevoel door mij heen gaan bij het woord ‘thuis’, maar al snel was het weg en ik richtte me weer op mijn twee vrienden. “Wel…”, begon ik, maar zag toen Jake met grote ogen over mijn schouder heen kijken. Ik draaide mij om en zag Khana met vragende ogen naar mij en mijn twee vrienden kijken. “Ah, Khana. Dit zijn Jake en Joey, mijn twee vrienden. Jake, Joey; dit is Khana, een vriendin van me”, stelde ik ze aan elkaar voor en Khana schudde met een glimlach de handen van mijn twee verbaasde vrienden.

“Aangenaam kennismaken. Nick, ga je met hen mee of…?” vroeg Khana toen en ik keek even naar Jake en Joey. “Als je het niet erg vind?” vroeg ik terug en ze schudde meteen haar hoofd. “Natuurlijk niet, geniet ervan zou ik zeggen”, zei ze toen met een glimlach en ik ging mijn portemonnee en gsm halen, waarna ik terug naar buiten liep. “Nick!” riep Khana toen ik al bijna weg was en ik draaide me om. Ze gooide iets naar mij en toen ik het ving, zag ik dat het de sleutel van mijn voordeur was. “Ik denk niet dat je vroeg thuis zal komen”, zei ze toen en ik knikte met een glimlach, waarna ik me omdraaide en met Jake en Joey op weg ging.

Zodra we voorbij mijn poort waren, zei Jake: “Dude, hoe ben je aan die meid geraakt?” Hij klonk stomverbaasd en ik keek hem geamuseerd aan. “Gewoon? Ze is met mij op reis geweest en ze woont nu voor een tijdje bij mij”, antwoordde ik neutraal en ik voelde mijn twee vrienden stomverbaasd naar mij kijken. “Komaan Nick, geen grappen meer. Hoe heb je haar versierd? Heb je haar omgekocht? Heb je haar ouders al gezien?” begon Jake te vragen en toen snapte ik eindelijk wat er aan de hand was. Ik stond even stil en draaide me volledig om naar mijn twee vrienden. “Even iets duidelijk maken: wij zijn geen koppel, oké? Ze is gewoon een vriendin die wat problemen heeft met haar huisbaas, vandaar dat ze even bij mij blijft wonen”, zei ik duidelijk en ik zag Joey en Jake even naar elkaar kijken. “Ze is gewoon een vriendin. Natuurlijk”, zei Joey toen op een vrij sarcastische toon en klopte op mijn schouder. Ik besloot er maar niet verder op in te gaan en startte een ander onderwerp. Zo kwamen we al pratend bij de bar aan en ging ik een fijne namiddag en avond tegemoet.

Reacties (1)

  • Kaffaljidhmah

    Heb je haar omgekocht?

    xDgiere, ik vind zijn vrienden nu al leuk

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen