Foto bij H13: Planten ~ Halatir

Langzaam liep ik rond in de arena. Ik negeerde het gelach en gejoel van de zwarte elfen die boven in de tribune zaten en ik keek enkel naar het wezen voor me. Ook hij hield mij in de gaten en samen wandelden we in cirkels om elkaar heen. Opeens sprong hij vooruit en ik dook naar beneden, terwijl ik in mijn val op mijn rug draaide. Ik stak mijn dolk in zijn buik, maar zoals te verwachten was de wonde niet al te erg en brulde het monster enkel. Ik maakte een achterwaartse koprol en stond weer klaar. Ik moest haast maken, want mijn tijd was bijna om. Deze keer viel ik het wezen onverwacht aan en hij kon mij niet meer ontwijken. Mijn dolk stak ik door zijn leeuwenhoofd terwijl ik tegelijkertijd de geitenkop opzij trok. Met een snelle ruk aan de horens brak de nek van de geitenkop en ik ontweek maar net op tijd de slangenkop die mij aanviel. Deze nam ik vlak achter de kop vast en trok zijn lichaam strak, om dan ook mijn dolk uit de leeuwenkop te trekken en de slang in twee te snijden. Een sinistere ‘bong’ galmde door de ruimte en ik wist dat mijn gevecht afgelopen was.

“Hup, opschieten!” zei Morchiant geërgerd toen ik de ruimte inliep. Snel veegde ik mijn handen nog aan mijn gewaad af en boog toen voor hem. “Ga staan, we hebben niet veel tijd voordat je weer moet werken”, bromde hij en gebaarde naar de planten voor hem. De serres van de duistere elfen waren de enige plek waar de zon af en toe doorkwam, ook al was dit door spiegels. Het waren vooral duistere planten die je beter niet op at of zo. “Goed, vandaag leer ik je kort over de makkelijke hanteerbare planten”, begon Morchiant en ik knikte. Hij de eerste plant aan en zei: “Deze hier is de Hyoscyamus niger, hij heeft een pijnstillende werking en zorgt ervoor dat je een gevecht langer kan uithouden. Met de extra magie die we hem geven, zorgt hij er ook voor dat je zeker een hele dag immuun bent voor pijn. Het enige wat je moet doen, is op een blad of stengel kauwen.”

Toen wees hij naar 2 planten naast elkaar. “Dit zijn de Aconitum vulparia en de Atropa belladonna. Dankzij een toevoeging van de gecondenseerde vorm van het slangengif van de chimera zijn 2 druppels genoeg om een catoblepas neer te halen. De laatst genoemde is zelfs al dodelijk door hem gewoon aan te raken. De volgende”, zei Morchiant en wees naar de plant, “is de Solanum dulcamara. Deze plant is uitermate geschikt om mensen en wezens hun stem weg te nemen. Wij gebruiken de verdunde vorm om de leucrocotta’s stil te houden, maar zoals je weet moet dit om de 24 uur terug toegediend worden.” Hij begon sneller te spreken en liep naar de voorlaatste plant. “Dit is de Papaver somniferum, hij heeft een slaapverwekkende werking. Ideaal om wezens te ontvoeren, te kalmeren of onder zeil te houden, maar je mag het zelf niet inademen. In combinatie met een zwakkere vorm van Aconitum vulparia kan je het slachtoffer langer dan een dag bewusteloos houden. Deze laatste plant”, zei Morchiant en wees er enkel naar, “moet ik waarschijnlijk niet uitleggen, nietwaar? Vertel me er wat over.”

“Dat is de Euphorbia amygdaloides purpurea figura mutante, hij wordt gebruikt om gedaantewisselaars en vooral weerwolven te helpen hun dierlijke gedaante onder controle te houden. Bij een te hoge dosis is het dodelijk, maar te laag zorgt ervoor dat het dierlijke gedeelde net wordt gestimuleerd”, somde ik op en keek ernaar. De plant stond in een grote bloempot en ik zag dat er meerdere stekjes waren geplant. “Mooi, en nu aan het werk”, beval Morchiant en na een buiging, liep ik naar de stallen om de stallen van de catoblepassen te kuisen. Onderweg moest ik nog een aantal keer buigen voor een vrouwelijke elf die langs liep, maar uiteindelijk wist ik bij de stallen te komen. Terwijl ik de stal uitmestte, begon er langzaam een plan in mijn hoofd te vormen om wat meer macht hier te krijgen…

Reacties (1)

 • Kaffaljidhmah

  Weer iets bijgeleerd van planten(cool)

  1 jaar geleden
  • Allmilla

   Inderdaad, nu nog enkel slangengif van een chimera vinden...;)

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen