Foto bij H18: Belangrijk nieuws ~ Nick

In gedachten verzonken keek ik naar buiten. Er vlogen enkele vogeltjes voorbij mijn raam en ik keek ze na. Khana had een punt met haar argument. Ik was inderdaad degene die als eerste op zoek wou gaan naar mythische wezens, dus waarom nu niet? Wrang glimlachte ik. Natuurlijk wou ik dat nu niet doen, omdat mijn broer en zus ermee waren begonnen. Het leek alsof ik hun rommel moest opruimen, als een slaaf of zo. En dan nog die blik van Noah: god ik haatte die blik. Afschuw, alsof ik een monster was en dat alles wat misging in deze wereld door mij kwam. Het kleine broertje, het zwarte schaap van de familie. De mislukking. Ik zag hoe donkere wolken boven mijn huis samenpakten en ik ademde even diep in en uit. Rustig Nick, anders moet je alweer het dak laten maken...

Hoewel ik wist dat het niet zo was, voelde het wel alsof Khana was overgelopen naar de kant van Noah en Emma. Alsof ze... Kort schudde ik mijn hoofd en zuchtte gefrustreerd. Ik begon weer complottheorieën in mijn hoofd te vormen die er waarschijnlijk niet waren. Maar... wat als ze er wel waren? Geïrriteerd wreef ik in mijn ogen. Sinds Noah en Emma hier waren, kwamen mijn oude gewoontes terug. Opeens hoorde ik mijn gsm afgaan en werd ik zo uit mijn overpeinzingen gerukt. Toen zag ik ook pas het bord spaghetti op mijn bureau staan en ik liep erheen.
Terwijl ik begon te eten, nam ik mijn gsm op. "Met Newland", zei ik en stopte nog een hap in mijn mond. Hmm, niet slecht... "Nick? Miyuki hier", hoorde ik in het Japans aan de andere kant van de lijn en ik fronste. "Ohayo gozaimasu Miyuki, hoe gaat het?" begroette ik haar en stopte nog een hap in mijn mond. "Goed, de zon schijnt goed en de zeldzame papegaaien hebben mij met hun prachtige gezang gewekt", vertelde ze en ik glimlachte breed. Ze wist dus nog altijd niet dat die 'zeldzame papegaaien' eigenlijk de mythische ho-o's waren, mooi zo. "En hoe gaat het met jou en Khana? Is de reis goed gegaan?" vroeg ze toen en ik humde. "Ja, we zijn goed aangekomen en hebben nog snel Khana's oma gezien om afscheid te nemen. Khana is nu wat moe, maar het gaat", antwoordde ik en Miyuki maakte een spijtig geluidje.

Toen hoorde ik op de achtergrond wat gepraat en ik nam nog een hap van mijn eten. Ondertussen zette ik ook mijn computer aan en logde mij in. Ik hoorde even wat geruis en toen zei een mannelijke stem: "Nick, snelle switch naar het Engels maken, ik heb belangrijk nieuws." Ik verslikte me nog net niet in de spaghetti en trok grote ogen. "David?! Wat doe jij daar?" vroeg ik ontzet en in het Engels, maar met een half Japans accent. Kort grinnikte David, waarna hij zei: "Herinner jij je die tsunami nog? Die wij hebben bedwongen?" Ik humde ter bevestiging en zei: "Ja, wat is ermee?" "De 'anderen' hebben het onderzocht en hebben net een spoedvergadering gehad, hier in Tokio. Er is inderdaad iets groots ondergedoken, zoals ik al had gezegd. Men is bijna 100% zeker dat het een aspidochelone was", vertelde hij en ik fronste. "Een aspi-wat?" "Aspidochelone, een grote zeeschildpad", verklaarde hij en ik maakte een 'ah'-geluidje. "Die komt daar normaalgezien niet voor, wat zocht die daar?" vroeg ik en er klonk even kabaal.

Toen klonk er een pijnlijke kreun en zei David: "Rotstoel... Waar was... oh ja. Dat was niet alles. Er werd ook iets achtergelaten voordat die aspidochelone terug onderdook. Ze zijn 97% zeker dat Khana dat 'iets' heeft gevonden en meegenomen. Luister goed Nick: Khana staat nu in categorie 'O' maar volgens mij gaan ze dat nog laten zakken naar 'U' of zelfs 'Y'. Ik weet dat Khana onschuldig lijkt, ik vind het ook maar moeilijk om te accepteren dat ze in 'O' zit, maar je weet even goed als ik dat schijn bedriegt. Ze vragen daarom nogmaals om Khana goed in het oog te houden en elke verdachte handeling te melden. En..." Het was even stil, maar toen zei David nog: "... als het nodig lijkt, moet je haar elimineren." "Is dat niet een beetje te extreem?" vroeg ik met een frons en David zuchtte. "Dat vind ik ook, maar ze vertrouwen haar niet. Het is ook niet in haar voordeel dat Qiuri weigert te spreken... Ik moet gaan, ze gingen nog aan de Raad in Amerika vragen om meer achtergrondinformatie over Khana te delen." Ik humde even en toen vroeg David nog snel: "Is er nog iets gebeurd? Dromen ofzo?" Heel kort twijfelde ik, maar zei toen: "Nee, niets gebeurd. Het gaat je goed." "Jou ook", antwoordde David en hij legde af. Ik leunde even achteruit en zuchtte met een frons. Wauw, dat was veel informatie...

Met mijn leeg bord liep ik stil de keuken binnen. Aan de eettafel verderop in de eetkamer zag ik Khana zitten met een pijnlijke uitdrukking op haar gezicht. Ze hield haar verbrandde arm voor zich en voor haar zat Noah zich te concentreren. Emma liet een kom water zweven en ik zag toen ook dat zij en Noah met hun element Khana's wonde aan het verzorgen waren. Ik leunde tegen het aanrecht en keek in stilte toe. Na een tijdje waren ze klaar en Khana zuchtte opgelucht. Haar arm zag nog een beetje rood, maar dat was het dan ook. Toen kruisten Emma en mijn blik elkaar en ze keek me even aan. Ze keek daarna naar Noah en gebaarde even met haar hoofd dat ze weg moesten. Kort keek Noah om en toen hij mij zag, stond hij ook op en ze verdwenen een ander deel van mijn huis in.

Ik zette mijn bord weg en hoorde hoe Khana vroeg: "Was het lekker?" "Mhm, beetje meer zout mocht wel", antwoordde ik en ze glimlachte even. Ik keek kort naar haar arm en vroeg: "Doet het nog pijn?" "Nee, het is nog wat gevoelig, maar veel minder dan hiervoor", antwoordde ze en ze legde nog enkele natte doeken erop. Toen ze nog een windel errond wou doen, vroeg ik: "Moet ik helpen?" "Graag, anders komt het niet goed vrees ik", zei ze en kort glimlachte ik. Terwijl ik de windel omdeed, vroeg ik: "Kun je hiermee nog bewegen?" en ze keek me verward aan, maar knikte. "Ja, maar ik ga nog niet in de dojo vechten hoor", zei ze waarschuwend en ik glimlachte. "Jammer, zolang je maar jouw koffers kan dragen", antwoordde ik mysterieus en voordat ze iets kon vragen, zei ik al met een grijns: "We vertrekken binnenkort naar Egypte."

Reacties (1)

  • Kaffaljidhmah

    Jeej! Ze gaan op kamelen rijden en waterpijpen roken(hoera)

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen